Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 23:19
Αρχική Updates Windows 10: Προκαλούν σύγχυση με τις ενημερώσεις των drivers της Intel

Windows 10: Προκαλούν σύγχυση με τις ενημερώσεις των drivers της Intel

Τα Windows 10 2004 προσφέρουν προαιρετικές ενημερώσεις για τους drivers της Intel που προκαλούν σύγχυση στους χρήστες που προσπαθούν να τις εγκαταστήσουν.

Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων των Windows 10 2004 Ιουλίου 2020, η Microsoft ενεργοποίησε την εμπειρία των προαιρετικών ενημερώσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν τους προαιρετικούς drivers που επιθυμούν να εγκαταστήσουν.

Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft μπέρδεψε τους χρήστες που δυσκολεύονται να κατανοήσουν ποιον Intel driver πρέπει να εγκαταστήσουν.

Intel drivers

Είδαμε την ενότητα “Optional Updates” και είδαμε τέσσερις διαφορετικές ενημερώσεις για τους drivers που υποτίθεται είναι για την ίδια συσκευή “Intel – System”.

Είναι ακόμη πιο συγκεχυμένο γιατί τρεις drivers έχουν ημερομηνίες που καθορίζουν ότι δημιουργήθηκαν το 1968, 17 χρόνια πριν από την πρώτη κυκλοφορία των Windows 1.0.

Σε μια ανάρτηση του 2017, η Microsoft εξηγεί ότι η χρήση παλαιότερων ημερομηνιών είναι σκόπιμη καθώς επιτρέπει στα Windows να επιλέγουν τον πιο πρόσφατο driver όταν εντοπίζονται πολλοί drivers για την ίδια συσκευή hardware.

“Το Intel Chipset Device Software χρησιμοποιεί μια ασυνήθιστη ημερομηνία για τις συσκευές που στοχεύει. Αυτό είναι για να βεβαιωθείτε ότι δεν αντικαθιστά άλλους driver. Η ημερομηνία 07/18/1968 έχει συμβολική σημασία – την ημέρα ίδρυσης της Intel”, εξήγησε η Intel σε ένα tweet.

Ακόμη και μετά την εξήγηση, εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση

Ακόμη και με την εξήγηση του τρόπου με τον οποίο τα Windows 10 επιλέγουν τον πιο κατάλληλο driver για τον υπολογιστή σας, στη συγκεκριμένη κατάσταση που απεικονίζεται παραπάνω, εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει ακριβώς.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το BleepingComputer, οι drivers που έχουν ημερομηνία 18/7/1968 είναι Intel Chipset Drivers, ενώ ο driver με την έκδοση 1910.13.0.1060 είναι για την Intel Management Engine.

Γιατί όλοι προσφέρονται ως «Intel – System», όταν είναι σαφώς για διαφορετικά components;

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, η Microsoft προσφέρει δύο διαφορετικούς drivers που έχουν τον ίδιο αριθμό έκδοσης 10.1.16.6.

Η Microsoft πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένη στο τι προσφέρει ο κάθε driver και καλό θα είναι να προσφέρει μόνο την καλύτερη επιλογή για μια συγκεκριμένη συσκευή.

Το να προσφέρει τρεις διαφορετικούς drivers, με τους δύο να είναι η ίδια έκδοση, φυσικά μπερδεύει τους χρήστες ως προς το τι πρέπει να εγκατασταθεί.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....