ΑρχικήUpdatesΠλέον τα Windows 10 μπορούν να τρέξουν σε ένα Raspberry Pi

Πλέον τα Windows 10 μπορούν να τρέξουν σε ένα Raspberry Pi

Μία από τις πιο cool συσκευές που υπάρχει είναι το Raspberry Pi 3. Πρόκειται για έναν μικροσκοπικό υπολογιστή που είναι αρκετά οικονομικός και έχει τη δυνατότητα να κάνει αρκετά εκπληκτικά πράγματα!

Raspberry Pi

Από σήμερα, το Raspberry Pi θα μπορεί να προσθέτει κάτι καινούριο στη λίστα με τα επιτεύγματά του, επειδή ορισμένοι ατρόμητοι developers έχουν καταφέρει να βάλουν το Windows 10 ARM να τρέχει στο Raspberry Pi, κίνηση που θα αλλάξει τα πάντα για το μέλλον του μικρού υπολογιστή. Αν και τα νέα είναι αρκετά θετικά για το Pi, να επισημανθεί πως υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα όπως το ότι απαιτείται αρκετή δουλειά για να γίνει η αλλαγή. Ειδικότερα, παρόλο που μπορεί να φαίνεται αρκετά προφανές, για να τρέξουν τα Windows 10 είναι απαραίτητο να έχει ο χρήστης ένα Raspberry Pi 3B ή B+. Επίσης, θα χρειαστεί μία microSD κάρτα με αξιολόγηση Α1 και το ελάχιστο των 16GB χώρου. Τέλος, θα χρειαστεί να έχετε μία εικόνα Windows 10 ARM64. Επίσης, θα χρειαστούν κάποια binaries και λογισμικό, τα οποία είναι διαθέσιμα από το GitHub. Η διαδικασία για να χρησιμοποιηθούν αυτά είναι αρκετά εύκολη και δεν θα προκύψουν προβλήματα.

Δυστυχώς το μεγαλύτερο μειονέκτημα, είναι πως το Windows 10 ARM είναι τρομερά αργό στο Raspberry Pi, ανεξάρτητα του αν έχετε το 3B ή το B+. Βέβαια, είναι αρκετά χρήσιμο για συγκεκριμένα καθήκοντα και θα χρειαστούν x86 προγράμματα αλλά για καθημερινή χρήση είναι λίγο αργό για είναι εντελώς χρήσιμο. Παρόλα αυτά πρόκειται για μία εξαιρετική ενσωμάτωση στο Raspberry Pi και αν δούμε στο μέλλον και άλλες παρόμοιες αλλαγές, οι συγκεκριμένοι υπολογιστές θα αποτελούν μία εξαιρετικά οικονομική λύση για τα Windows 10 PCs. Για την ώρα, μπορούν όλοι να το εγκαταστήσουν αφού κατεβάσουν πρώτα τα Windows 10 ARM image, WoA installer και core packages. Παρόλο που η ταχύτητα είναι αργή, το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό για κάθε χρήστη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS