ΑρχικήsecurityHackney Council: Δεν έχουν επανέλθει όλα τα συστήματα μας

Hackney Council: Δεν έχουν επανέλθει όλα τα συστήματα μας

Ένα μήνα μετά, το συμβούλιο του Hackney του Λονδίνου εξακολουθεί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν από μια «προηγμένη, κυβερνοεπίθεση».

Το συμβούλιο του Λονδίνου που δέχτηκε μια κυβερνοεπίθεση πριν από ένα μήνα είπε ότι ορισμένες υπηρεσίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες ή να διαταραχθούν για τους επόμενους μήνες.

Hackney

Το Hackney Council, το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε 280.000 άτομα στο ανατολικό Λονδίνο, δήλωσε σε μια ενημέρωση σχετικά με την επίθεση στον κυβερνοχώρο στα μέσα Οκτωβρίου ότι συνέχισε να εργάζεται σκληρά για να ανακτήσει τα επηρεαζόμενα συστήματα και να τερματίσει τη «αναστάτωση» που εμπόδισε την πρόσβαση των κατοίκων σε ορισμένες υπηρεσίες.

Το συμβούλιο περιέγραψε το περιστατικό ως «προηγμένη, κυβερνοεπίθεση» που πλήττει μεγάλο αριθμό υπηρεσιών και είπε ότι συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (NCSC) και την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) για τη διερεύνηση της επίθεσης. Ωστόσο, το συμβούλιο δημοσίευσε λίγες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβη.

“Ορισμένες από τις υπηρεσίες μας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες ή να διακόπτεται η λειτουργία τους για μήνες”, δήλωσε το συμβούλιο, αλλά πρόσθεσε ότι ορισμένες υπηρεσίες που είχαν επηρεαστεί στο παρελθόν είτε έχουν αποκατασταθεί πλήρως είτε μερικώς, ή οι ομάδες του συμβουλίου έχουν δημιουργήσει νέους ή προσωρινούς τρόπους πρόσβασης των κατοίκων σε αυτές.

“Σε ορισμένες περιοχές οι υπηρεσίες μας ήταν πιο αργές από το συνηθισμένο και προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε όλα τα αιτήματα και τις ερωτήσεις, όπως θα κάναμε κανονικά”, δήλωσε το συμβούλιο.

Οι υπηρεσίες που εξακολουθούν να επηρεάζονται περιλαμβάνουν τις αναζητήσεις γης και τις εφαρμογές σχεδιασμού που απαιτούνται για τις πωλήσεις ακινήτων, καθώς και τα συστήματα παραγγελιών και αναφορών που χρησιμοποιεί το συμβούλιο για την επεξεργασία αναφορών για διατάραξη κοινής ησυχίας και αντικοινωνική συμπεριφορά. Επηρεάζονται επίσης τα συστήματα που χρησιμοποιεί το συμβούλιο για πρόσβαση σε λογαριασμούς, δημιουργία νέων λογαριασμών και διεκπεραίωση πληρωμών για πράγματα όπως παροχές, φόροι, ενοίκια. Επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι διαδικτυακές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για τη διαχείριση των υπηρεσιών τους.

Το συμβούλιο ανέφερε επίσης ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε ορισμένα από τα email που είχαν λάβει και ότι τα ερωτήματα που δεν έχουν λάβει απάντηση και παραμένουν σε εκκρεμότητα θα πρέπει να σταλούν ξανά.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS