ΑρχικήinetWordPress: Πώς θα μετατρέψετε το website σας σε εφαρμογή κινητού;

WordPress: Πώς θα μετατρέψετε το website σας σε εφαρμογή κινητού;

WordPress: Παρακάτω παρουσιάζεται ένας αναλυτικός οδηγός σχετικά με την μετατροπή του website σας σε μία εφαρμογή κινητού και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν ιδίως για όσους έχουν ήδη WordPress.

WordPress

Σίγουρα πολλοί θα αναρωτηθείτε ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι να δημιουργήσει κάποιος μια mobile εφαρμογή από τη στιγμή που υπάρχει το website για το online business του. Αυτή είναι μια ερώτηση που προβληματίζει αρκετά συχνά τους επιχειρηματίες. Όλοι όμως γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο το κινητό τους για να μπουν σε websites παρά το desktop ή το laptop, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ψυχαγωγία και ενημέρωση. Αυτό είναι κάτι που οι επιχειρηματίες μπορούν να το διαπιστώσουν και από τον πίνακα των Google analytics σχετικά με την κίνηση του website τους. Όλοι θα δουν πως προέρχεται κυρίως από το κινητό. Αφού λοιπόν αυτό είναι δεδομένο, γιατί να μην περάσουν όλοι όσοι έχουν website λίγο παραπάνω χρόνο στη δημιουργία μίας mobile εφαρμογής; Ειδικά, στην περίπτωση που τα νούμερα κίνησης ενός site πέφτουν, η δημιουργία ενός app είναι εντελώς απαραίτητη.

Αν λοιπόν το site σας είναι στην πλατφόρμα WordPress, δεν θα χρειαστεί να «δημιουργήσετε» κάποιο app, καθώς υπάρχει τρόπος να γίνει η μετατροπή πολύ γρήγορα και εύκολα.

Πλεονεκτήματα της μετατροπής του website σε mobile app

  1. Οι εφαρμογές κινητών μαζεύουν περισσότερο κοινό: Ουσιαστικά, γίνεται επέκταση της βιομηχανίας με μία νέα αγορά για πιθανούς πελάτες σε πολλούς τομείς όπως είναι οι μεταφορές, το σύστημα υγείας, η οικονομία και άλλα.
  2. Η εμπειρία γίνεται περισσότερο προσωπική για τον χρήστη: Τα mobile apps αναλύουν τις προτιμήσεις του χρήστη και άλλα στοιχεία, όπως την τοποθεσία και μπορούν να δημιουργήσουν μία πιο βολική για τον χρήστη εφαρμογή. Εκτός από αυτό, σε όλους αρέσει να αποκλείουν τις περιττές πληροφορίες.
  3. Εξαιρετική offline απόδοση: Λόγω της δυνατότητας αποθήκευσης δεδομένων που είναι διαθέσιμη για εφαρμογές κινητών, μπορεί να υπάρξει πολύ καλή απόδοση και χωρίς τη σύνδεση στο διαδίκτυο.
  4. Οι χρήστες μπορούν να συνδέονται συχνά: Η πρόσβαση είναι γρήγορη και εύκολη και ο χρήστης μπορεί να μπαίνει όποτε θέλει χωρίς δυσκολία. Αυτό σίγουρα θα φέρει περισσότερη κίνηση στο website και είναι plus για την εταιρεία.
  5. Η επιχείρηση αποκτά περισσότερους πελάτες από ότι αν είχε μόνο ένα website.
  6. Καλύτερη κατανόηση των προτιμήσεων του χρήστη: Το mobile app αναλύει τις προτιμήσεις πελατών και είναι κάτι απαραίτητο για την επιχείριση.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα, είναι καλό να αναθεωρήσουν όλοι όσοι έχουν αντίθετη άποψη, καθώς το mobile app αποτελεί κάτι απαραίτητο για μία επιχείριση παρα ένα απλό πλεονέκτημα.

Πλεονεκτήματα του να έχει κανείς ένα website σε WordPress

Αν έχετε ήδη ένα WordPress site με αρκετό περιεχόμενο, μπορείτε να το μετατρέψετε σε εφαρμογή πολύ εύκολα. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι πως:

  • Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε περιεχόμενο ξανά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ήδη υπάρχον.
  • Η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να φέρετε περισσότερη κίνηση στο website σας.
  • Μπορείτε να κυκλοφορήσετε την εφαρμογή πιο γρήγορα, καθώς αν είχατε website σε κάποια άλλη πλατφόρμα θα έπαιρνε πολύ περισσότερο χρόνο να δημιουργήσετε την mobile εφαρμογή.

WordApp mobile app plugin

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές λύσεις για να μετατρέψετε το WordPress website σε ένα mobile app και παρακάτω θα αναλύσουμε το WordApp mobile app plugin με περισσότερη λεπτομέρεια. Το συγκεκριμένο plugin μετατρέπει το website σας σε ένα mobile app αλλά και σε mobile website. Η εγκατάστασή του είναι πολύ απλή και σας δίνεται η επιλογή να επιλέξετε από διάφορα templates. Να τονισθεί πως το plugin θα κάνει άμεσα τις μετατροπές και όσον αφορά τα templates, διευκρινίζουμε πως είναι τροποποιήσιμα. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν διαθέτετε καλές ικανότητες προγραμματιστή, καθώς δεν απαιτούνται  και για αυτόν ακριβώς το λόγο οι περισσότεροι επιλέγουν αυτό το plugin.

Βήματα για την εγκατάσταση του WordPress Plugin

  • Κάντε την εγκατάσταση και ενεργοποιήστε το WordApp plugin
  • Επιλέγετε το template, τη γραμματοσειρά και το χρώμα για την εφαρμογή και μπορείτε ταυτόχρονα να δείτε ζωντανά τις αλλαγές
  • Πατήστε κλικ στη δημοσίευση και η εφαρμογή είναι έτοιμη να μπει στο Google Play Store ή στο Apple Store μέσα σε λίγες ώρες

Σε περίπτωση που υπάρχουν ανησυχίες για το αν είναι εμφανίσιμη η εφαρμογή, τότε ελέγξετε την μεγάλη ποικιλία των WordPress themes που προσφέρονται στην πλατφόρμα. Το καλύτερο μέρος της όλης διαδικασίας είναι πως τα περισσότερα από τα themes είναι εντελώς δωρεάν. Υπάρχουν και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως είναι:

  • Αυτόματος συγχρονισμός περιεχομένου: Το περιεχόμενο του website θα συνδεθεί αυτόματα με το mobile app και οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν στη γραμματοσειρά του website θα συγχρονιστούν με την εφαρμογή.
  • Τροποποιήσεις: Το συγκεκριμένο plugin θα επιτρέψει να ανεβάσετε μία εικόνα ή ένα logo, να αλλάξετε γραμματοσειρές, χρώματα και άλλα features.

Το plugin λοιπόν σίγουρα θα δημιουργήσει μία εφαρμογή, η οποία λειτουργεί τόσο για Android όσο και για iOS. Επίσης, σύντομα θα εγκατασταθεί και στο Windows Phone.

Άλλες επιλογές για WordPress plugins

  • QR code reader
  • Push notification facility
  • GEOlocation
  • iBeacons
  • Mobile App Ratings to get more ratings

Οι mobile εφαρμογές δημιουργούνται με σκοπό να ασχολείται περισσότερο το κοινό που έχει ως στόχο η εταιρεία. Με βάση όλα τα παραπάνω είναι σίγουρο, πως η δημιουργία ενός mobile app θα βοηθήσει τόσο τον χρήστη να έχει καλύτερο user experience όσο και την επιχείρηση να αυξήσει την κίνηση και τα κέρδη της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS