ΑρχικήyoutubeΤο Πεντάγωνο κάνει το πρώτο βήμα για τα υπερηχητικά ταξίδια

Το Πεντάγωνο κάνει το πρώτο βήμα για τα υπερηχητικά ταξίδια

Τα υπερηχητικά ταξίδια δεν κατάφεραν να εδραιωθούν στο παρελθόν στην πολιτική αεροπορία. Με την συμβολή των σύγχρονων αεροπορικών εταιρειών και του Πενταγώνου, φαίνεται πως το τοπίο πρόκειται να αλλάξει.

Το Air Force One, ένα τροποποιημένο αεροσκάφος της σειράς Boeing 747-200B, μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 0,84 mach, ίση με περίπου 645 mph. Το Πεντάγωνο όμως θέλει το προεδρικό αεροπλάνο να ταξιδεύει πολύ πιο γρήγορα από αυτή τη ταχύτητα.

Η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. έχει αναθέσει συμβόλαιο στην Exosonic, έτσι ώστε η αεροπορική εταιρεία να σχεδιάσει ένα προεδρικό αεροσκάφος που μπορεί να ταξιδεύει με υπερηχητικές ταχύτητες – πάνω από 1 Mach ή 767 mph. Το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες για την τροποποίηση των υφιστάμενων σχεδίων της Exosonic για τα υπερηχητικά εμπορικά αεροπλάνα, σε μια πρόταση για ένα προεδρικό αεροσκάφος.

υπερηχητικά ταξίδια

“Η Exosonic θα αναπτύξει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος μεταφοράς που θα επιτρέπει σε ανθρώπους και ομάδες σε θέσεις-κλειδιά να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο στο μισό χρόνο από αυτόν που χρειάζεται τώρα!” ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία σε μια δημοσίευση στο Twitter την περασμένη εβδομάδα.

Η αεροπορική εταιρεία θα επικεντρωθεί στην «αναδιάρθρωση της καμπίνας του αεροσκάφους ώστε να περιλαμβάνει τα απαιτούμενα καταλύματα, εξοπλισμό επικοινωνίας και μέτρα ασφαλείας που επιτρέπουν στους ηγέτες των Η.Π.Α .και τους καλεσμένους τους να εργάζονται και να ξεκουράζονται στο αεροσκάφος».

«Το μέλλον των παγκόσμιων ταχέων επιβατικών ταξιδιών είναι η υπερηχητική πτήση σε χαμηλές συχνότητες. Οι χαμηλές συχνότητες επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να πετούν με υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς να δημιουργούν διαταραχές για όσους βρίσκονται στο έδαφος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Exosonic Norris Tie σε δελτίο τύπου στο οποίο ανακοίνωσε την σύμβαση με το Πεντάγωνο. «Η Exosonic είναι ενθουσιασμένη που κερδίζει αυτό το συμβόλαιο, καθώς δεν αντιπροσωπεύει μόνο την εμπορική αλλά και την κυβερνητική χρήση για τα υπερηχητικά ταξίδια».

Κάποτε, υπήρχε ένα αεροπλάνο που μπορούσε να πετάξει δύο φορές την ταχύτητα του ήχου, 1.354 μίλια / ώρα. Αλλά αυτό το αεροπλάνο, το Concorde, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για σχεδόν δύο δεκαετίες. Από τότε, κανένας κατασκευαστής αεροσκαφών δεν έχει κατασκευάσει ένα υπερηχητικό τζετ για να το αντικαταστήσει.

υπερηχητικά ταξίδια

Κάποιες αεροπορικές εταιρείες επιστρέφουν σε αυτήν την αναζήτηση. Ένα νέο αεροπλάνο που ονομάζεται Boom Overture – το οποίο μπορεί να πετάξει ακόμα πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου: Mach 2,2 ή 1,688 mph – βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης για μια δοκιμαστική έκδοση γνωστή ως Baby Boom XB-1 και σύντομα θα κάνει την πρώτη του πτήση.

Η εταιρεία Boom Technology ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι το δοκιμαστικό αεροσκάφος του Overture, το XB-1, θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και στη συνέχεια θα δοκιμαστεί σε πτήση στο Mojave Air και Space Port της Καλιφόρνιας το 2021. Οι δοκιμές ελπίζουμε ότι θα ετοιμάσουν το Overture για πτήσεις μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Το XB-1, με κατασκευή ινών άνθρακα, θα είναι το ένα τρίτο του μεγέθους του Overture και θα τροφοδοτείται από τριπλούς κινητήρες GE Aviation J85-15.

Το XB-1 δεν θα μεταφέρει επιβάτες. Στην πραγματικότητα, έχει χώρο μόνο για έναν χειριστή. Αλλά εάν είναι επιτυχής, η εταιρεία θα προχωρήσει με την ανάπτυξη του Boom Overture, ενός επιβατικού αεροσκάφους που μπορεί να μεταφέρει 55 έως 75 επιβάτες σε υπερηχητικά ταξίδια.

«Στις 7 Οκτωβρίου του 2020, θα παρακολουθήσετε την ιστορική πορεία του XB-1. Το πρώτο ανεξάρτητα ανεπτυγμένο υπερηχητικό τζετ στον κόσμο, θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή των υπερηχητικών ταξιδιών», δήλωσε η Boom Technology.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS