ΑρχικήsecurityΑυτές είναι οι μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια

Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες ξαναχρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης σε πολλές διαφορετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την έρευνα του Virginia Tech 2018. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι πολύ άσχημα τα νέα εάν τα δεδομένα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο από hacking ή παραβιάσεις δεδομένων, καθώς οι hacker μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς.

παραβιάσεις

Συχνά αναγκάζεστε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σας για τον συγκεκριμένο ιστότοπο μετά από παραβίαση, αλλά εξακολουθείτε να κινδυνεύετε εάν αυτός ο κωδικός πρόσβασης έχει χρησιμοποιηθεί αλλού.

Εάν ανησυχείτε, το website HaveIBeenPwned σάς επιτρέπει να δείτε αν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας βρίσκεται ανάμεσα στα δεδομένα που έχουν κλαπεί και έχουν διαρρεύσει ηλεκτρονικά σε παραβιάσεις δεδομένων.

Εάν διαπιστώσετε ότι τα email data σας έχουν διαρρεύσει, βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά (επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κοινωνικούς λογαριασμούς και λογαριασμούς αγορών επαναφέροντας τον κωδικό πρόσβασης).

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το HaveIBeenPwned για να δείτε πόσες φορές ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιήσατε έχει διαρρεύσει σε παραβιάσεις δεδομένων (αν είναι συνηθισμένος, είναι πιο εκτεθειμένος σε βίαιες επιθέσεις από hacker, όπου αυτοματοποιημένα οι μηχανές «μαντεύουν» κάθε πιθανό κωδικό πρόσβασης).

Εδώ είναι μερικές από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις των τελευταίων δύο ετών.

Facebook

Το Facebook αναγνώρισε πολλά περιστατικά όπου τα δεδομένα παρέμειναν εκτεθειμένα το προηγούμενο έτος, είτε μέσω της υπηρεσίας του Facebook είτε μέσω app developers που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα του Facebook.

Σε μια επίθεση, οι hacker απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα από 29 εκατομμύρια λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών όπως η τοποθεσία και το relationship status.

Τα δεδομένα από τους λογαριασμούς του Facebook, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης, παρέμειναν ανασφαλή και εκτεθειμένα, συμπεριλαμβανομένων των 540 εκατομμυρίων αρχείων με στοιχεία όπως τα Likes, τα ονόματα λογαριασμών και τα σχόλια, διαπίστωσαν οι ερευνητές νωρίτερα αυτό το έτος.

WhatsApp

Αυτή την εβδομάδα, η WhatsApp προειδοποίησε ότι μια ευπάθεια στην υπηρεσία της θα μπορούσε να αφήσει τα 1.5 δισεκατομμύρια χρήστες της να εκτεθούν σε hacker. Οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να τοποθετήσουν κακόβουλο κώδικα στη συσκευή ενός χρήστη απλά κάνοντας μια κλήση, παραδέχτηκε η εταιρεία. Από τότε έχει διορθώσει την ευπάθεια, αλλά οι χρήστες πρέπει να ενημερώσουν την εφαρμογή τους για να είναι ασφαλείς.

Υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft (Hotmail, MSN, Outlook)

Η Microsoft παραδέχτηκε τον Απρίλιο του 2019 ότι οι hacker απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα από λογαριασμούς MSN, Hotmail και Outlook μέσω της πύλης υποστήριξης πελατών της Microsoft. Η Microsoft δήλωσε ότι έχει επηρεαστεί ένας «περιορισμένος» αριθμός χρηστών, αλλά συνέστησε στους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης.

T-Mobile

Οι hacker είχαν πρόσβαση στους servers της T-Mobile και έκλεψαν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών δεδομένων και κωδικών πρόσβασης δύο εκατομμυρίων χρηστών.

British Airways

Τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας, διέρρευσαν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της British Airways στα τέλη του 2018, με έως και 500.000 πελάτες να έχουν πληγεί. Η British Airways προειδοποίησε τους πελάτες που αγόρασαν ή τροποποίησαν τις κρατήσεις τους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2018 ότι τα δεδομένα τους ενδέχεται να έχουν κλαπεί.

Quora

Η online υπηρεσία Quora παραδέχθηκε ότι κάποιος κακόβουλος είχε αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα 100 εκατομμυρίων λογαριασμών χρηστών τον Νοέμβριο του 2018.

Google Plus

Το κοινωνικό δίκτυο Google Plus καταργήθηκε απότομα μετά από τεράστια παραβίαση δεδομένων τον Οκτώβριο του 2018, που επηρέασε τα προσωπικά δεδομένα 52,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το ελάττωμα θα μπορούσε να έχει επιτρέψει στις εφαρμογές να συλλέγουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των επαγγελμάτων, του φύλου και της ηλικίας.

Houzz

Η δημοφιλής εφαρμογή εσωτερικού σχεδιασμού Houzz είδε δεδομένα 49 εκατομμυρίων χρηστών να διαρρέουν σε μια παραβίαση δεδομένων μεγάλης κλίμακας που συνέβη στα μέσα του 2018.

Οι χρήστες ενημερώθηκαν ότι τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των τοποθεσιών και των κρυπτογραφημένων κωδικών πρόσβασης, είχαν διαρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2019.

500px

Η δημοφιλής υπηρεσία φωτογραφιών παραδέχτηκε τον Φεβρουάριο του 2019 ότι τα δεδομένα 14,8 εκατομμυρίων χρηστών είχαν διαρρεύσει με πλήρη ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερομηνίες γέννησης και τοποθεσίες.

MyFitnessPal

Η δημοφιλής υπηρεσία γυμναστικής και διατροφής υπέστη μια παραβίαση δεδομένων το 2018, από την οποίο διέρρευσαν 144 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί με ονόματα χρηστών, διευθύνσεις IP και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης.

Verifications.io

Η υπηρεσία επαλήθευσης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραδέχτηκε ότι τα δεδομένα για τους πελάτες είχαν παραμείνει στο διαδίκτυο, χωρίς εγγύηση χωρίς κωδικό πρόσβασης. Έως 763 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρέμειναν εκτεθειμένες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS