ΑρχικήinetΓνωρίστε το νέο, αναβαθμισμένο, γυάλινο πληκτρολόγιο της Apple

Γνωρίστε το νέο, αναβαθμισμένο, γυάλινο πληκτρολόγιο της Apple

Τα laptops με γυάλινο πληκτρολόγιο δεν είναι κάτι καινούργιο.

Πέρυσι, η Lenovo κυκλοφόρησε το Yoga Book με δύο οθόνες. Η κάτω οθόνη προβάλλει μια διάταξη πληκτρολογίου QWERTY και διπλασιάζεται ως πλαίσιο σχεδίασης.

Ενώ αυτή η δυνατότητα φαντάζει πολύ ενδιαφέρουσα, να σημειώσουμε ότι δεν περιέχεται σωστή ανατροφοδότηση όταν πληκτρολογείτε σε αυτό, αφήνοντας τους χρήστες με πολλά λάθη.

πληκτρολόγιο

Βέβαια, η Apple σας βρήκε τη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Εντοπίστηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία Cupertino που παρουσιάζει ένα πληκτρολόγιο με ανυψωμένα πλήκτρα από γυαλί. Ουσιαστικά, όταν πιέζετε ένα πλήκτρο παρέχει απτική ανατροφοδότηση που σας ενημερώνει αν το πλήκτρο έχει όντως πατηθεί.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα η Apple να δοκιμάσει μια εύκαμπτη γυάλινη επιφάνεια που κάμπτεται όταν πιέζετε προς τα κάτω, η οποία κρίνεται σίγουρα πιο εύχρηστη.

Όποια από τις δύο εκδοχές να υιοθετήσει, θα είναι σίγουρα καλύτερες από το πληκτρολόγιο Butterfly που συναντάμε στη τρέχουσα γενιά των MacBooks.

Μην ξεχνάμε ότι, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, το πληκτρολόγιο Butterfly φημιζόταν για τη συλλογή σκόνης και βρωμιάς κάτω από τα πλήκτρα, δυσκολεύοντας την χρήση τους.

Το πρόβλημα διορθώθηκε προσθέτοντας μια μεμβράνη κάτω από τα πλήκτρα για να αποκλείεται η σκόνη και η βρωμιά, αλλά η απόσταση μεταξύ τους εξακολουθεί να ενοχλεί αρκετούς καταναλωτές.

Τα πληκτρολόγια από γυαλί αποτελούν μια καλύτερη και ομορφότερη λύση από τα φυσικά πληκτρολόγια. Δεν θα ανησυχείτε για τη σκόνη και τη βρωμιά ενώ -το βασικότερο όλων- έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα φυσικά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS