ΑρχικήsecurityAndroid apps καταργούνται από την Google λόγω υπερχρέωσης!

Android apps καταργούνται από την Google λόγω υπερχρέωσης!

Το Google Play Store έχει δημιουργήσει κάποιες πολιτικές, για να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία του. Δυστυχώς όμως οι πολιτικές αυτές έχουν κάποια κενά τα οποία ορισμένοι developers των Android apps σπεύδουν να εκμεταλλευτούν. Έτσι, χρεώνουν τους χρήστες με επιπλέον χρήματα για πολύ απλές Android εφαρμογές, όπως τα barcode scanners.

Αυτές οι εφαρμογές επωφελούνται από τα free trials των apps, τα οποία είναι ένας μηχανισμός δημιουργίας εσόδων από εφαρμογές. Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι developers των Android εφαρμογών επιτρέπουν στους χρήστες να δοκιμάζουν δωρεάν μια εφαρμογή για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Android

Εάν εν τέλει, στους χρήστες δεν αρέσει η εκάστοτε εφαρμογή, μπορούν να την απεγκαταστήσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πολιτικές του Play Store, οι χρήστες οφείλουν πρωτίστως να ακυρώνουν την περίοδο του trial και εν συνεχεία να την απεγκαθιστούν.

Επειδή όμως αυτός ο όρος είναι στα ψιλά γράμματα της πολιτικής κάθε Android app, οι περισσότεροι χρήστες σπεύδουν απλά να κάνουν uninstall την εφαρμογή. Αυτό είναι γνωστό στους developers και οι περισσότεροι δεν εφαρμόζουν τους κανόνες. Συνήθως, όταν ένας χρήστης διαγράψει μια εφαρμογή συμπεραίνουν ότι ακυρώνεται και η δοκιμαστική περίοδος.

Παρ ‘όλα αυτά, ορισμένοι developers δε λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Και έτσι εάν ένας χρήστης δεν καταργήσει την δοκιμαστική περίοδο, χρεώνεται κανονικά, ακόμη και αν έχει απεγκαταστήσει την εφαρμογή. Σε αυτό το σημείο οι χρήστες εγκαθιστούν εκ νέου το Android app, πληρώνουν την επιπλέον χρέωση, ακυρώνουν την δοκιμαστική περίοδο και απεγκαθιστούν το app πάλι.

Ωστόσο, οι ερευνητές security της Sophos Labs δήλωσαν ότι βρήκαν δεκάδες εφαρμογές που υπερχρεώνουν τους χρήστες, όταν δεν καταργούν τη δοκιμαστική περίοδο. Ανέφεραν ακόμα, ότι κάποιοι developers χρεώνουν από $100 μέχρι $240 για πολύ απλές εφαρμογές.

Android

 

Συνολικά, βρήκαν 24 Android εφαρμογές στις οποίες έχουν παρατηρηθεί τέτοιες τακτικές. Από αυτές η Google κατέβασε 14, όμως οι περισσότερες εφαρμογές εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες μέχρι σήμερα.

Σε πολλά apps του Google Play Store, στις αξιολογήσεις των χρηστών έχουν παρατηρηθεί αρκετά σχόλια για υπερχρεώσεις σε απεγκατεστημένες εφαρμογές, αποδεικνύοντας ότι η τακτική αυτή έφερε τα αναμενόμενα κέρδη.

Σε αυτήν τη φάση, αναμένουμε από την Google να καταργήσει από το Play Store και τα υπόλοιπα Android apps που έχουν ακολουθήσει τέτοιες τακτικές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS