ΑρχικήsecurityΤο Sophos αντιμετωπίζει τις συνδυασμένες διαδικτυακές επιθέσεις

Το Sophos αντιμετωπίζει τις συνδυασμένες διαδικτυακές επιθέσεις

sophos

Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι hackers αναπτύσσουν συνεχώς νέες μεθόδους και τώρα συνδυάζουν τον αυτοματισμό με τις δυνατότητες hacking που διαθέτουν για να επιτεθούν σε servers, οι οποίοι αποτελούν βασικό στόχο λόγω των δεδομένων που αποθηκεύονται σε αυτούς. Αυτός ο νέος τύπος επιθέσεων συνδυάζει τη χρήση bots για τον εντοπισμό δυνητικών θυμάτων με ανθρώπινο δυναμικό, που αποφασίζει σε ποιον και πώς να επιτεθεί. Για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, η εταιρεία Sophos ανακοίνωσε το Intercept X για Server με Endpoint Detection and Response (EDR). Με την προσθήκη του EDR στο Intercept X for Server, οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας μπορούν να διερευνήσουν τα cyberattacks σε servers.

Με τη χρήση των bots, οι κυβερνοεγκληματίες αποφασίζουν ποιους στόχους θα επιλέξουν με βάση το εύρος ευαίσθητων δεδομένων ή την πνευματική ιδιοκτησία ενός οργανισμού, την ικανότητα να πληρώνουν περισσότερα λύτρα ή την πρόσβαση σε άλλους servers και δίκτυα. Στη συνέχεια ολοκληρώνουν το έργο τους με το συνηθισμένο τρόπο: διεισδύουν στο σύστημα, αποφεύγουν την ανίχνευση,  κλέβουν τις πληροφορίες που θέλουν και αποχωρούν απαρατήρητοι ή σε άλλες περιπτώσεις απενεργοποιούν τα αντίγραφα ασφαλείας και κρυπτογραφούν τους διακομιστές για να απαιτήσουν λύτρα ή χρησιμοποιούν τους servers για να επιτεθούν σε άλλες εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Dan Schiappa, επικεφαλής της υπηρεσίας προϊόντων Sophos, “τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα είναι πλέον αυτοματοποιημένα, οπότε είναι εύκολο για τους επιτιθέμενους να βρουν οργανισμούς με αδύναμη ασφάλεια, να αξιολογούν τις δυνατότητες πληρωμής τους και να χρησιμοποιούν τεχνικές hacking για να κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά.”

Με το Sophos Intercept X για Server με EDR, οι ειδικοί του IT σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, έχουν τώρα ορατότητα σε ολόκληρο το σύστημα της επιχείρησης. Αυτό τους επιτρέπει να ανιχνεύουν προληπτικά τυχόν κρυφές επιθέσεις, να κατανοούν καλύτερα τον αντίκτυπο μιας επίθεσης και να απεικονίσουν γρήγορα το πλήρες ιστορικό μίας επίθεσης.

“Όταν οι hackers μπαίνουν σε ένα δίκτυο, κατευθύνονται απευθείας στον server. Δυστυχώς, ο κρίσιμος χαρακτήρας των server περιορίζει πολλές οργανώσεις να κάνουν αλλαγές, συχνά καθυστερώντας σημαντικά την ανάπτυξη των ενημερώσεων κώδικα. Οι κυβερνοεγκληματίες βασίζονται σε αυτό. Εάν οι οργανώσεις πέφτουν θύματα μιας επίθεσης, πρέπει να γνωρίζουν το πλήρες πλαίσιο των συσκευών και των server που επλήγησαν για να βελτιώσουν την ασφάλεια. Η γνώση αυτών των πληροφοριών με ακρίβεια, μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιλύσουν προβλήματα πολύ πιο γρήγορα και να αποτρέψουν μια επαναλαμβανόμενη παραβίαση δεδομένων”, δήλωσε ο Schiappa. “Το Sophos Intercept X για Server με EDR παρέχει αυτή την απαιτούμενη γνώση και ασφάλεια.”

Το Sophos EDR τροφοδοτείται από τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης για πιο εκτεταμένη ανακάλυψη κακόβουλου λογισμικού. Το νευρικό δίκτυο βαθιάς μάθησης της Sophos εκπαιδεύεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δείγματα για να αναζητήσει ύποπτα χαρακτηριστικά κακόβουλου κώδικα και να ανιχνεύσει απειλές που είναι άγνωστες έως εκείνη τη στιγμή. Παρέχει ευρεία και εξειδικευμένη ανάλυση πιθανών επιθέσεων, συγκρίνοντας το DNA των ύποπτων αρχείων με τα δείγματα κακόβουλου λογισμικού που έχουν ήδη κατηγοριοποιηθεί στη SophosLabs.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS