ΑρχικήsecurityExperian South Africa: Παραβίαση επηρεάζει 24 εκατομμύρια πελάτες

Experian South Africa: Παραβίαση επηρεάζει 24 εκατομμύρια πελάτες

Το πρακτορείο πληροφόρησης καταναλωτικής πίστης της Νότιας Αφρικής, Experian, αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει μια παραβίαση δεδομένων από την Τετάρτη.

Το πρακτορείο πληροφόρησης παραδέχτηκε ότι παρέδωσε τα προσωπικά στοιχεία των πελατών της σε έναν απατεώνα που παρίστανε τον πελάτη.

Ενώ η Experian δεν αποκάλυψε τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν, μια έκθεση από το Κέντρο Τραπεζικού Κινδύνου της Νότιας Αφρικής (SABRIC), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό καταπολέμησης απατών, ισχυρίστηκε ότι η παραβίαση επηρέασε 24 εκατομμύρια Νοτιοαφρικανούς και 793.749 τοπικές επιχειρήσεις.

Η Experian είπε ότι ανέφερε το περιστατικό στις τοπικές αρχές, οι οποίες μπόρεσαν να εντοπίσουν το άτομο πίσω από το συμβάν. Έκτοτε, η Experian είπε ότι έλαβε δικαστική απόφαση, “η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση του υλικού του ατόμου και την ασφάλεια και τη διαγραφή των δεδομένων.”

Η Experian είπε ότι κανένα από τα δεδομένα δεν είχε χρησιμοποιηθεί για δόλιους σκοπούς πριν διαγραφεί και ότι ο απατεώνας δεν έθεσε σε κίνδυνο την υποδομή, τα συστήματα ή τη βάση δεδομένων πελατών της.

“Οι έρευνές μας δείχνουν ότι ένα άτομο στη Νότια Αφρική, που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί έναν νόμιμο πελάτη, ζήτησε από την Experian τις υπηρεσίες της”, ανέφερε το πρακτορείο σε δήλωση.

“Οι έρευνές μας δείχνουν επίσης ότι ο ύποπτος είχε την πρόθεση να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για τη δημιουργία οδηγιών marketing για την παροχή ασφαλιστικών και πιστωτικών υπηρεσιών.”

Experian

Σύμφωνα με την Experian, μόνο τα προσωπικά στοιχεία είχαν εκτεθεί μέσω του περιστατικού και δεν εμπλέκονται οικονομικές ή πιστωτικές πληροφορίες.

Ο οργανισμός περιέγραψε τα κοινόχρηστα δεδομένα ως “πληροφορίες που παρέχονται κατά τη συνήθη πορεία της επιχείρησης ή είναι διαθέσιμες στο κοινό.”

Παρ ‘όλα αυτά, τα δεδομένα θεωρήθηκαν αρκετά προσωπικά ώστε οι ρυθμιστικές αρχές απορρήτου της Νοτίου Αφρικής να ξεκινήσουν μια έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS