ΑρχικήHow ToEmergency location sharing: Πώς να το ρυθμίσετε σε Android και iOS

Emergency location sharing: Πώς να το ρυθμίσετε σε Android και iOS

Android Τα smartphones στις μέρες μας χρησιμοποιούνται για το οτιδήποτε. Μπορούμε να βγάζουμε φωτογραφίες, να στέλνουμε μηνύματα, να διαβάζουμε ειδήσεις και άλλα πολλά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα smartphones μπορούν να σώσουν τη ζωή μας, αρκεί να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες. Τόσο το Android όσο και το iOS διαθέτουν συστήματα που μας επιτρέπουν να μοιραζόμαστε την τοποθεσία μας με άλλα άτομα. Το καλό είναι πως αυτά τα συστήματα είναι και εύκολα στη χρήση. Έτσι ο καθένας μπορεί να μοιραστεί την τοποθεσία του με κάποιο μέλος της οικογένειάς του, κάποιο συγγενή ή κάποιο φίλο. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των αγαπημένων μας ανθρώπων. Αν δεν μπορούμε να τους βρούμε, μπορούμε να ζητήσουμε μια αυτόματη ενημέρωση τοποθεσίας.

Αυτό που είναι σημαντικό να κάνουμε όλοι είναι να αφιερώσουμε 2 λεπτά από το χρόνο μας για να διαμορφώσουμε το σύστημα έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που κάτι μας συμβεί.

iOS (απλή διαδικασία)

Για τους χρήστες του iPhone, η Apple έχει φροντίσει να ενσωματώσει ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης SOS, το οποίο επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με τον εκάστοτε πάροχο υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Αμέσως μετά ειδοποιείται το σύνολο των επαφών που έχει επιλέξει το άτομο (για ώρα ανάγκης).

Αρχικά θα πρέπει να ρυθμίσετε στο τηλέφωνό σας ποιες επαφές θέλετε να ειδοποιούνται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Health.
  • Πατήστε την καρτέλα “Medical ID”.
  • Πατήστε “Edit”. (Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε Medical ID, θα πρέπει να αποκτήσετε)
  • Έπειτα μεταβείτε στο “Add emergency contact” και προσθέστε τα άτομα που θέλετε.

Για iPhone 8 ή πιο πρόσφατο μοντέλο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Κρατήστε πατημένο το κουμπί απενεργοποίησης μαζί με το κουμπί ρύθμισης της έντασης ήχου. Θα εμφανιστεί στην οθόνη του τηλεφώνου μια αντίστροφη μέτρηση “Έκτακτης ανάγκης SOS”. Πρέπει να κρατήσετε πατημένα τα δύο κουμπιά μέχρι να τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση. Το τηλέφωνό σας θα καλέσει αυτόματα την κατάλληλη υπηρεσία. Αμέσως μετά, το τηλέφωνο θα στείλει γραπτό μήνυμα στις επαφές που έχετε επιλέξει υποδεικνύοντας την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε.

Για iPhone 7 ή παλιότερο μοντέλο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Πατήστε το κουμπί απενεργοποίησης πέντε φορές γρήγορα. Έπειτα, σύρετε το δάκτυλό σας στο Emergency SOS slider, που εμφανίζεται στην οθόνη. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσει η ίδια διαδικασία ειδοποίησης.

ANDROID (απλή διαδικασία)

Το Android διαφέρει αρκετά από το iOS. Επίσης, η ρύθμιση μπορεί να είναι διαφορετική από τηλέφωνο σε τηλέφωνο και ανάλογα με την έκδοση του Android που τρέχει. Ωστόσο, τα βασικά βήματα πρέπει να είναι τα ίδια. Αρχικά πρέπει να πάτε στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας. Βρείτε τη λέξη “Emergency”, η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης κλειδώματος. Πατήστε πάνω σε αυτό. Στη συνέχεια, πατήστε στο «Emergency information” και έπειτα στο μολυβάκι (σύμβολο) ή στο “Add” (εξαρτάται από το τηλέφωνό σας). Βάλτε τον κωδικό PIN ή το μοτίβο κλειδώματος. Αυτή η διαδικασία θα σας οδηγήσει στην οθόνη Emergency information. Εδώ μπορείτε να γράψετε διάφορες προσωπικές πληροφορίες, που μπορεί να αφορούν την υγεία σας, καθώς και τις επαφές που θέλετε να ειδοποιήσετε αν σας συμβεί κάτι.

Android ή iOS (προηγμένη διαδικασία)

Σε περίπτωση που θέλετε μια πιο αξιόπιστη ρύθμιση, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε κοινή χρήση της τοποθεσίας σας και να βλέπετε και τις τοποθεσίες των αγαπημένων σας προσώπων, χωρίς να ειδοποιείται και η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Trusted Contacts της Google για Android ή iOS.

Συνδεθείτε στην εφαρμογή και προσθέστε τις επαφές που θέλετε. Όταν βρεθείτε στην κύρια οθόνη της εφαρμογής αγγίξτε το πλαίσιο “Add Contacts”. Γράψτε τα ονόματα που θέλετε να προσθέσετε. Αν τα άτομα που έχετε επιλέξει δεχτούν το αίτημά σας, θα πρέπει να κατεβάσουν και εκείνα την εφαρμογή. Με αυτό τον τρόπο θα είστε σε θέση να βλέπετε τις κινήσεις του άλλου αλλά και το πότε το τηλέφωνό του κινδυνεύει να κλείσει από μπαταρία.

Στην περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να ειδοποιήσετε κάποιον, πρέπει να μπείτε στην εφαρμογή, να επιλέξετε το άτομο που θέλετε να γνωρίζει την τοποθεσία σας, και να πατήσετε «Send location alert now». Αν ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία το άλλο άτομο θα μπορεί να βλέπει την τοποθεσία σας για 24 ώρες, εκτός αν πατήσετε το κουμπί «Stop».

Αν θέλετε να ζητήσετε την τοποθεσία κάποιου άλλου ατόμου θα πρέπει να πατήσετε το όνομά του στην εφαρμογή και να πατήσετε το κουμπί «Ask for [person’s] location». Η εφαρμογή θα ειδοποιήσει το άλλο άτομο, ωστόσο αν δεν απαντήσει μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (5 λεπτά) θα γίνει αυτόματα κοινή χρήση της τοποθεσίας του μαζί σας.

Όλοι ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ, εμείς ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Καλό είναι όμως να έχουμε λάβει κάποια μέτρα ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS