ΑρχικήsecurityΟι πιο πρόσφατες κυβερνοαπειλές παγκοσμίως από την Check Point

Οι πιο πρόσφατες κυβερνοαπειλές παγκοσμίως από την Check Point

Check

Η έκθεση της Check Point για το 2020 υπογραμμίζει τις βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι κυβερνο-εγκληματίες για να επιτίθενται σε οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους ειδικούς ασφαλείας τις απαραίτητες πληροφορίες για να γνωρίζουν και να διασφαλίζουν τις εταιρείες.

Τα κυριότερα σημεία της έρευνας της Check Point:

Οι Cryptominers εξακολουθούν να είναι η κυρίαρχη απειλή. Παρά το γεγονός ότι το cryptomining μειώθηκε μέσα στο 2019, το 38% των εταιρειών παγκοσμίως έχει επηρεαστεί από cryptominers το προηγούμενο έτος, σε σχέση με το 37% το 2018.

Αύξηση των Botnet. Ένα ποσοστό 28% των οργανισμών παγκοσμίως, έχει πληγεί από επιθέσεις botnet, παρουσιάζοντας αύξηση άνω του 50% σε σχέση με το 2018.

Το Emotet ήταν το πιο συνηθισμένο κακόβουλο bot που χρησιμοποιήθηκε, κυρίως λόγω της ευελιξίας του όσον αφορά την ενεργοποίηση παρόχων κακόβουλου λογισμικού και ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Ransomware. Οι επιθέσεις ransomware που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2019, δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη αύξηση, ήταν όμως αρκετά επικίνδυνες. Οι εγκληματίες επέλεξαν επιμελώς τους στόχους τους, με σκοπό την μέγιστη δυνατή χρηματική εκμετάλλευση.

Μείωση στις επιθέσεις σε μονάδες mobile. Οι επιθέσεις σε mobile μονάδες οι οποίες ήταν στο 33% το 2018, μειώθηκαν σε 27% το περασμένο έτος.

Οι επιθέσεις Magecart αυξήθηκαν. Αυτές οι επιθέσεις, εισάγουν κακόβουλο κώδικα σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου για να κλέψουν τις πληροφορίες των πελατών τους.

Αύξηση των επιθέσεων στο cloud. Αυτή τη στιγμή πάνω από το 90% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν παρόχους cloud, ενώ ταυτόχρονα το 67% των ομάδων ασφαλείας διαμαρτύρονται για την έλλειψη διαφάνειας στην υποδομή του cloud, την ασφάλεια και τη συμμόρφωσή τους.

Η έκθεση εξετάζει τις πιο πρόσφατες απειλές που παρουσίασαν αύξηση, για πολλούς εμπορικούς τομείς και παρέχει μια πλήρη επισκόπηση των εξελίξεων που παρατηρήθηκαν στον τομέα του κακόβουλου λογισμικού, στην αύξηση της γνώσης γύρω από τους φορείς παραβίασης και στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για κάθε κράτος ξεχωριστά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS