ΑρχικήHow ToXiaomi: Πως να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις του MIUI

Xiaomi: Πως να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις του MIUI

Αδιαμφισβήτητα, η Xiaomi διαθέτει ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο: η εταιρεία έχει δεσμευθεί να λειτουργεί με 5% περιθώριο κέρδους, όσον αφορά το hardware των συσκευών της. Τι γίνεται όμως με το λογισμικό της …και τον βομβαρδισμό των χρηστών με διαφημίσεις;

Xiaomi: Tέλος στις διαφημίσεις του MIUI

Eάν διαθέτετε ένα smartphone της Xiaomi, σίγουρα θα έχετε έρθει αντιμέτωποι με μια σειρά επιθετικών διαφημίσεων σε κάθε γωνιά του MIUI interface (από τις εφαρμογές συστήματος, το μενού ρυθμίσεων, καθώς και σε άλλα πολλά σημεία του λογισμικού).

Όπως γίνεται σαφές, η εταιρεία αναζητά εναλλακτικές πηγές παραγωγής εσόδων, μέρος των οποίων είναι οι διαφημίσεις και η παροχή επιπρόσθετων υπηρεσιών ( όπως το app store, το Mi Pay κ.ο.κ). Ωστόσο, παρόλο που η ενσωμάτωση διαφημίσεων αποτελεί ουσιαστικό μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας και μέσο για την αύξηση των κερδών της, η αυξανόμενη προβολή τους σε βασικές εφαρμογές συστήματος μειώνουν την εμπειρία χρήσης, προκαλώντας τη δυσανασχέτιση των χρηστών της. Και όχι αδίκως.

Τα καλά νέα είναι ότι με μερικά απλά βήματα μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από τα ενοχλητικά ads που εμφανίζονται στις εφαρμογές του MIUI.

1. Απενεργοποίηση MIUI System Ads

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα είναι η απενεργοποίηση του MIUI System Ads ή εν συντομία MSA. Το MSA είναι εφαρμογή συστήματος που χρησιμοποιείται για την προώθηση και εμφάνιση διαφημίσεων σε συσκευές MIUI.

Η διαδικασία είναι απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Πρόσθετες Ρυθμίσεις -> Εξουσιοδότηση & Ανάκληση και να απενεργοποιήσετε το msa.

 

Μέσω της ανάκλησης της εξουσιοδότησης της εφαρμογής για εμφάνιση διαφημίσεων, θα απαλλαγείτε οριστικά από τα ads σε εφαρμογές όπως Φυλλομετρητής, Ασφάλεια, Λήψεις κτλ. Την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να κάνετε disable το msa ένα αναδυόμενο μήνυμα θα σας ενημερώσει ότι η ανάκληση της εφαρμογής δεν ήταν επιτυχής. Μην το βάλετε κάτω. Επαναλάβετε τη διαδικασία, καθώς, ως γνωστόν, ο επιμένων νικά. Μετά την τρίτη προσπάθεια η ρύθμιση θα αποθηκευτεί επιτυχώς.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένες εκδόσεις του MIUI δεν επιτρέπουν την απενεργοποίηση του msa με τον παραπάνω τρόπο, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μεταβείτε στα Settings -> Apps -> msa > Restrict data usage, για να περιορίσετε τα δικαιώματα της εφαρμογής. Εάν κανένας από τους παραπάνω δύο τρόπους δεν ήταν επιτυχής για εσάς, ή δεν καταφέρατε να απαλλαγείτε τελείως απ’ τις ενοχλητικές διαφημίσεις, τότε προχωρήστε στο δεύτερο βήμα.

2. Απενεργοποιήστε χειροκίνητα τα Ad Services ανά εφαρμογή

H αμέσως επόμενη λύση είναι η χειροκίνητη απεγκατάσταση των διαφημίσεων από τις επιμέρους εφαρμογές, όπως File Manager, Music, Downloads, Browser κ.ο.κ. Παρακάτω θα δούμε τα βήματα για την απεγκατάσταση των διαφημίσεων στην εφαρμογή Downloads. Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε τις 3 κουκκίδες στην πάνω δεξιά γωνία για την προβολή του μενού. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση Προτεινόμενου Περιεχομένου”.

 

Αντίστοιχη διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και στις υπόλοιπες εφαρμογές που σας βομβαρδίζουν με επίμονες διαφημίσεις και προτάσεις περιεχομένου. Μέσω των ρυθμίσεων των εφαρμογών, εντοπίστε το σχετικό option και δώστε ένα τέλος στα ενοχλητικά ads.

*Σημειώνεται πως οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε Redmi Νote 5 συσκευή, με MIUI 10, ωστόσο παρόμοια διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί και σε smartphones που λειτουργούν με MIUI 9, ΜΙUI 8 και άλλες εκδόσεις. 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS