ΑρχικήinetΓιατί οι προγραμματιστές επιλέγουν τη γλώσσα προγραμματισμού TypeScript;

Γιατί οι προγραμματιστές επιλέγουν τη γλώσσα προγραμματισμού TypeScript;

προγραμματιστέςΕίναι γνωστό ότι η Microsoft δίνει ιδιαίτερη σημασία στους προγραμματιστές. Κατά τη διάρκεια του Build Conference, η Microsoft αποκάλυψε τη δημιουργία του Linux kernel (φτιαγμένο από την ίδια τη Microsoft) για Windows 10, για να ενισχύσει την απόδοση του Windows Subsystem στη Linux έκδοση 2.0. Η εταιρεία κατάφερε όντως να προσφέρει στους προγραμματιστές ταχύτερους χρόνους εκκίνησης για διανομές Linux, που εκτελούνται στα Windows 10.

Από την άλλη μεριά, υπάρχει και το Visual Studio Code, ο code editor πολλαπλών πλατφορμών της Microsoft, ο οποίος προτιμάται πολύ από τους προγραμματιστές και χρησιμοποιείται από περίπου 4,5 εκατομμύρια χρήστες.

Στο GitHub, τη μεγαλύτερη κοινότητα προγραμματιστών, η γλώσσα προγραμματισμού της Microsoft, TypeScript, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, σύμφωνα με την εταιρεία RedMonk.

Η Typescript προέρχεται από την JavaScript – την διασημότερη γλώσσα προγραμματισμού – και μεταγλωττίζεται σε αυτήν. Δημιουργήθηκε για να ευνοεί μεγάλα projects κώδικα.

H TypeScript κατέχει τη 12η θέση στην κατάταξη με τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού, με βάση τα GitHub projects και τις προτιμήσεις των προγραμματιστών. Επίσης, επιλέγεται από έναν τεράστιο αριθμό προγραμματιστών, που χρησιμοποιούν το Node.js JavaScript package manager.

Ο συνιδρυτής της RedMonk, James Governor, εξηγεί γιατί η γλώσσα TypeScript γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Η TypeScript δεν αντικαθιστά τη JavaScript, αλλά θεωρείται απαραίτητη για την ανάπτυξη εφαρμογών.

Ο Governor θεωρεί ότι η TypeScript επωφελείται από την ανθεκτικότητα και την ευελιξία της JavaScript και προσελκύει πολλούς προγραμματιστές.

Σύμφωνα με τα Tiobe, IEEE Spectrum και PYPL, οι τρεις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού είναι η JavaScript, η Java και η Python.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της TypeScript είναι το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις λεγόμενες “strongly typed” γλώσσες. Πρόκειται για ένα όρο που αναφέρεται σε data types. Οι C ++ και Java είναι strongly typed γλώσσες, σε αντίθεση με τη JavaScript.

Αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που έκαναν τους προγραμματιστές να επιλέξουν την TypeScript για τη δημιουργία του δημοφιλούς πλαισίου JavaScript Angular.

“Η TypeScript παίρνει το 95% της χρησιμότητας μιας καλής statically-typed γλώσσας και το φέρνει στο οικοσύστημα JavaScript”, σύμφωνα με τον Victor Savkin, έναν βασικό συντελεστή του Angular project.

Ο Governor υποστηρίζει ότι τα πλεονεκτήματα της TypeScript θα μπορούσαν να προσελκύσουν ακόμα και «τις λεγεώνες των προγραμματιστών της Java», με βάση ένα post του William Saar, ενός προγραμματιστή, που χρησιμοποιεί τη Java από το 1996.

“Ενώ τα frameworks, όπως το React, προσφέρουν μια ωραία εμπειρία για τον σχεδιασμό UI, ήμουν σκεπτικός για την ποιότητα του κώδικα JavaScript, μέχρι που ανακάλυψα πόσο ισχυρή έγινε η εμπειρία σχεδιασμού με την TypeScript”, έγραψε ο Saar.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS