ΑρχικήsecurityJuice Jacking επηρεάζει δημόσιους σταθμούς φόρτισης

Juice Jacking επηρεάζει δημόσιους σταθμούς φόρτισης

Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, προειδοποιούν τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης για τις συσκευές τους, καθώς οι κακόβουλοι παράγοντες έχουν ανακαλύψει τρόπους να αποκτούν πρόσβαση στις συσκευές και να εγκαθιστούν malware σε αυτές. Αυτό μπορεί να κάνει το κινητό σας πιο αργό και να μειώσει τη ζωή της μπαταρίας.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούν, ονομάζεται “juice jacking” και χαρακτηρίζεται ως ένας σαφής και σοβαρός κίνδυνος.

Οι πιο ευάλωτοι είναι οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης σε δρόμους, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και αεροδρόμια.

Το “Juice Jacking” είναι μια απάτη φόρτισης μέσω USB, όπου οι εγκληματίες φορτώνουν επικίνδυνο λογισμικό στους δημόσιους σταθμούς ή τα καλώδια που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των τηλεφώνων.

Μέσα σε λίγα λεπτά από την σύνδεση ενός τηλεφώνου, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να προσβάλει τις συσκευές ανυποψίαστων χρηστών, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να κλειδωθούν ή να διαρρεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα και οι κωδικοί πρόσβασης στους απατεώνες.

“Οι hacker και οι απατεώνες βρήκαν έναν τρόπο να φορτώνουν κακόβουλα προγράμματα σε αυτούς τους σταθμούς φόρτισης, έτσι ώστε όταν συνδέετε το τηλέφωνό σας να μπορούν να κατεβάσουν ένα κακόβουλο λογισμικό σε αυτό”, δήλωσε ο Kelvin Collins από το BBB της Κεντρικής Γεωργίας.

Ο Collins είπε ότι ο μόνος τρόπος για να το καταπολεμήσετε αυτό είναι να έχετε μαζί σας το δικό σας power bank για να φορτίζετε τις συσκευές σας σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, συμβουλεύουν επίσης να διατηρείτε το τηλέφωνό σας ενημερωμένο και να είστε σίγουροι ότι οι συσκευές σας διαθέτουν ένα λογισμικό προστασίας από ιούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS