ΑρχικήsecurityO Trump πιστεύει ότι δεν είναι τόσο εύκολο να χακαριστεί ένας λογαριασμός

O Trump πιστεύει ότι δεν είναι τόσο εύκολο να χακαριστεί ένας λογαριασμός

Άλλη μία αμφιλεγόμενη δήλωση έγινε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump κατά τη διάρκεια μία εκστρατείας στις 19 του μήνα.

Donald Trump

Το σχόλιο του Trump αναφερόταν στον πολιτικό συντάκτη του C-SPAN, Steve Scully, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα σχετικά με την παραβίαση του λογαριασμού του στο Twitter.

Με ένα tweet του ο Trump, δήλωσε ότι κανείς δε μπορεί να χακαριστεί:

Ωστόσο όπως δηλώνουν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, η δήλωση του Προέδρου δεν είναι καθόλου έγκυρη.

Ακόμα και ο ίδιος ο Trump έχει πέσει θύμα hacking. Η αλυσίδα ξενοδοχειακών μονάδων που ανήκουν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, παραβιάστηκε δύο φορές. Την πρώτη φορά μεταξύ του 2014 και του 2015 και τη δεύτερη μεταξύ του 2016 και του 2017. Μετά από κάθε παραβίαση ασφάλειας, τα ξενοδοχεία του Trump αναγκάστηκαν να υποβάλουν ειδοποίηση στους κρατικούς ρυθμιστές.

Ωστόσο, οι αναφορές αυτές αποκαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα τάση: κάθε παραβίαση δεδομένων είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών. Και στη δεύτερη παραβίαση ειδικότερα, δεδομένων κι άλλων ευαίσθητων πληροφοριών, όπως ονόματα επισκεπτών, διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνου.

Τα ξενοδοχεία του Trump ωστόσο χρέωσαν την παραβίαση στη Saber, μια εταιρεία επεξεργασίας πιστωτικών καρτών τρίτων, αλλά δεν είναι σαφές πόσα άτομα συνολικά, επηρεάστηκαν από τις δύο παραβιάσεις δεδομένων.

Αυτές οι παραβιάσεις δεδομένων, αποδεικνύουν περίτρανα ότι όχι απλά δεν είναι δύσκολο να χακαριστεί κάποιος, αλλά είναι και επικίνδυνες.

Η αλήθεια είναι ότι οι χρήστες αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερους κινδύνους στον ψηφιακό κόσμο, αφού μπορούν πολύ εύκολα να ξεγελαστούν από κακόβουλους παράγοντες. Για παράδειγμα, οι hackers θα μπορούσαν να παριστάνουν κάποιον υπάλληλο γνωστής εταιρείας ώστε να πείσουν έναν χρήστη να τους δώσει προσωπικές πληροφορίες και κωδικούς ή να τους ξεγελάσουν ώστε να κατεβάσουν έναν σύνδεσμο που περιέχει κακόβουλο λογισμικό. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να μην εμπιστεύονται εύκολα email ή μηνύματα που λαμβάνουν από άτομα που δεν περιμένουν. Επίσης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τους συνδέσμους και τα συνημμένα που μπορεί να περιέχουν αυτά τα email, καθώς μπορεί να οδηγούν σε κακόβουλα sites.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS