ΑρχικήinetGoogle: Καταργεί τα autocompletes με πολιτικό περιεχόμενο

Google: Καταργεί τα autocompletes με πολιτικό περιεχόμενο

Η Google ενημερώνει τις πολιτικές της, και αφαιρεί autocompletes (προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης) που σχετίζονται με τις εκλογές.

google
Google: Καταργεί τα autocompletes με πολιτικό περιεχόμενο

Στον αγώνα κατά των ψεύτικων ειδήσεων, ακόμη και τα autocompletes μιας μηχανής αναζήτησης μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση. Εν όψει των εκλογών των ΗΠΑ, η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημερώνει τις πολιτικές της για την αυτόματη συμπλήρωση που σχετίζεται με τις εκλογές, προσθέτοντας ότι θα «αφαιρέσει προβλέψεις που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως υποθέσεις ή δηλώσεις για τη συμμετοχή στις εκλογές» καθώς και «προβλέψεις που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως προώθηση ή υπονόμευση κάποιου υποψηφίου ή πολιτικού κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές.»

δημοσιεύσεις και οτιδήποτε άλλο, που φαίνονται σαν να είναι υποθέσεις σχετικά με τις μεθόδους ψηφοφορίας, τις απαιτήσεις ή την κατάσταση των τοποθεσιών ψηφοφορίας δε θα εμφανίζονται επίσης. Επομένως, αν για παράδειγμα πληκτρολογήσετε κάτι όπως «Μπορείτε να ψηφίσετε» ή «δεν μπορείτε να ψηφίσετε» στο πλαίσιο αναζήτησης, η αυτόματη συμπλήρωση δεν θα προτείνει τη συμπλήρωση αυτής της δήλωσης με «τηλέφωνο».

Ομοίως, εάν εισαγάγετε «δωρεά σε», τα πολιτικά κόμματα ή οι υποψήφιοι δεν πρέπει να εμφανίζονται ως προτάσεις. Φυσικά, επειδή η αυτόματη συμπλήρωση δεν ολοκληρώνει το ερώτημά σας με μια πρόβλεψη, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το πληκτρολογήσετε μόνοι σας. Μπορείτε ακόμα να πληκτρολογήσετε «Μπορείτε να ψηφίσετε από το τηλέφωνο» αν θέλετε, ή «δωρεά στον υποψήφιο του κόμματος» και να λάβετε αυτά τα αποτελέσματα.

Στην ανακοίνωσή της, η Google μας υπενθύμισε επίσης ότι οι περισσότερες πολιτικές της σχετικά με το «Google Search», που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία από το μίσος και τις ακατάλληλες προβλέψεις, είναι αυτόματες. Ωστόσο, παραδέχτηκε επίσης ότι αυτά τα συστήματα δεν είναι τέλεια ή ακριβή, και εάν ορισμένες προβλέψεις το παρακάμπτουν, θα επιβάλει χειροκίνητα αυτές τις πολιτικές.

Google: Καταργεί τα autocompletes με πολιτικό περιεχόμενο

Αυτό σημαίνει ότι ίσως εξακολουθείτε να βλέπετε την περίεργη παραπλανητική πρόταση αυτόματης συμπλήρωσης που ξεφεύγει από τα αυτοματοποιημένα φίλτρα, αλλά η Google μπορεί να την καταργήσει εγκαίρως.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS