Τρίτη, 7 Απριλίου, 16:56
Αρχική security Cyberattacks: Το FBI ενισχύει την προστασία των αμερικανικών εκλογών

Cyberattacks: Το FBI ενισχύει την προστασία των αμερικανικών εκλογών

FBI Το FBI ασχολείται ιδιαίτερα με την προστασία των αμερικανικών εκλογών του 2020. Η υπηρεσία έχει δημιουργήσει διάφορα εργαλεία που βοηθούν στην κατανόηση αλλά και τον περιορισμό των κινδύνων, που προέρχονται από cyberattacks ξένων κυβερνήσεων.

Η πρωτοβουλία Protected Voices του FBI στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των διαχειριστών πολιτικών εκστρατειών και των IT στελεχών σχετικά με πιθανά τρωτά σημεία στον κυβερνοχώρο. Επίσης, στοχεύει στην παροχή βοήθειας για την πρόληψη κυβενοεπιθέσεων.

“Δημιουργήσαμε αυτά τα Protected Voices βίντεο για να παρουσιάσουμε τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αντίπαλοι και να βοηθήσουμε τους διαχειριστές πολιτικών εκστρατειών να χρησιμοποιούν σωστές πρακτικές ασφαλείας στον κυβερνοχώρο. Η ασφάλεια των εκλογών βασίζεται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε ο διευθυντής του FBI, Chris Wray.

“Ελπίζουμε ότι οι διαχειριστές εκστρατειών και οι  IT υπάλληλοι και διευθυντές θα παρακολουθήσουν αυτά τα βίντεο και θα ακολουθήσουν τις συμβουλές μας όπου είναι δυνατόν”.

Ασφάλεια συστημάτων

Το FBI, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) δημοσίευσαν σύντομα βίντεο, τα οποία ενημερώνουν και δίνουν οδηγίες στους διαχειριστές πολιτικών εκστρατειών για το πώς να προστατεύσουν τα συστήματα και τα δίκτυά τους από επιθέσεις ξένων hacking ομάδων.

“Τα tutorials και τα υπόλοιπα βιντεάκια εξηγούν τη φύση της εξωτερικής επιρροής και του social engineering, τονίζουν τις πιο συχνές ευπάθειες και προσφέρουν μέτρα προστασίας για να βοηθήσουν τις εκστρατείες, αλλά και τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες να προστατευθούν από τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο”, ανέφερε το FBI.

Οι πιο κοινές μέθοδοι, που χρησιμοποιούν ξένες κυβερνήσεις για να παρέμβουν και να ασκήσουν επιρροή είναι:

  • Cyberattacks εναντίον πολιτικών εκστρατειών και κυβερνητικών υποδομών
  • Μυστική χρηματοδότηση με στόχο να ενισχυθεί ή να δυσφημιστεί ένας υποψήφιος
  • Εκστρατείες παραπληροφόρησης, κυρίως μέσω social media

“Τους τελευταίους μήνες, το Protected Voices παρέχει περισσότερα διαδικτυακά σεμινάρια και ενημερώσεις, ειδικά για τις προεκλογικές προεδρικές εκστρατείες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του FBI. “Τους επόμενους μήνες, το FBI θα διευρύνει το Protected Voices για την παροχή βοήθειας σε εκστρατείες του Κογκρέσου”.

Προστασία των εκλογικών συστημάτων

Ένα μέλος μιας εκστρατείας είχε πει: «Γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια των εκλογών είναι σημαντική, αλλά τι πρέπει να κάνουμε”;

“Η πρωτοβουλία Protected Voices έχει σχεδιαστεί για να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Δείχνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η IT ομάδα της εκστρατείας. Δείχνει την εκπαίδευση που πρέπει να έχει κάθε εργαζόμενος της εκστρατείας. Δείχνει τα σημεία στα οποία υπάρχουν ευπάθειες”.

Το πλήρες πακέτο με τα βίντεο που παρέχουν καθοδήγηση, συμβουλές και πρακτικές για την προστασία συσκευών, λογαριασμών και δεδομένων μπορεί κανείς το βρει στο fbi.gov/protectedvoices.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...

uTorrent: το “πιο δημοφιλές BitTorrent Client” για το 2020

Είναι σίγουρο ότι όλοι γνωρίζουν το uTorrent, είτε επειδή το χρησιμοποιούν είτε επειδή έχουν ακούσει να γίνεται...