ΑρχικήinetΤα smartphones 2019 με την «περισσότερη» και τη «λιγότερη» ακτινοβολία

Τα smartphones 2019 με την «περισσότερη» και τη «λιγότερη» ακτινοβολία

smartphones Ο εθισμός στα smartphones είναι υπαρκτός και σιγά-σιγά μετατρέπεται σε εμμονή. Ενώ δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην διαρκή έκθεση στις οθόνες, συχνά παραλείπουμε άλλες επιβλαβείς συνέπειες που μπορούν να έχουν τα smartphones στην υγεία μας. Τα κύματα ραδιοσυχνοτήτων που εκπέμπονται από τα κινητά μπορούν ακόμη να προκαλέσουν και καρκινικούς όγκους, σύμφωνα με το cancer.org.

Όλα τα smartphones έρχονται με μια τιμή που δείχνει το ρυθμό ειδικής απορρόφησης (SAR) και ποσοτικοποιεί τa των κυμάτα ραδιοσυχνοτήτων που εκπέμπονται από ένα smartphone. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή SAR, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να εκτίθενται οι χρήστες στην επιβλαβή ακτινοβολία. Συνήθως μπορείτε να βρείτε την τιμή SAR της συσκευής σας στο επίσημο website της ή στο εγχειρίδιο χρήσης.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα smartphone, που εκπέμπει την ελάχιστη ποσότητα ακτινοβολίας, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα. Η λίστα συντάχθηκε από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασίας από Ακτινοβολίες και δημοσιεύτηκε από το Statista.com.

Οι ιδιοκτήτες του Samsung Note 8 είναι λιγότερο επιρρεπείς στην ακτινοβολία. Μάλιστα από τα 16 smartphones που είναι καταχωρημένα στη λίστα, τα 8 είναι από τη Samsung.

Μήπως θέλετε να μάθετε και ποια είναι τα smartphones που εκπέμπουν την υψηλότερη ποσότητα ακτινοβολίας; Κοιτάξτε την παρακάτω λίστα.

Το Xiaomi Mi A1 είναι το smartphone που εκπέμπει το μέγιστο επίπεδο ακτινοβολίας. Όπως φαίνεται από την παραπάνω λίστα, οι δημοφιλείς κινεζικές εταιρίες κατασκευής smartphone όπως η Xiaomi και η OnePlus έχουν τα πιο επιβλαβή αποτελέσματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS