ΑρχικήHow ToΠώς να καθαρίσετε το κινητό και την προστατευτική θήκη

Πώς να καθαρίσετε το κινητό και την προστατευτική θήκη

Η προστατευτική θήκη είναι ένα αξεσουάρ το οποίο κατασκευάζεται για εξωτερική χρήση στις ηλεκτρονικές συσκευές (Κινητά,tablets, κ.α). Τα προϊόντα αυτά, είναι κατασκευασμένα για να αντεχουν στο νερό και να πέφτουν στο πιο σκληρό έδαφος. Με το καιρό όμως, μια θήκη λερώνεται και πρέπει να καθαριστεί και να ξανά δοκιμαστεί  ώστε να παραμείνει βιώσιμη. Για να καθαρίσετε την θήκη σας και να διατηρήσετε το κινητό σας προστατευμένο, πλύνετε την θήκη με σαπούνι και νερό και σκουπίστε το τηλέφωνο (ή το tablet) με ένα πανί.

Εξωτερικός καθαρισμός:

κινητό

1: Σκουπίστε την σκόνη με ένα πανί. Κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης, δεν θα θέλετε να πλύνετε την θήκη κάθε φορά που λερώνεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί. Πάρτε ένα πανί με ζεστό νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε την επιφάνεια.

 

2:  Ξεπλύνετε το βρώμικο νερό. Αμέσως μετά την επαφή της θήκης σε μη καθαρό νερό (π.χ νερό της πισίνας που έχει επεξεργαστεί με χλώριο), ξεπλύνετε την σε μια βρύση. Χρησιμοποιήστε δροσερό νερό για να ξεπλύνετε ολόκληρη την θήκη, έτσι ώστε να μην μείνει βρώμικο νερό. Ο τρόπος αυτός προστατεύει την θήκη όταν δεν έχετε χρόνο για καθαρισμό με σαπούνι.

Εάν δεν σκοπεύετε να καθαρίσετε το εσωτερικό της θήκης και είστε βέβαιοι ότι είναι ασφαλής, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το τηλέφωνό.

κινητό

3: Πλύνετε με σαπούνι. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι όλες οι θύρες είναι κλειστές. Εφαρμόστε λίγο σαπούνι και ύστερα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Πραγματοποιήστε αυτόν τον βαθύτερο καθαρισμό κάθε φορά όταν βλέπετε λεκέδες που δεν βγαίνουν με απλή πλύση ή τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες.

κινητό

4: Στεγνώστε την θήκη. Αφαιρέστε την υγρασία. Για ταχύτερο στέγνωμα, σκουπίστε απαλά τη θήκη με ένα πανί. Διαφορετικά, αφήστε την θήκη σε χαρτοπετσέτα μακριά από άμεσο ηλιακό φως. Χρησιμοποιείτε μόνο πανί μικροϊνών στην οθόνη, έτσι ώστε η οθόνη να μη γρατζουνίσει.

Εσωτερικός καθαρισμός:

1: Βγάλτε το κινητό σας. Χρησιμοποιήστε το πλαστικό το οποίο έρχεται με την θήκη για να χωρίσετε τα δύο μισά από κάποια από τις γωνίες. Εάν δεν τα καταφέρετε, χρησιμοποιήστε ένα νόμισμα. Αφήστε το τηλέφωνό σας μακριά, ώστε να μην βρέχεται.

κινητό

2: Ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό. Πάλι, εφαρμόστε σαπούνι πάνω στην θήκη. Απλώστε το με το δάχτυλό σας ή με ένα πανί. Τοποθετήστε την θήκη σε χλιαρό νερό ή ξεπλύνετε την κάτω από βρύση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει καλά τις γωνίες.

3: Στεγνώστε τα κομμάτια της θήκης. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία και στη συνέχεια, σκουπίστε το με ένα μαλακό πανί. Για στέγνωμα στον αέρα, αφήστε τα κομμάτια σε χαρτοπετσέτες μακριά από άμεσο ηλιακό φως.

Δοκιμή ασφάλειας νερού

κινητό προστατευτική θήκη

1: Αφαιρέστε το κινητό σας. Η δοκιμή πρέπει να γίνει πριν από την επαφή με νερό, μετά από κακή πτώση ή ανά τρεις μήνες. Έτσι, εξετάζουμε την ικανότητα της θήκης να κρατήσει έξω το νερό, οπότε αν δεν έχετε ήδη αφαιρέσει το κινητό σας για να καθαρίσετε την θήκη, κάντε το τώρα.

2: Βυθίστε την θήκη. Βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι κλειστή, όπως και η θύρα φόρτισης. Κρατήστε την θήκη κάτω από το νερό για περίπου 30 λεπτά. Μπορείτε να τοποθετήσετε κάτι βαρύ πάνω στην θήκη για να την κρατήσει κάτω.

κινητό προστατευτική θήκη

3: Σκουπίστε απέξω. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, καθαρίστε το εξωτερικό της θήκης. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί. Βεβαιωθείτε ότι όλο το νερό έχει φύγει, έτσι ώστε τίποτα να μην μπει μέσα.

κινητό προστατευτική θήκη

4: Άνοιγμα της θήκης. Χρησιμοποιήστε το πλαστικό κλειδί ή ένα κέρμα για να ανοίξετε τη γωνία της θήκης. Διαχωρίστε τα κομμάτια της θήκης. Ελέγξτε τα καλά για τυχόν διαρροές. Εάν η θήκη είναι εντελώς στεγνή, μπορείτε να τοποθετήσετε το τηλέφωνο μέσα.

προστατευτική θήκη

1: Ελέγξτε τις θύρες. Η θύρα φόρτισης, της κάμερας και η υποδοχή ακουστικών τόσο στη θήκη όσο και στο τηλέφωνο μαζεύουν σκόνες. Καλή ιδέα είναι, να τα καθαρίζετε κάθε φορά που τα ανοίγετε ή παρατηρείτε ρύπους, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί.

κινητό προστατευτική θήκη

2: Σκουπίστε τις επιφάνειες του κινητού σας. Οι θήκες συνήθως έρχονται με ένα πανί μικροϊνών, αλλά αυτό επίσης μπορεί να βρεθεί σε ένα γενικό λιανοπωλητή. Χρησιμοποιήστε μόνο πανί που είναι κατάλληλο για γυαλιά, κοσμήματα και ηλεκτρονικά, καθώς αυτά δεν θα γρατζουνίσουν την οθόνη. Βεβαιωθείτε ότι το πανί αφαιρεί όλη τη βρωμιά και τη σκόνη πριν τοποθετήσετε το τηλέφωνο σας στη θήκη.

κινητό

3: Κλείστε την θήκη. Τοποθετήστε την συσκευή σας στο κάτω μέρος της θήκης. Ύστερα, τοποθετήστε το πάνω μέρος της θήκης πάνω από αυτό, και στη συνέχεια πιέστε με δάχτυλό γύρω από τις άκρες, ώστε η θήκη να ενωθεί καλά. Πριν ολοκληρώσετε, ελέγξτε αν καθαρίσατε όλη την βρωμιά και σκόνη. Αν έχετε ξεχάσει κάποια σημεία, αυτά θα φανούν στην οθόνη ή θα κολλήσουν στις θύρες φόρτισης και κάμερας.

Εικόνες: wikihow.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS