ΑρχικήinetΗ Google δοκιμάζει νέο τρόπο αγοράς για Linux apps στο Chromebook

Η Google δοκιμάζει νέο τρόπο αγοράς για Linux apps στο Chromebook

Τα Chromebook είναι φορητοί υπολογιστές που έχουν σχεδιαστεί από την Google για να εκτελούν το λειτουργικό σύστημα του Chrome OS desktop, έναν στενό εξάδελφο του Android. Δεδομένου ότι οι δύο πλατφόρμες είναι στενά συνδεδεμένες, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να εκτελεί εφαρμογές Android στο Chrome OS και το επόμενο βήμα είναι να προσθέσει εφαρμογές Linux.

Το Chrome OS επέτρεπε να εγκαταστήσετε Android και Chrome OS apps από το app launcher tool, το οποίο πραγματοποιούσε αναζήτηση καθώς πληκτρολογούσατε, αλλά η λειτουργία αφαιρέθηκε χάρη σε ένα νέο βελτιστοποιημένο σύστημα αφής, του οποίου οι λεπτομέρειες μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται. Το 9to5Google ανέφερε αυτή την εβδομάδα μια νέα προσθήκη σε μια δοκιμαστική έκδοση του Chrome OS, που δείχνει ότι μια λειτουργία αναζήτησης APT θα κυκλοφορήσει σε μια μελλοντική δημόσια έκδοση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι, όταν επιστρέψει η λειτουργία αναζήτησης εφαρμογών, θα μπορεί να περιλαμβάνει εφαρμογές Linux, καθώς και τις δυνατότητες εφαρμογών Android και Chrome OS που υπήρχαν πριν να καταργηθεί ολόκληρη η λειτουργία στο Chrome 70.

Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνει το 9to5Google, το apt περιορίζεται στην αναζήτηση σε προ-επιλεγμένους καταλόγους εφαρμογών, που είναι γνωστοί ως repositories ή “repos”. Το κανονικό Linux σάς επιτρέπει να προσθέσετε και να αφαιρέσετε οποιοδήποτε repo είναι συμβατό, αλλά το Chrome OS μπορεί να μην δώσει στους χρήστες αυτή τη δυνατότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, το repo σας στο Chrome OS θα περιοριστεί σε ό, τι η Google θεωρεί κατάλληλο.

Εφόσον τα repos μπορούν να περιέχουν δοκιμαστικές εκδόσεις σε διάφορες εφαρμογές, η δυνατότητα να τις προσθέσετε “με το χέρι” θα μπορούσε να οδηγήσει σε απροσδόκητα σφάλματα και “τρύπες” ασφαλείας. Ενώ αυτό είναι κάτι συνηθισμένο για τους βετεράνους του Linux, για το σύνολο των χρηστών του Chromebook μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές Linux στο Chromebook, ορισμένα μοντέλα μπορούν να αντικαταστήσουν το Chrome OS με κανονικό Linux, ενώ ορισμένες διανομές Linux που αφορούν το Chromebook επιτρέπουν και στα δύο να συνυπάρχουν σε ένα σύστημα, που ονομάζεται dual booting. Ωστόσο, το Chromebook δεν χρησιμοποιεί μια τυποποιημένη διάταξη πληκτρολογίου, επομένως οι συντομεύσεις σας ενδέχεται να διαφέρουν από το ένα μοντέλο στο άλλο.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πρωτότυπη ενημέρωση του Chrome OS, δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας και η λειτουργία ενδέχεται να αποσυρθεί. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS