ΑρχικήinetΠοια τα οφέλη που προσφέρει το Azure Active Directory

Ποια τα οφέλη που προσφέρει το Azure Active Directory

Azure

Με τόσα πολλά εργαλεία διαχείρισης IT να μετακινούνται στο cloud, ίσως αναρωτιέστε ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Azure® Active Directory; Πώς σχετίζονται αυτά τα οφέλη με τις οργανωτικές σας ανάγκες;

Πριν μπούμε στις λεπτομέρειες του Azure AD, πρέπει να θυμηθούμε με ποιους τρόπους έχει αλλάξει το πεδίο της διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης (IAM). Στη συνέχεια, μπορούμε να κατανοήσουμε κάποιες βασικές διαφορές μεταξύ του Active Directory και του Azure AD.

Είναι αρκετά προφανές ότι το πεδίο IAM έχει βιώσει πρόσφατα μια αναζωπύρωση, εξαιτίας των τεράστιων αλλαγών στο τοπίο της πληροφορικής. Παραδοσιακά, ο σκοπός του IAM, ήταν να συνδέσει τους χρήστες με τα IT resources τους. Αυτό γινόταν κυρίως με το Microsoft Active Directory. Επειδή τα δίκτυα βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στα Windows, η Microsoft επωφελήθηκε από την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την κυριαρχία της στην αγορά, δημιουργώντας τις δικές της υπηρεσίες directory.

Καθώς το τοπίο της πληροφορικής άρχισε να αλλάζει, προέκυψαν πολύτιμοι πόροι και λύσεις που υπήρχαν εκτός του Active Directory στο cloud. Αυτές οι λύσεις συμπεριλάμβαναν identity bridges, privileged identity management, web application single sign-on (SSO), multi-factor authentication (MFA) και πολλά άλλα. Όταν η Microsoft είδε τι συνέβαινε, έπρεπε να βρει έναν τρόπο να αμφισβητήσει όλη την πολυπλοκότητα του cloud και τα πρόσθετα τρίτων, με την υπηρεσία Active Directory, διαφορετικά θα έχανε την κυριαρχία της.

Για να αντισταθμίσει, η Microsoft δημιούργησε την πλατφόρμα Azure, η οποία φιλοξενεί το Office 365, καθώς και την υπολογιστική υποδομή της. Ως μέρος του cloud build της, δημιούργησε το Azure Active Directory. Πολλοί θεωρούν και αναμένουν ότι το Azure AD θα είναι η έκδοση του cloud της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory που χρειάζονται. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Microsoft, αυτό δεν είναι αλήθεια. Το Azure AD είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης χρηστών για τις υπηρεσίες Azure και μία εφαρμογή ενιαίας σύνδεσης για web εφαρμογές. Σκεφτείτε το Azure AD όπως και το AWS IAM ή το Google Cloud IAM, αλλά με web app SSO.

Οπότε, γιατί να χρησιμοποιήσετε το Azure AD; Αυτό είναι πραγματικά ένα ερώτημα που αφορά περισσότερο την υποδομή σας από οτιδήποτε άλλο. Σκεφτείτε πώς ρυθμίζετε το δίκτυό σας και σε ποιες πλατφόρμες και συσκευές βασίζονται οι υπάλληλοί σας. Εάν είστε όλοι στη Microsoft και αξιοποιείτε τις υπηρεσίες Office 365 και Azure, τότε το Azure AD μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα στον Active Directory server σας.

Από την άλλη πλευρά, για τους οργανισμούς που είναι ετερογενείς, τα μειονεκτήματα συχνά αντισταθμίζουν τα οφέλη του Azure Active Directory. Αυτά περιλαμβάνουν τη σύνδεση με την υποδομή της Microsoft και τα Windows. Επιπλέον, επειδή το Azure AD δεν είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία καταλόγου, θα χρειαστείτε αναμφισβήτητα έναν άλλο κατάλογο cloud για να συνδεθείτε με άλλα IT resources που δεν διαχειρίζεται το Azure AD.

Εναλλακτική λύση για το cloud: Directory-as-a-Service

Η υπηρεσία Directory-as-a-Service του JumpCloud επιτρέπει στους οργανισμούς να διαχειρίζονται και να συνδέουν τους χρήστες με τις εφαρμογές και τους πόρους που χρειάζονται. Ανεξάρτητα από το αν οι πόροι αυτοί είναι on-prem ή στο cloud, σε αντίθεση με το Azure AD, η υπηρεσία Directory-as-a-Service παρέχει ασφαλή πρόσβαση σε πολλαπλές πλατφόρμες, χωρίς να χρειάζεται να συνενωθούν πρόσθετες λύσεις υποστήριξης. Μπορείτε να προχωρήσετε και να δοκιμάσετε την πλατφόρμα μόνοι σας, καθώς η εγγραφή είναι δωρεάν για έως και 10 χρήστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS