ΑρχικήReviewsTesla: Νέα μπαταρία 110 kWh καλύπτει 400 μίλια με μια μόνο φόρτιση

Tesla: Νέα μπαταρία 110 kWh καλύπτει 400 μίλια με μια μόνο φόρτιση

Η Tesla σχεδιάζει μια μπαταρία 110 kWh, η οποία θα επιτρέπει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της να καλύπτουν 400 μίλια μόνο με μια φόρτιση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μπαταρία, που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μετόχων της Tesla τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα της Tesla είναι πολύ κοντά σε αυτό.

Εκείνη την περίοδο, το Model S ‘Long Range’ ήταν το όχημα με τη «μεγαλύτερη εμβέλεια» (370 μίλια).

Από τότε, η εταιρεία έκανε κάποιες αναβαθμίσεις, ώστε το όχημα να μπορεί να καλύπτει 390 μίλια μόνο με μια φόρτιση. Το αναβαθμισμένο μοντέλο ονομάζεται Model S Long Range Plus.

tesla

Η μεγαλύτερη εμβέλεια οφείλεται σε βελτιώσεις στο λογισμικό.

Τώρα, όμως, η Tesla σχεδιάζει ισχυρές αναβαθμίσεις στο hardware, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το Model S αλλά και άλλα οχήματα της εταιρείας.

Ο Jason Hughes, γνωστός Tesla hacker και μεταπωλητής ανταλλακτικών, εισχώρησε στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του συστήματος διαχείρισης μπαταριών της Tesla και διαπίστωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει μια νέα μπαταρία.

tesla

Με βάση το τελευταίο BMS firmware, η Tesla εργάζεται για τη δημιουργία μιας μπαταρίας 109 kWh.

Μια τέτοια μπαταρία θα μπορούσε να επιτρέψει στο Model S να καλύψει 400 μίλια με μια μόνο φόρτιση. Επομένως, φαίνεται ότι η υπόσχεση που έδωσε ο Elon Musk τον προηγούμενο μήνα, θα γίνει όντως πράξη και μάλιστα σύντομα.

Η κάλυψη 400 μιλίων με μία μόνο φόρτιση είναι σημαντικό επίτευγμα και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αντίληψης που έχουν μερικοί άνθρωποι σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τη μικρή εμβέλεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS