ΑρχικήUpdatesWindows 10: Προκαλούν σύγχυση με τις ενημερώσεις των drivers της Intel

Windows 10: Προκαλούν σύγχυση με τις ενημερώσεις των drivers της Intel

Τα Windows 10 2004 προσφέρουν προαιρετικές ενημερώσεις για τους drivers της Intel που προκαλούν σύγχυση στους χρήστες που προσπαθούν να τις εγκαταστήσουν.

Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων των Windows 10 2004 Ιουλίου 2020, η Microsoft ενεργοποίησε την εμπειρία των προαιρετικών ενημερώσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν τους προαιρετικούς drivers που επιθυμούν να εγκαταστήσουν.

Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft μπέρδεψε τους χρήστες που δυσκολεύονται να κατανοήσουν ποιον Intel driver πρέπει να εγκαταστήσουν.

Intel drivers

Είδαμε την ενότητα “Optional Updates” και είδαμε τέσσερις διαφορετικές ενημερώσεις για τους drivers που υποτίθεται είναι για την ίδια συσκευή “Intel – System”.

Είναι ακόμη πιο συγκεχυμένο γιατί τρεις drivers έχουν ημερομηνίες που καθορίζουν ότι δημιουργήθηκαν το 1968, 17 χρόνια πριν από την πρώτη κυκλοφορία των Windows 1.0.

Σε μια ανάρτηση του 2017, η Microsoft εξηγεί ότι η χρήση παλαιότερων ημερομηνιών είναι σκόπιμη καθώς επιτρέπει στα Windows να επιλέγουν τον πιο πρόσφατο driver όταν εντοπίζονται πολλοί drivers για την ίδια συσκευή hardware.

“Το Intel Chipset Device Software χρησιμοποιεί μια ασυνήθιστη ημερομηνία για τις συσκευές που στοχεύει. Αυτό είναι για να βεβαιωθείτε ότι δεν αντικαθιστά άλλους driver. Η ημερομηνία 07/18/1968 έχει συμβολική σημασία – την ημέρα ίδρυσης της Intel”, εξήγησε η Intel σε ένα tweet.

Ακόμη και μετά την εξήγηση, εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση

Ακόμη και με την εξήγηση του τρόπου με τον οποίο τα Windows 10 επιλέγουν τον πιο κατάλληλο driver για τον υπολογιστή σας, στη συγκεκριμένη κατάσταση που απεικονίζεται παραπάνω, εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει ακριβώς.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το BleepingComputer, οι drivers που έχουν ημερομηνία 18/7/1968 είναι Intel Chipset Drivers, ενώ ο driver με την έκδοση 1910.13.0.1060 είναι για την Intel Management Engine.

Γιατί όλοι προσφέρονται ως «Intel – System», όταν είναι σαφώς για διαφορετικά components;

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, η Microsoft προσφέρει δύο διαφορετικούς drivers που έχουν τον ίδιο αριθμό έκδοσης 10.1.16.6.

Η Microsoft πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένη στο τι προσφέρει ο κάθε driver και καλό θα είναι να προσφέρει μόνο την καλύτερη επιλογή για μια συγκεκριμένη συσκευή.

Το να προσφέρει τρεις διαφορετικούς drivers, με τους δύο να είναι η ίδια έκδοση, φυσικά μπερδεύει τους χρήστες ως προς το τι πρέπει να εγκατασταθεί.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS