ΑρχικήsecurityΑύξηση στη ζήτηση λογισμικών παρακολούθησης εργαζομένων

Αύξηση στη ζήτηση λογισμικών παρακολούθησης εργαζομένων

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η ζήτηση για λογισμικά παρακολούθησης των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 55% τον Ιούνιο του 2020 (σε σύγκριση με τη ζήτηση προ πανδημίας). Αυτά τα λογισμικά προσφέρουν διάφορες δυνατότητες, όπως web κάμερες ή “τυχαία” παρακολούθηση μέσω screenshots και καταγράφουν σχεδόν όλα όσα κάνει ένας υπάλληλος στον υπολογιστή του.

 παρακολούθησης εργαζομένων

Το VPN review website, Top10VPN, χρησιμοποίησε παγκόσμια δεδομένα παρακολούθησης για να αναλύσει περισσότερους από 200 όρους που σχετίζονται με τα λογισμικά παρακολούθησης εργαζομένων και συνέκρινε τις αναζητήσεις κατά τη διάρκεια του Μαρτίου-Μαΐου 2020 με τις αντίστοιχες αναζητήσεις του προηγούμενου έτους.

Η παγκόσμια ζήτηση για λογισμικά παρακολούθησης εργαζομένων αυξήθηκε κατά 108% τον Απρίλιο και κατά 70% τον Μάιο του 2020 (σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους).

Επιπλέον, αναζητήσεις-ερωτήσεις όπως “Πώς να παρακολουθήσω υπαλλήλους που εργάζονται από το σπίτι” αυξήθηκαν κατά 1.705% τον Απρίλιο και κατά 652% τον Μάιο του 2020.

Αυτή η απότομη αύξηση τέτοιου είδους ερωτήσεων δείχνει πόσο απροετοίμαστες ήταν πολλές εταιρείες γι’ αυτή τη μαζική μετάβαση στην εργασία από το σπίτι.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα πιο δημοφιλή εργαλεία παρακολούθησης είναι τα Time Doctor, Hubstaff και FlexiSPY. Τα εργαλεία, των οποίων η ζήτηση αυξήθηκε απότομα, είναι τα Teramind, DeskTime, Kickidler και Time Doctor (συγκεκριμένα η ζήτηση του τελευταίου τριπλασιάστηκε).

Τα τρία κορυφαία λογισμικά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% της παγκόσμιας ζήτησης σε λογισμικά παρακολούθησης εργαζομένων και αυτό οφείλεται κυρίως στην ποικιλία και χρησιμότητα των χαρακτηριστικών τους.

Ακολουθούν μερικές από τις βασικές δυνατότητες των λογισμικών παρακολούθησης:

  • Το 81% των λογισμικών προσφέρει δυνατότητες keystroke logging, έτσι ώστε οι εργοδότες να μπορούν να δουν κάθε κλικ του πληκτρολογίου.
  • Το 61% επιτρέπει την παρακολούθηση των άμεσων μηνυμάτων που στέλνουν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι.
  • Το 65% στέλνει “Ειδοποιήσεις Ενέργειας χρήστη“, το οποίο δείχνει για παράδειγμα πότε το πληκτρολόγιο βρίσκεται σε αδράνεια.
  • Τέλος, το 38% είναι σε θέση να ελέγχει απομακρυσμένα τα συστήματα (π.χ. επιτρέπει το μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε συγκεκριμένα sites ή την εγκατάσταση λογισμικών).

Η εργασία από το σπίτι έχει αγχώσει τους εργοδότες, καθώς υπάρχει φόβος για την πιθανή μείωση παραγωγικότητας και τον αντίκτυπό της στην επιχείρηση. Γι’ αυτό το λόγο, χρησιμοποιούν τα λογισμικά παρακολούθησης εργαζομένων για να έχουν τον έλεγχο. Ωστόσο, η συνεχής παρακολούθηση από τον εργοδότη μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε μείωση της παραγωγικότητας, ενώ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία και τα συναισθήματα των εργαζομένων για την εταιρεία.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS