ΑρχικήinetΗ Amazon κατηγορείται για εκμετάλλευση των Ευρωπαίων πωλητών!

Η Amazon κατηγορείται για εκμετάλλευση των Ευρωπαίων πωλητών!

H Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να υποβάλει κατηγορίες για αντιμονοπώλειο κατά της Amazon, λόγω της συμπεριφοράς της στους πωλητές. Οι πληροφορίες για τον τρόπο αντιμετώπισης των εξωτερικών πωλητών της εταιρείας, ήρθαν στο φως από γνώστες του θέματος.

Η Amazon κατηγορείται για εκμετάλλευση των Ευρωπαίων πωλητών!
Η Amazon κατηγορείται για εκμετάλλευση των Ευρωπαίων πωλητών!

Σύμφωνα με μια πηγή, οι κατηγορίες θα κατατεθούν, και επίσημα, το αργότερο την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα. Η αρμόδια ομάδα της Επιτροπής της ΕΕ που το έχει αναλάβει κυκλοφορούσε ένα προσχέδιο του δελτίου κατηγοριών για μερικούς μήνες, σύμφωνα με τα λεγόμενα άλλης πηγής.

Οι επίσημες κατηγορίες θα συμπληρώσουν την -σχεδόν δύο χρόνων- εξονυχιστική έρευνα της Επιτροπής για την Amazon αναφορικά με τις καταγγελίες κακομεταχείρισης των εξωτερικών εμπόρων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της.

Η έρευνα της Επιτροπής της ΕΕ ξεκίνησε το 2018, και ανακοινώθηκε επίσημα τον αμέσως επόμενο χρόνο. Η διερεύνηση στόχευε να ανακαλύψει αν η Amazon, χρησιμοποιούσε στοιχεία των πωλητών, που έκαναν χρήση της πλατφόρμας της, για να βγάλει κέρδος.  

Όπως δήλωσαν κάποιοι, οι κατηγορίες προέκυψαν από τον διπλό ρόλο της Amazon ως διαχειριστή της πλατφόρμας αγορών και συγχρόνως ως πωλητής των δικών της προϊόντων. Λόγω αυτού, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Amazon για εκμετάλλευση δεδομένων των εξωτερικών πωλητών και για χρήση των πληροφοριών τους. Έτσι η εταιρεία μπορεί να τους ανταγωνιστεί χωρίς καμία δυσκολία, όπως για παράδειγμα με την κυκλοφορία παρόμοιων προϊόντων με αυτούς.

Η Amazon κατηγορείται για εκμετάλλευση των πωλητών!

Η εταιρεία εμπορίου αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο ενώ προηγουμένως έχει αρνηθεί ότι κάνει κατάχρηση της δύναμης και του μεγέθους της. Έχει δηλώσει μάλιστα ότι οι πωλητές λιανικού εμπορίου συνήθως πουλάνε τις δικές τους ιδιωτικές επωνυμίες.

«Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές κάνουν διαδικτυακές αγορές όλο και πιο πολύ. Το διαδικτυακό εμπόριο έχει ενισχύσει τον ανταγωνισμό των πωλητών λιανικής και έχει φέρει περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες εμπορίου δεν θα εξαλείψουν αυτά τα οφέλη μέσω αθέμιτου ανταγωνισμού. Επομένως, έχω αποφασίσει να ψάξω πολύ καλά τις επιχειρηματικές ενέργειες της Amazon και τον διπλό της ρόλο,» δήλωσε η επίτροπος της ΕΕ Margrethe Vestager.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS