ΑρχικήinetΗ Google περνάει από έλεγχο για την εξαγορά της Fitbit

Η Google περνάει από έλεγχο για την εξαγορά της Fitbit

Fitbit

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, η Google αντιμετωπίζει έλεγχο για την εξαγορά της Fitbit ύψους 2,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η κίνηση αυτή δίνει στην Google πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό ευαίσθητων πληροφοριών υγείας, κάτι που εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα επανεξετάσει την εξαγορά της Fitbit, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει έρευνα σχετικά με τις ευρύτερες επιχειρηματικές πρακτικές της Google, ανέφερε ο Josh Kosman της New York Post, την Τρίτη.

Οι εταιρείες που πραγματοποίησαν τη συγχώνευση, υποχρεούνται να υποβάλλουν προτάσεις τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ούτως ώστε η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία να μπορεί να αναθεωρήσει επίσης τη συμφωνία. Πολλές από τις προηγούμενες προσφορές της Google έχουν αναθεωρηθεί από την FTC, η οποία παρακολουθεί την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά στη Silicon Valley.

Η Fitbit είναι η δημιουργός εταιρεία smartwatches και fitness wristbands, τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν τις συνήθειες ύπνου ενός χρήστη, τον καρδιακό ρυθμό και άλλες προσωπικές πληροφορίες. Η εξαγορά θα κάνει την Google μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην αναπτυσσόμενη αγορά wearable υπολογιστικών συσκευών.

Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς IDC, η Apple ήταν ο No.1 κατασκευαστής wearable συσκευών παγκοσμίως κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, με μερίδιο 35% στην αγορά. Η Fitbit κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού. Η FTC αρνήθηκε να σχολιάσει. Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι είναι φυσιολογικό μία συγχώνευση να αναθεωρηθεί από την κυβέρνηση, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει τις εκθέσεις ότι οι κυβερνητικές ανησυχίες γύρω από τις επιχειρηματικές πρακτικές της Google, έχουν κάνει πιο λεπτομερή τον έλεγχο της συμφωνίας της με την Fitbit.

Τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και μια ομάδα 50 πολιτικών εισαγγελέων ερευνούν ήδη εάν η εταιρεία έχει ασκήσει αντιανταγωνιστικές πρακτικές.

Η εξαγορά της Fitbit από την Google στις αρχές Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε εν μέσω κυβερνητικών ερευνών σχετικά με τις επιχειρηματικές της πρακτικές, και βρέθηκε σύντομα στο στόχαστρο των νομοθετών των ΗΠΑ. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Josh Hawley, έστειλε μια άμεση κριτική, ζητώντας να μάθει γιατί η Google θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερες εταιρείες, ενώ ο εκπρόσωπος της Βουλής David Cicilline, επικεφαλής της εγχώριας αντιμονοπωλιακής έρευνας για τις μεγάλες τεχνολογίες, δήλωσε στο Bloomberg ότι η συμφωνία απειλούσε “να ενισχύσει περαιτέρω την ισχύ της [Google] στην online αγορά.”

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020, εν αναμονή της έγκρισης από το ρυθμιστικό πλαίσιο και άλλων συνθηκών, σύμφωνα με την Fitbit.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS