ΑρχικήinetΠώς θα κατεβάσετε όλα τα δεδομένα του Google + προφίλ σας

Πώς θα κατεβάσετε όλα τα δεδομένα του Google + προφίλ σας

προφίλΤο τέλος του Google+ είναι κοντά. Η απόπειρα της Google να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο για να ανταγωνιστεί το Facebook και το Twitter ποτέ δεν γνώρισε την επιτυχία που ήθελε. Ωστόσο, από τις 2 Απριλίου του τρέχοντος έτους, ο λογαριασμός σας στο Google+ θα πάψει να υπάρχει.

Αν αναρωτιέστε πώς να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα που έχετε στο Google+, υπάρχει μια πολύ απλή μέθοδος που μπορείτε να ακολουθήσετε. Αρχικά, πρέπει να κατευθυνθείτε στον λογαριασμό σας στο Gmail και να κάνετε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία. Εκεί θα εμφανιστεί το “Προφίλ Google+”. Κάνοντας κλικ πάνω στο προφίλ θα μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα σας. Εδώ, στη γραμμή μενού στα αριστερά της οθόνης, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις. Αυτό θα ανοίξει μια σελίδα με πολλές επιλογές. Σκρολάρετε προς τα κάτω και θα δείτε την επιλογή “Διαγραφή του προφίλ”. Η επόμενη σελίδα θα σας δώσει κάποιες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η διαγραφή του προφίλ ενδέχεται να επηρεάσει ή όχι άλλες υπηρεσίες της Google που μπορεί να χρησιμοποιείτε. Εδώ μπορείτε να επιβεβαιώσετε, σημειώνοντας τα κουτάκια στο κάτω μέρος της σελίδας και κάνοντας κλικ στο Delete.”

Ο επερχόμενος τερματισμός του Google+ δεν έχει καμία σχέση με τον λογαριασμό σας στη Google στο σύνολό του ή με τα δεδομένα σας στο Gmail, το Google Photos και το Google Drive.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι τα API του Google+ People είχαν ένα σφάλμα το οποίο δυνητικά έδωσε σε τρίτους προγραμματιστές μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα κάποιων χρηστών μεταξύ του 2015 και του Μαρτίου 2018. Μια εσωτερική αναθεώρηση ασφαλείας που ονομάζεται Project Strobe ανακάλυψε αυτό το σφάλμα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους , περίπου την ίδια στιγμή που το Facebook αντιμετώπιζε έντονη κριτική για την αποκάλυψη ότι τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών είχαν παραβιαστεί από την Cambridge Analytica, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Και τότε ήταν που ξεκίνησε η διαδικασία της αποκατάστασης του Google+. “Δεν βρήκαμε στοιχεία ότι κάποιος προγραμματιστής γνώριζε αυτό το σφάλμα ή καταχράστηκε το API και δεν βρήκαμε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιήθηκαν τυχόν δεδομένα προφίλ”, δήλωσε ο Ben Smith, συνεργάτης της Google και Vice President of Engineering.

Το σφάλμα στο Google+ πιστεύεται ότι έχει επηρεάσει έως και 5.00.000 λογαριασμούς χρηστών. Η Google συνεχίζει να τονίζει ότι μόνο τα δεδομένα από πεδία όπως το όνομα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το επάγγελμα, το φύλο και η ηλικία αποκαλύφθηκαν ενδεχομένως και συνεχίζει να τονίζει ότι κανένας τρίτος προγραμματιστής δεν ανακάλυψε αυτήν την ευπάθεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS