ΑρχικήinetFacebook: Καταργεί λογαριασμούς που δημοσίευσαν για τις εκλογές ΗΠΑ

Facebook: Καταργεί λογαριασμούς που δημοσίευσαν για τις εκλογές ΗΠΑ

Το Facebook διέγραψε ένα δίκτυο ψεύτικων λογαριασμών που δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές των ΗΠΑ αυτού του έτους.

facebook
Facebook: Καταργεί λογαριασμούς που δημοσίευσαν για τις εκλογές ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, οι εν λόγω λογαριασμοί ανήκουν σε Κινέζους χρήστες.

Το Facebook έχει εντοπίσει ψεύτικους λογαριασμούς από την Κίνα και στο παρελθόν, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βρήκε κινεζικούς λογαριασμούς που δημοσιεύουν αναφορές για την πολιτική των ΗΠΑ, και ως αποτέλεσμα τους κατήργησε. Η εταιρεία ανέλυσε λεπτομερώς την έρευνά της σε μια αναφορά, στην οποία ταυτοποίησε δύο ξεχωριστά δίκτυα που συντονίστηκαν μεταξύ τους.

Το ένα δίκτυο προήλθε από την Κίνα και αποτελείται από περισσότερους από 155 λογαριασμούς που είχαν συγκεντρώσει τουλάχιστον 133.000 ακολούθους και μια ομάδα με μέλη που έφτανε τους 61.000 χρήστες.

Αν και το Facebook αναφέρει ότι η ομάδα «εστίασε το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς της» στη Νοτιοανατολική Ασία, ορισμένοι από τους λογαριασμούς δημοσίευσαν επίσης για την πολιτική των ΗΠΑ «και έπαιρναν θέση τόσο υπέρ όσο και κατά των προεδρικών υποψηφίων Pete Buttigieg, Joe Biden και Donald Trump

Οι λογαριασμοί που επικεντρώθηκαν στις εκλογές των ΗΠΑ δεν είχαν αρκετούς ακόλουθους αλλά οι καταργήσεις ήταν αρκετά σημαντικές, ενώ η εταιρεία επέλεξε να αποκαλύψει την κίνηση πριν από τη μηνιαία έκθεσή της σχετικά με τη συντονισμένη «μη αυθεντική» συμπεριφορά.

Facebook: Καταργεί λογαριασμούς που δημοσίευσαν για τις εκλογές ΗΠΑ

Το δεύτερο δίκτυο συνδέεται με το στρατό και την αστυνομία των Φιλιππίνων, σύμφωνα με το Facebook. Είχε 276.000 ακολούθους στο Facebook και 5.500 στο Instagram και δημοσίευε κυρίως για την εσωτερική πολιτική στις Φιλιππίνες και τον στρατό, σύμφωνα με πληροφορίες του Engadget.

Τα νέα για τις καταργήσεις έρχονται καθώς το Facebook συνεχίζει να ενισχύει τις πολιτικές του πριν από τις προεδρικές εκλογές 2020. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πλατφόρμες συναντήθηκαν με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν την ασφάλεια των εκλογών, ενώ υπάρχουν επίσης σενάρια σε περίπτωση «χαοτικών» συνεπειών μετά τις εκλογές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS