ΑρχικήsecurityΥπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Προειδοποιεί για απάτες που στοχεύουν ηλικιωμένους

Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Προειδοποιεί για απάτες που στοχεύουν ηλικιωμένους

Κυβερνοεγκληματίες και απατεώνες πλαστογραφούν υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ), έχοντας ως στόχο να εξαπατήσουν ηλικιωμένα άτομα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε την Παρασκευή ειδοποίηση για απάτες, στην οποία παρακινεί τους πολίτες να είναι υποψιασμένοι και να παραμένουν σε εγρήγορση, ενώ ταυτόχρονα τους παροτρύνει να μην παρέχουν προσωπικές πληροφορίες τους μέσω τηλεφώνου, σε οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι προέρχεται από το Υπουργείο.

Μια ειδοποίηση εκδόθηκε αφού το Γραφείο Θυμάτων Εγκλήματος (OVC) έλαβε πολλές αναφορές ότι άτομα που ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ καλούν πολίτες, και ιδιαίτερα ηλικιωμένους, στα πλαίσια μιας απάτης.

Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ

Ένας εκπρόσωπος του DOJ δήλωσε ότι οι αναφορές στην Εθνική Γραμμή Απάτης Ηλικιωμένων (National Elder Fraud Hotline) δείχνουν ότι αυτοί οι απατεώνες παρουσιάζονται ως ανακριτές ή υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία από τον παραλήπτη της κλήσης ή αφήνουν ένα τηλεφωνητή με έναν αριθμό τηλεφώνου για να καλέσουν πίσω τα υποψήφια θύματα.

Ο αριθμός τηλεφώνου που δίνεται στα άτομα, τα κατευθύνει σε ένα καταγεγραμμένο μενού που έχει ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει με το γνήσιο καταγεγραμμένο μενού για τον κύριο αριθμό τηλεφώνου του Υπουργείου. Τελικά, τα υποψήφια θύματα φτάνουν σε έναν ψεύτικο διαχειριστή, ο οποίος τους συνδέει με κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι ερευνητής. Αυτός ο απατεώνας ερευνητής προσπαθεί στη συνέχεια να τους εξαπατήσει, παρακινώντας τους να μοιραστούν τα προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα.

Απάτες vs ηλικιωμένους

Η Εθνική Γραμμή Απάτης Ηλικιωμένων είναι ανοιχτή επτά ημέρες την εβδομάδα και διαθέσιμη σε όσους θέλουν να αναφέρουν απάτες εναντίον Αμερικανών ηλικιωμένων πολιτών, ηλικίας 60 ετών και άνω.

Η διευθύντρια του OVC, Jessica Hart, δήλωσε ότι οι τηλεφωνικές απάτες αποτελούν μια άσχημη και διαπεραστική πράξη θυματοποίησης. Οι απάτες που έχουν αναφερθεί στην Εθνική Γραμμή Απάτης Ηλικιωμένων είναι ιδιαίτερα φρικτές, δεδομένου ότι δείχνουν πως οι δράστες κυνηγούν μία από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, έχοντας ως στόχο το οικονομικό κέρδος. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι απατεώνες παρουσιάζονται ως υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στην υπηρεσία που προάγει κι υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη και τη νομιμότητα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο απεχθείς και αποτρόπαιες τις πράξεις τους.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS