ΑρχικήUpdatesΟ Chrome διαχωρίζεται από το Chrome OS! Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Ο Chrome διαχωρίζεται από το Chrome OS! Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά για τους χρήστες των παλιών Chromebook, μπορεί να αποδειχθεί ευλογία. Στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome βρίσκεται μια διανομή Linux, το Chrome OS. Ο Kent Duke, ερευνητής του Chrοme OS, διαπίστωσε ότι η Google διασπά το πρόγραμμα περιήγησης και το λειτουργικό σύστημα σε δύο ξεχωριστές καταχωρίσεις.

Γιατί όμως αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει; Κάθε Chromebook έχει και μια ημερομηνία λήξης – την ημερομηνία λήξης των αυτόματων ενημερώσεων (AUE). Αυτή η ημερομηνία είναι εξίμισι χρόνια μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου Chromebook. Μπορείτε να βρείτε την ημερομηνία που αφορά την συσκευή σας μεταβαίνοντας στην ενότητα Update Schedule στις ρυθμίσεις του Chrοme OS του μηχανήματός σας. Θα την βρείτε κάτω από την ενότητα About Chrοme OS, στο μενού Additional details.

chromebook chrome

Εξίμισι χρόνια είναι πολλά, αλλά τα Chromebook, χάρη στην πολύ καλή κατασκευή τους, μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

O Duke επεσήμανε τα παρακάτω:

Προς το παρόν, ο Chrοme είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το Chrome OS, που σημαίνει ότι η Google πρέπει να δημιουργήσει και να στείλει ένα συνολικό πακέτο με update. Αν και αυτό δεν είναι από μόνο του πρόβλημα, το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται όταν ένας Chromebook φτάσει στο τέλος της ζωής του. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με ένα τηλέφωνο Android, όταν το Chromebook φτάσει στο AUE, θα σταματήσει να ενημερώνεται και το Chrome OS. Η απώλεια μιας ενημέρωσης του Chrome OS σημαίνει ότι ούτε ο ίδιος ο Chrome θα ενημερωθεί, γεγονός που αφήνει το πρόγραμμα περιήγησης εκτεθειμένο και ευάλωτο.

Ο Duke συνέχισε: “Εφόσον αυτό το «Chrome binary» θα διανέμεται ξεχωριστά από το Chrome OS, η Google θα μπορεί εύκολα να ενημερώσει τον browser ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν το Chromebook σας φτάσει στο AUE, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα λάβει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις της Google.”

Ουσιαστικά τι σημαίνει τελικά αυτό για εσάς; Ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το παλιό σας Chromebook με ασφάλεια!

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS