Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 19:18
Αρχική Updates Raspberry Pi: Τα computer-vision apps ενισχύονται με το Khronos OpenVX API

Raspberry Pi: Τα computer-vision apps ενισχύονται με το Khronos OpenVX API

Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε ότι φέρνει το OpenVX 1.3 API σε συσκευές Raspberry Pi για να βελτιώσει το λεγόμενο computer vision στους δημοφιλείς υπολογιστές μονής πλακέτας.

Το νέο API ανοιχτού και χωρίς δικαιώματα κώδικα προέρχεται από το Khronos Group, το οποίο έχει υποστηρίξει πρότυπα όπως το Vulcan και το OpenCL. Τα μέλη του Khronos είναι πολύ μεγάλα ονόματα προμηθευτών software και hardware – AMD, Apple, Arm, Epic Games, Google, Samsung, Intel, Nvidia και ούτω καθεξής – καθώς και εταιρείες με μερίδιο στα πρότυπα της, όπως η Boeing και το IKEA.

“Το Khronos Group και το Raspberry Pi συνεργάστηκαν για να εργαστούν σε μια υλοποίηση ανοιχτού κώδικα του OpenVX 1.3, η οποία περνά τη συμμόρφωση στο Raspberry Ρi”, εξήγησε ο Kiriti Nagesh Gowda, μηχανικός ανάπτυξης MTS λογισμικού της AMD.

Raspberry Pi Khronos

“Η υλοποίηση ανοιχτού κώδικα περνά τα προφίλ συμμόρφωσης Vision, Enhanced Vision και Neural Net που καθορίζονται στο OpenVX 1.3 στο Raspberry Ρi.”

Το Raspberry Pi, που είναι δημοφιλές, φθηνό και σχετικά χαμηλής ισχύος, είναι μια σημαντική συσκευή που αποδεικνύει τη συμμόρφωση με το computer-vision πρότυπο.

Η Gowda εξηγεί ότι ο έλεγχος συμμόρφωσης OpenVX 1.3 που πραγματοποιήθηκε για το Raspberry Pi “βοηθά να διασφαλιστεί ότι τα πρότυπα Khronos εφαρμόζονται με συνέπεια από πολλούς προμηθευτές για να δημιουργήσουν μια αξιόπιστη πλατφόρμα για προγραμματιστές”.

Το OpenVX στοχεύει να προσφέρει αποτελεσματική, σε πραγματικό χρόνο επεξεργασία υπολογιστή-όρασης σε ενσωματωμένες συσκευές υπολογιστών, όπως συσκευές παρακολούθησης, προηγμένα συστήματα βοήθειας driver, επαυξημένη πραγματικότητα και ρομποτική.

“Οι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση αυτού του ισχυρού API στην εφαρμογή τους και να γνωρίζουν ότι η εφαρμογή είναι φορητή σε όλο το συμβατό hardware“, εξήγησε ο Gowda.

Τα δύο μοντέλα Raspberry Pi που πέρασαν το τεστ είναι το Raspberry Ρi 3 Model και το Raspberry Ρi 4 Model B.

To  Khronos Group δημοσίευσε ένα δείγμα υλοποίησης OpenVX 1.3 καθώς και αρκετά δείγματα εφαρμογών computer-vision στο GitHub.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Elon Musk: «Προφανώς οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες»

Την Παρασκευή, ο Elon Musk έγραψε σε tweet: «Προφανώς οι εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες,» και συγκέντρωσε πάνω από 500.000 likes.
00:01:54

Ο Microsoft Edge συμπεριφέρεται ως ένα κακόβουλο λογισμικό

Η Microsoft έχει περάσει σε τακτικές επιθετικού marketing προσπαθώντας να κάνει τους χρήστες των Windows 10 να υιοθετήσουν το νέο πρόγραμμα περιήγησης...

Cyble: προειδοποιεί για 199 παραβιάσεις δεδομένων

Πραγματοποιώντας την καθιερωμένη έρευνά της στα dark web και deep web, η Cyble εντόπισε 199 παραβιάσεις δεδομένων σε διάφορους ιστότοπους και εταιρείες....

H Cortana της Microsoft αποχαιρετά τα Android και iOS

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου, η εταιρεία δήλωσε ότι θα αποσύρει την εικονική βοηθό Cortana από συσκευές iOS και...

2gether: Hacking επίθεση στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

Η 2gether αποκάλυψε ότι δέχτηκε hacking επίθεση, κατά την οποία κλάπηκαν περίπου 1,2 εκατομμύρια Ευρώ σε κρυπτονομίσματα από επενδυτικούς λογαριασμούς σε κρυπτονομίσματα....

Google: 11 ευπάθειες zero day εντοπίστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2020

Όπως αναφέρει η ομάδα Project Zero της Google, εντοπίστηκαν 11 ευπάθειες zero day, οι οποίες εκμεταλλεύονταν από κακόβουλους παράγοντες, μέσα στο πρώτο...

Linux Kernel 5.8: Κυκλοφόρησε με αμέτρητες βελτιώσεις και αλλαγές

Πρόσφατα, ο Linus Torvalds ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Linux kernel 5.8. Σύμφωνα με αυτόν, το νέο kernel...

Μολδαβός δήλωσε την ενοχή του για τη δημιουργία του FastPOS malware!

Ένας 30χρονος άνδρας από τη Μολδαβία ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία του FastPOS malware που μολύνει τα συστήματα POS παγκοσμίως....

YouTube: Έκλεισε Crypto channel για ενθάρρυνση παράνομων ενεργειών

Το YouTube επανέφερε το Crypto channel, αφότου είχε τεθεί εκτός σύνδεσης για πάνω από 2 μέρες, λόγω «ενθάρρυνσης για παράνομες ενέργειες».

Συνελήφθη στη Λευκορωσία διανομέας του GandCrab ransomware

Όπως ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου ο Υπουργός Εσωτερικών της Λευκορωσίας, την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθη ένας 31χρονος άνδρας με την κατηγορία της...