ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft διορθώνει το ζήτημα εξαφάνισης των πιστοποιητικών Windows 10

Η Microsoft διορθώνει το ζήτημα εξαφάνισης των πιστοποιητικών Windows 10

Η Microsoft έχει επιλύσει ένα γνωστό ζήτημα που οδηγεί σε “χαμένα” πιστοποιητικά συστήματος και χρηστών μετά την ενημέρωση κάποιων συστημάτων Windows 10.

Το πρόβλημα των χαμένων πιστοποιητικών των Windows 10 επηρεάζει τις πλατφόρμες client (Windows 10 1903 ή μεταγενέστερη έκδοση) και server (Windows Server 1903 ή μεταγενέστερη έκδοση) σε διαχειριζόμενα περιβάλλοντα.

Εμφανίζεται σε συσκευές που έχουν αναβαθμιστεί χρησιμοποιώντας παρωχημένα πακέτα μέσω εργαλείων διαχείρισης ενημερώσεων (π.χ. Windows Server Update Services (WSUS), Microsoft Endpoint Configuration Manager, φυσικά μέσα ή εικόνες ISO.

Οι υπολογιστές που ενημερώνονται μέσω του Windows Update ή του Windows Update για επιχειρήσεις δεν επηρεάζονται, καθώς λαμβάνουν πάντα τις πιο πρόσφατες λειτουργικές ενημερώσεις.

Microsoft

Το ζήτημα επιλύθηκε

Το πρόβλημα των χαμένων πιστοποιητικών των Windows 10 επιλύεται τώρα “όταν χρησιμοποιείτε τις τελευταίες δέσμες ενημερώσεων δυνατοτήτων που κυκλοφόρησαν στις 9 Νοεμβρίου 2020, για Windows Server Update Services (WSUS) και Microsoft Endpoint Configuration Manager” αναφέρει η Microsoft.

“Για πληροφορίες σχετικά με την επαλήθευση ότι χρησιμοποιείτε τα πιο πρόσφατα πακέτα ενημερώσεων λειτουργιών, ανατρέξτε σε αυτή την ενότητα“.

“Εάν χρησιμοποιείτε ή δημιουργείτε προσαρμοσμένα μέσα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μια ενημέρωση που κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου 2020 ή αργότερα.”

Τα ανανεωμένα μέσα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για τα Windows 10 20H2 στο Volume Service Licensing Center (VLSC) και τις συνδρομές Visual Studio – η Microsoft αναφέρει ότι θα διατεθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Διατίθεται λύση

Η Microsoft παρέχει επίσης μια λύση για περιβάλλοντα όπου τα πακέτα ενημέρωσης δυνατοτήτων που κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα δεν μπορούν να αναπτυχθούν αμέσως.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μεταβείτε σε μια προηγούμενη έκδοση των Windows 10 χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που είναι διαθέσιμες εδώ.

“Το παράθυρο απεγκατάστασης ενδέχεται να είναι 10 ή 30 ημέρες ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος και την έκδοση στην οποία κάνετε update”, λέει η Redmond.

“Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε update στην νεότερη έκδοση των Windows 10 μετά την επίλυση του προβλήματος στο περιβάλλον σας.”

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS