ΑρχικήbusinessΗ Google δίνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια στην Apple! Γιατί όμως;

Η Google δίνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια στην Apple! Γιατί όμως;

Η Google πληρώνει την Apple για να χρησιμοποιεί ως default μηχανή αναζήτησης στο iPhone τον Google Chrome – μια συμφωνία που επιφέρει δισεκατομμύρια στη Cupertino.

Το 2018, η Google ενδέχεται να έχει καταβάλει στην Apple τουλάχιστον 9,46 δισ. δολάρια σε αυτό που ονομάζεται “κόστος απόκτησης επισκεψιμότητας (TAC)”, σύμφωνα με τον αναλυτή Rod Hall της Goldman Sachs.

Το ποσό που πληρώνει η Google θα μπορούσε να αυξηθεί στα 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος και 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με την εκτίμηση της Goldman Sachs.

Ο συνδυασμός του TAC με τα δεδομένα του App Store από το Sensor Tower οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το μερίδιο του TAC και των downloads του App Store αντιπροσωπεύουν το 51% των εσόδων από υπηρεσίες το 2018 και το 70% των μεικτών κερδών.

Οι δραστηριότητες των υπηρεσιών της Αpple ανήλθαν σε περίπου 37 δισεκατομμύρια δολάρια για το φορολογικό έτος 2018 και οι επενδυτές ελπίζουν ότι η ανάπτυξή της θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής αύξησης των εσόδων της Apple.

Σύμφωνα με αναλυτές της Goldman, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους αυτούς, η Apple θα χρειαστεί να ξεκινήσει μια νέα δέσμη περιεχομένου, συνδυάζοντας ενδεχομένως μια συνδρομή σε βίντεο, περιοδικά και online αποθήκευση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2017, ο αναλυτής Toni Sacconaghi, εκτιμά ότι η Google πληρώνει στην Apple 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για TAC.

Ακολουθεί η έρευνα της Goldman Sachs για τις υπηρεσίες της Αpple:

Apple

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS