ΑρχικήUpdatesRaspberry Pi: Τα computer-vision apps ενισχύονται με το Khronos OpenVX API

Raspberry Pi: Τα computer-vision apps ενισχύονται με το Khronos OpenVX API

Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε ότι φέρνει το OpenVX 1.3 API σε συσκευές Raspberry Pi για να βελτιώσει το λεγόμενο computer vision στους δημοφιλείς υπολογιστές μονής πλακέτας.

Το νέο API ανοιχτού και χωρίς δικαιώματα κώδικα προέρχεται από το Khronos Group, το οποίο έχει υποστηρίξει πρότυπα όπως το Vulcan και το OpenCL. Τα μέλη του Khronos είναι πολύ μεγάλα ονόματα προμηθευτών software και hardware – AMD, Apple, Arm, Epic Games, Google, Samsung, Intel, Nvidia και ούτω καθεξής – καθώς και εταιρείες με μερίδιο στα πρότυπα της, όπως η Boeing και το IKEA.

“Το Khronos Group και το Raspberry Pi συνεργάστηκαν για να εργαστούν σε μια υλοποίηση ανοιχτού κώδικα του OpenVX 1.3, η οποία περνά τη συμμόρφωση στο Raspberry Ρi”, εξήγησε ο Kiriti Nagesh Gowda, μηχανικός ανάπτυξης MTS λογισμικού της AMD.

Raspberry Pi Khronos

“Η υλοποίηση ανοιχτού κώδικα περνά τα προφίλ συμμόρφωσης Vision, Enhanced Vision και Neural Net που καθορίζονται στο OpenVX 1.3 στο Raspberry Ρi.”

Το Raspberry Pi, που είναι δημοφιλές, φθηνό και σχετικά χαμηλής ισχύος, είναι μια σημαντική συσκευή που αποδεικνύει τη συμμόρφωση με το computer-vision πρότυπο.

Η Gowda εξηγεί ότι ο έλεγχος συμμόρφωσης OpenVX 1.3 που πραγματοποιήθηκε για το Raspberry Pi “βοηθά να διασφαλιστεί ότι τα πρότυπα Khronos εφαρμόζονται με συνέπεια από πολλούς προμηθευτές για να δημιουργήσουν μια αξιόπιστη πλατφόρμα για προγραμματιστές”.

Το OpenVX στοχεύει να προσφέρει αποτελεσματική, σε πραγματικό χρόνο επεξεργασία υπολογιστή-όρασης σε ενσωματωμένες συσκευές υπολογιστών, όπως συσκευές παρακολούθησης, προηγμένα συστήματα βοήθειας driver, επαυξημένη πραγματικότητα και ρομποτική.

“Οι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση αυτού του ισχυρού API στην εφαρμογή τους και να γνωρίζουν ότι η εφαρμογή είναι φορητή σε όλο το συμβατό hardware“, εξήγησε ο Gowda.

Τα δύο μοντέλα Raspberry Pi που πέρασαν το τεστ είναι το Raspberry Ρi 3 Model και το Raspberry Ρi 4 Model B.

To  Khronos Group δημοσίευσε ένα δείγμα υλοποίησης OpenVX 1.3 καθώς και αρκετά δείγματα εφαρμογών computer-vision στο GitHub.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS