Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 19:27
Αρχική Updates Η Microsoft διορθώνει το ζήτημα εξαφάνισης των πιστοποιητικών Windows 10

Η Microsoft διορθώνει το ζήτημα εξαφάνισης των πιστοποιητικών Windows 10

Η Microsoft έχει επιλύσει ένα γνωστό ζήτημα που οδηγεί σε “χαμένα” πιστοποιητικά συστήματος και χρηστών μετά την ενημέρωση κάποιων συστημάτων Windows 10.

Το πρόβλημα των χαμένων πιστοποιητικών των Windows 10 επηρεάζει τις πλατφόρμες client (Windows 10 1903 ή μεταγενέστερη έκδοση) και server (Windows Server 1903 ή μεταγενέστερη έκδοση) σε διαχειριζόμενα περιβάλλοντα.

Εμφανίζεται σε συσκευές που έχουν αναβαθμιστεί χρησιμοποιώντας παρωχημένα πακέτα μέσω εργαλείων διαχείρισης ενημερώσεων (π.χ. Windows Server Update Services (WSUS), Microsoft Endpoint Configuration Manager, φυσικά μέσα ή εικόνες ISO.

Οι υπολογιστές που ενημερώνονται μέσω του Windows Update ή του Windows Update για επιχειρήσεις δεν επηρεάζονται, καθώς λαμβάνουν πάντα τις πιο πρόσφατες λειτουργικές ενημερώσεις.

Microsoft

Το ζήτημα επιλύθηκε

Το πρόβλημα των χαμένων πιστοποιητικών των Windows 10 επιλύεται τώρα “όταν χρησιμοποιείτε τις τελευταίες δέσμες ενημερώσεων δυνατοτήτων που κυκλοφόρησαν στις 9 Νοεμβρίου 2020, για Windows Server Update Services (WSUS) και Microsoft Endpoint Configuration Manager” αναφέρει η Microsoft.

“Για πληροφορίες σχετικά με την επαλήθευση ότι χρησιμοποιείτε τα πιο πρόσφατα πακέτα ενημερώσεων λειτουργιών, ανατρέξτε σε αυτή την ενότητα“.

“Εάν χρησιμοποιείτε ή δημιουργείτε προσαρμοσμένα μέσα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μια ενημέρωση που κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου 2020 ή αργότερα.”

Τα ανανεωμένα μέσα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για τα Windows 10 20H2 στο Volume Service Licensing Center (VLSC) και τις συνδρομές Visual Studio – η Microsoft αναφέρει ότι θα διατεθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Διατίθεται λύση

Η Microsoft παρέχει επίσης μια λύση για περιβάλλοντα όπου τα πακέτα ενημέρωσης δυνατοτήτων που κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα δεν μπορούν να αναπτυχθούν αμέσως.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μεταβείτε σε μια προηγούμενη έκδοση των Windows 10 χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που είναι διαθέσιμες εδώ.

“Το παράθυρο απεγκατάστασης ενδέχεται να είναι 10 ή 30 ημέρες ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος και την έκδοση στην οποία κάνετε update”, λέει η Redmond.

“Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε update στην νεότερη έκδοση των Windows 10 μετά την επίλυση του προβλήματος στο περιβάλλον σας.”

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....