ΑρχικήsecurityΠρόστιμο 300.000$ σε χάκερ για επιθέσεις σε υπό κατασκευή αγωγό!

Πρόστιμο 300.000$ σε χάκερ για επιθέσεις σε υπό κατασκευή αγωγό!

Πρόστιμο ύψους 300.000 δολαρίων καλείται να πληρώσει ένας χάκερ από το New Hampshire, αφότου παραδέχτηκε τον ρόλο του σε hacking επιθέσεις που είχαν στόχο την κατασκευή ενός αγωγού μήκους 1.172 μιλίων που εκτείνεται σε τρία αμερικανικά κράτη. Ο Joseph Earl Thomas Aubut του Conway ομολόγησε ότι είναι μέρος μιας hacking ομάδας που ξεκίνησε το 2016 μια σειρά DDoS επιθέσεων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κατασκευή του αγωγού πρόσβασης στη Ντακότα.

Η κατασκευή του αγωγού αξίας 3,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διέρχεται κάτω από τη λίμνη Oahe ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 και το πρώτο του πετρέλαιο παραδόθηκε τον Μάιο του 2017. Το 2016, διαμαρτυρίες για τις επιπτώσεις του αγωγού στο περιβάλλον οδήγησαν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση ιθαγενών Αμερικανών τα τελευταία εκατό χρόνια.

χάκερ-πρόστιμο-επιθέσεις

Σύμφωνα με τα αρχεία που κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Concord, ο Aubut και άλλα μέλη της hacking ομάδας “Anonymous” διεξάγουν κυβερνοεπιθέσεις έχοντας ως στόχο μια ανώνυμη εταιρεία που εδρεύει στο Χιούστον του Τέξας.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, το 2016, οι Anonymous ξεκίνησαν την Επιχείρηση No Dakota Access Pipeline (OpNoDAPL), διενεργώντας μια σειρά DDoS επιθέσεων, δημοσιεύοντας προσωπικά στοιχεία ατόμων που συμμετείχαν στο έργο του αγωγού και απειλώντας τις οικογένειες και τους υπαλλήλους τους ότι θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες, εάν δεν σταματήσει η κατασκευή του αγωγού.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου αναφέρουν ότι ο υπάλληλος της Walmart, Aubut, άρχισε να στρατολογεί μέλη της “Anonymous” το καλοκαίρι του 2016 για να επιτεθούν στην ανώνυμη εταιρεία με DDoS επιθέσεις, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν malware για να πλήξουν το site ενός θύματος με μεγάλο όγκο κίνησης.

Πρόστιμο 300.000$ σε χάκερ για επιθέσεις σε υπό κατασκευή αγωγό!

Ο χάκερ φέρεται να έκανε βίντεο στο YouTube, τα οποία δημοσίευε με το ψευδώνυμο “Sergeant Anonymous”, ώστε να προσελκύσει κυβερνοεγκληματίες που θα συμμετείχαν στις επιθέσεις. Απειλούσε επίσης να κάνει doxing, δηλαδή να αποκαλύψει δημόσια τα προσωπικά δεδομένα, τουλάχιστον ενός στελέχους που εργαζόταν στην εταιρεία θύματος, του κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότας και ενός αξιωματικού επιβολής του νόμου.

Ο Aubut ομολόγησε την ενοχή του για τις ομοσπονδιακές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης μιας κατηγορίας περί συνωμοσίας για τη μετάδοση πληροφοριών που καταστρέφουν έναν προστατευμένο υπολογιστή. Έτσι, του επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000 δολαρίων, για να αποζημιώσει την εταιρεία – θύμα που προσέλαβε συμβούλους και επένδυσε στην κυβερνοασφάλεια για να αποτρέψει τις επιθέσεις.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS