ΑρχικήHow ToΕγκατάσταση Windows ROK αδειών σε περιβάλλον ESXi / Hyper-V σε HP branded...

Εγκατάσταση Windows ROK αδειών σε περιβάλλον ESXi / Hyper-V σε HP branded servers

Windows ROK: Έχει παρατηρηθεί το εξής error όσον αφορά την εγκατάσταση άδειας HP Branded Windows 2012 / 2016 R2 ROK (Reseller Option Kit) σε περιβάλλον VMware ESXi 5.5 και νεότερες.

Η αιτία αυτού του προβλήματος είναι ότι ο Windows server δεν αναγνωρίζει το “υλικό” ως HP Proliant server, οπότε η άδεια χρήσης δεν θα επιτύχει επειδή χρησιμοποιείται μια άδεια χρήσης ROK των Windows (Reseller Option Kit).

Υπάρχει μια απλή λύση. Μια παράμετρος μπορεί να προστεθεί έτσι ώστε το VM να “νομίζει” ότι τρέχει σε πραγματικό υλικό.

Αφού δημιουργήσετε το VM, μεταβείτε στην επιλογή Edit Settings / Options / General και επιλέξτε “Configuration Parameters”.

Προσθέστε μια σειρά, κάντε paste το “smbios.reflecthost” ως όνομα και true ως value.

Windows ROK

Έχετε υπόψη σας ότι στο VM πρέπει να τερματιστεί πρώτα η λειτουργία του για να γίνει αυτή η αλλαγή. HyperV Σε περίπτωση Hyper-V η διαδικασία είναι διαφορετική. Ο τρόπος  για τα περιβάλλοντα Hyper-V είναι η προσθήκη ενός κλειδιού μητρώου (registry key) στο VM.

– Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή από τη γραμμή εντολών εάν το λειτουργικό σύστημα είναι Windows Server® 2008 R2 με το εμπορικό σήμα HP:  Reg Προσθήκη HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Virtualization” /v BiosLockString /t REG_SZ /d “Hewlett-Packard                 ”

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Στην παραπάνω γραμμή εντολών μετά τη λέξη “Hewlett-Packard” υπάρχουν 17 κενά πριν το εισαγωγικό σημάδι που πρέπει να εισαχθούν ως μέρος της εντολής.

– Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή από τη γραμμή εντολών εάν το λειτουργικό σύστημα είναι Windows Server® 2012 με το εμπορικό σήμα HP:

Reg προσθήκη HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Virtualization” /v BiosLockString /t REG_SZ /d “HP                              ”

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Στην παραπάνω γραμμή εντολών μετά τη λέξη “HP” υπάρχουν  30 κενά πριν το εισαγωγικό σημάδι που πρέπει να εισαχθούν ως μέρος της εντολής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS