ΑρχικήsecurityΗ Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

password Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα με ένα νέο εργαλείο.

Πέρυσι έγινε σκάνδαλο με τις τεράστιες παραβιάσεις δεδομένων του Marriott και του Facebook. Είναι πιθανό ότι κάποια στιγμή μέσα στα τελευταία χρόνια, ένας από τους κωδικούς πρόσβασής σας έχει ληφθεί από χάκερς και βρίσκεται σε μια παράνομη βάση δεδομένων.

Ως εκ τούτου, η τεχνολογική εταιρεία εισάγει το Password Checkup, μια επέκταση του browser Google Chrome. Η εταιρεία λέει ότι το Password Checkup φροντίζει για την προστασία του password “πέρα από τις εφαρμογές και τα site της Google”.

Λειτουργεί με αυτό τον τρόπο: Εάν η Google εντοπίσει ότι ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός πρόσβασης σε ένα site, που χρησιμοποιείτε, είναι ένα από τα 4 δισεκατομμύρια διαπιστευτήρια, που γνωρίζει η Google ότι έχει παραβιαστεί, η επέκταση θα σας προειδοποιήσει και θα σας προτείνει να αλλάξετε το password σας.

Η εγκατάσταση είναι απλή. Αρχικά, εγκαταστήστε την επέκταση Password Checkup στον browser Chrome, μεταβαίνοντας στη σελίδα εγκατάστασης της επέκτασης. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα πράσινο εικονίδιο Password Checkup, συνήθως στην επάνω δεξιά γωνία του browser.

Αφού εγκατασταθεί η επέκταση, θα αρχίσετε να λαμβάνετε αυτόματα ειδοποιήσεις, αν υπάρχει password που έχει υποστεί βλάβη.

Για να ελέγξετε με μη αυτόματο τρόπο, μεταβείτε σε έναν ιστότοπο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πράσινο εικονίδιο Password Checkup, και εάν ο κωδικός πρόσβασής σας δεν έχει παραβιαστεί στο site, θα δείτε αυτό το μήνυμα: “Κανένας από τους πρόσφατα χρησιμοποιημένους κωδικούς σας δεν ανιχνεύτηκε στη βάση παραβιασμένων δεδομένων”.

Η Google έχει επίσης προσθέσει αυτό που ονομάζει Cross Account Protection, όταν ένας εισβολέας αποκτά πρόσβαση στον Google Account σας.

Αυτό ισχύει για τις εφαρμογές και τα site, στα οποία συνδέεστε με Google Sign In, μια εξαιρετικά κοινή μέθοδο εγγραφής σε διάφορες εφαρμογές και site, που χρησιμοποιείτε το όνομα χρήστη και το password σας στο Google.

Σε αυτά τα site και τις εφαρμογές, η Google είναι σε θέση να στείλει πληροφορίες σχετικά με θέματα ασφαλείας, έτσι ώστε αυτές οι εφαρμογές και οι ιστότοποι να μπορούν να σας προστατεύσουν.

Εάν κάποιος συνδεθεί σε μια εφαρμογή ή σε ένα website με τη διεύθυνση και τον κωδικό του Gmail και ο λογαριασμός του έχει παραβιαστεί, η Google θα εξασφαλίσει ότι το απόρρητο θα προστατευτεί με αυτή τη διαδικασία. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι, η Google θα ειδοποιήσει την εφαρμογή ή τον ιστότοπο.

Και η ίδια η προστασία απορρήτου ισχύει για το Password Checkup, έτσι ώστε κανείς, συμπεριλαμβανομένης της Google, να μην μπορεί να μάθει τα στοιχεία του λογαριασμού σας.

“Για να γίνει αυτό, αναπτύξαμε τεχνικές προστασίας της ιδιωτικής ζωής με τη βοήθεια ερευνητών κρυπτογράφησης τόσο της Google όσο και του Πανεπιστημίου του Stanford”, δήλωσε η Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS