Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Η Cisco προειδοποιεί για σφάλμα κωδικού στο Network Assurance Engine

Η Cisco προειδοποιεί τους πελάτες της πως πρέπει άμεσα να εγκαταστήσουν μία αναβάθμιση, η οποία θα διορθώσει ένα πολύ σοβαρό...
Read More
infosec

500px: Παραβίαση δεδομένων του 2018 εξέθεσε πληροφορίες χρηστών

500px: Η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών αποκάλυψε πως υπήρχε ένα σφάλμα ασφαλείας που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών και τις πληροφορίες...
Read More
infosec

Χακαρισμένοι λογαριασμοί Twitter χρησιμοποιούνται για να προμοτάρουν την Σαουδική Αραβία

Αρκετοί verified λογαριασμοί Twitter έχουν αναληφθεί από παλιούς συνεργάτες την Σαουδική Αραβία και μερικοί τους έχουν χρησιμοποιήσει για να προωθήσουν...
Read More
infosec

10 εταιρείες που προσπάθησαν να αγοράσουν το Facebook

Το Facebook, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι μόνο μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλής πλατφόρμες δισεκατομμύρια χρηστών αλλά και...
Read More
Latest Posts

Xiaomi: Πως να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις του MIUI

Αδιαμφισβήτητα, η Xiaomi διαθέτει ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο: η εταιρεία έχει δεσμευθεί να λειτουργεί με 5% περιθώριο κέρδους, όσον αφορά το hardware των συσκευών της. Τι γίνεται όμως με το λογισμικό της …και τον βομβαρδισμό των χρηστών με διαφημίσεις;

Xiaomi: Tέλος στις διαφημίσεις του MIUI

Eάν διαθέτετε ένα smartphone της Xiaomi, σίγουρα θα έχετε έρθει αντιμέτωποι με μια σειρά επιθετικών διαφημίσεων σε κάθε γωνιά του MIUI interface (από τις εφαρμογές συστήματος, το μενού ρυθμίσεων, καθώς και σε άλλα πολλά σημεία του λογισμικού).

Όπως γίνεται σαφές, η εταιρεία αναζητά εναλλακτικές πηγές παραγωγής εσόδων, μέρος των οποίων είναι οι διαφημίσεις και η παροχή επιπρόσθετων υπηρεσιών ( όπως το app store, το Mi Pay κ.ο.κ). Ωστόσο, παρόλο που η ενσωμάτωση διαφημίσεων αποτελεί ουσιαστικό μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας και μέσο για την αύξηση των κερδών της, η αυξανόμενη προβολή τους σε βασικές εφαρμογές συστήματος μειώνουν την εμπειρία χρήσης, προκαλώντας τη δυσανασχέτιση των χρηστών της. Και όχι αδίκως.

Τα καλά νέα είναι ότι με μερικά απλά βήματα μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από τα ενοχλητικά ads που εμφανίζονται στις εφαρμογές του MIUI.

1. Απενεργοποίηση MIUI System Ads

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα είναι η απενεργοποίηση του MIUI System Ads ή εν συντομία MSA. Το MSA είναι εφαρμογή συστήματος που χρησιμοποιείται για την προώθηση και εμφάνιση διαφημίσεων σε συσκευές MIUI.

Η διαδικασία είναι απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Πρόσθετες Ρυθμίσεις -> Εξουσιοδότηση & Ανάκληση και να απενεργοποιήσετε το msa.

 

Μέσω της ανάκλησης της εξουσιοδότησης της εφαρμογής για εμφάνιση διαφημίσεων, θα απαλλαγείτε οριστικά από τα ads σε εφαρμογές όπως Φυλλομετρητής, Ασφάλεια, Λήψεις κτλ. Την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να κάνετε disable το msa ένα αναδυόμενο μήνυμα θα σας ενημερώσει ότι η ανάκληση της εφαρμογής δεν ήταν επιτυχής. Μην το βάλετε κάτω. Επαναλάβετε τη διαδικασία, καθώς, ως γνωστόν, ο επιμένων νικά. Μετά την τρίτη προσπάθεια η ρύθμιση θα αποθηκευτεί επιτυχώς.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένες εκδόσεις του MIUI δεν επιτρέπουν την απενεργοποίηση του msa με τον παραπάνω τρόπο, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μεταβείτε στα Settings -> Apps -> msa > Restrict data usage, για να περιορίσετε τα δικαιώματα της εφαρμογής. Εάν κανένας από τους παραπάνω δύο τρόπους δεν ήταν επιτυχής για εσάς, ή δεν καταφέρατε να απαλλαγείτε τελείως απ’ τις ενοχλητικές διαφημίσεις, τότε προχωρήστε στο δεύτερο βήμα.

2. Απενεργοποιήστε χειροκίνητα τα Ad Services ανά εφαρμογή

H αμέσως επόμενη λύση είναι η χειροκίνητη απεγκατάσταση των διαφημίσεων από τις επιμέρους εφαρμογές, όπως File Manager, Music, Downloads, Browser κ.ο.κ. Παρακάτω θα δούμε τα βήματα για την απεγκατάσταση των διαφημίσεων στην εφαρμογή Downloads. Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε τις 3 κουκκίδες στην πάνω δεξιά γωνία για την προβολή του μενού. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και απενεργοποιήστε την επιλογή «Εμφάνιση Προτεινόμενου Περιεχομένου».

 

Αντίστοιχη διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και στις υπόλοιπες εφαρμογές που σας βομβαρδίζουν με επίμονες διαφημίσεις και προτάσεις περιεχομένου. Μέσω των ρυθμίσεων των εφαρμογών, εντοπίστε το σχετικό option και δώστε ένα τέλος στα ενοχλητικά ads.

*Σημειώνεται πως οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε Redmi Νote 5 συσκευή, με MIUI 10, ωστόσο παρόμοια διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί και σε smartphones που λειτουργούν με MIUI 9, ΜΙUI 8 και άλλες εκδόσεις. 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *