ΑρχικήsecurityΗνωμένο Βασίλειο: Συνεργασία NCSC- Microsoft στην κυβερνοασφάλεια!

Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεργασία NCSC- Microsoft στην κυβερνοασφάλεια!

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) συνεργάζεται με τη Microsoft για την υποστήριξη του προγράμματος “Cyber Accelerator”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων εταιρειών στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν στη διάθεση νέων καλύτερων, ταχύτερων και φθηνότερων προϊόντων ασφαλείας στην αγορά, καθώς και στην εύρεση και ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων που μπορούν να καταστήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο το ασφαλέστερο μέρος για να ζει και να εργάζεται κανείς μέσω διαδικτύου.

Το έβδομο πρόγραμμα της σειράς θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2021 και το NCSC θα συνεργαστεί με τη Microsoft για να ενθαρρύνει περισσότερες επιχειρήσεις να εφαρμόσουν και να προσφέρουν περισσότερη εμπειρία και γνώση στους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις επιλέγονται μέσω ανοικτού διαγωνισμού, με την χρήση τεχνικών προκλήσεων που παρέχονται από το NCSC. Αυτές οι προκλήσεις εντοπίζουν τομείς αδυναμίας ως προς την κυβερνοασφάλεια, όπου χρειάζονται νέα προϊόντα.

Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεργασία NCSC- Microsoft στην κυβερνοασφάλεια!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι νεοσύστατες εταιρείες λαμβάνουν ευκαιρίες εμπορικής ανάπτυξης και μοναδική πρόσβαση στις τεχνολογίες του NCSC και του Αρχηγείου Επικοινωνιών της Κυβέρνησης (GCHQ) παγκόσμιας κλάσης, για να διευκολύνουν στην ανάπτυξη των προϊόντων τους. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Ψηφιακού, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS), του NCSC και της Wayra (μέρος της Telefonica).

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, η Microsoft θα παρέχει πρόσβαση στο δικό της accelerator alumni network, ειδικούς σε θέματα κυβερνοασφάλειας και cloud, καθώς και πρόσβαση σε ισχυρή τεχνολογία όπως η πλατφόρμα Azure cloud και το GitHub Enterprise. Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στις “έξυπνες” πόλεις και στους κινδύνους που υφίστανται στον κυβερνοχώρο σχετικά με τα ακόλουθα:

  • Πληροφορίες δεδομένων – λύσεις που επιτρέπουν την ασφαλή χρήση δεδομένων και είναι λειτουργικά βιώσιμες σε μια “έξυπνη” πόλη
  • Επίγνωση κατάστασης – εργαλεία ικανά να αναγνωρίζουν μη παραδοσιακές συσκευές όπως οι IoT από μια σειρά διαφορετικών προμηθευτών, όλα με το δικό τους προφίλ κινδύνου ασφάλειας
  • Διασύνδεση με κρίσιμες εθνικές υποδομές (CNI) – λύσεις για τη διαμόρφωση της καθοδήγησης του NCSC στο αναδυόμενο τοπίο “έξυπνων” τεχνολογιών που αλληλεπιδρούν με την CNI
  • Κατασκευή και ρομποτική – δεδομένης της κινητής φύσης των ρομποτικών συστημάτων σε ανεξέλεγκτα και ημι-ελεγχόμενα περιβάλλοντα, το NCSC αναζητά καινοτόμους τρόπους για την κλιμάκωση ή την προσαρμογή των υπαρχόντων μετριασμών που παρέχουν τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των ρομπότ για την αποφυγή βλάβης, ατυχήματος ή κακόβουλης υποβάθμισης της απόδοσης
Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεργασία NCSC- Microsoft στην κυβερνοασφάλεια!

Η Amali de Alwis, CEO της Microsoft για Startups στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το NCSC για να υποστηρίξουμε τις εταιρείες που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για να μας βοηθήσουν να χτίσουμε καλύτερες “έξυπνες” πόλεις». Επιπλέον, ο Chris Ensor, αναπληρωτής διευθυντής της Cyber Skills and Growth στο NCSC, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ευγνώμονες στη Microsoft για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα “Cyber Accelerator” και την βοήθεια που μας παρέχει για να καλλιεργήσουμε καινοτομίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας».

Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεργασία NCSC- Microsoft στην κυβερνοασφάλεια!

Ο Ensor συνιστά σε όλες τις εταιρείες κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου να ρίξουν μια ματιά στο πρόγραμμα “Cyber Accelerator” και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν αίτηση. Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα λάβουν υποστήριξη από τους ειδικούς μας παγκόσμιας κλάσης, που θα τους προσφέρουν τις πιο προηγμένες λύσεις ασφαλείας του μέλλοντος.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS