ΑρχικήinetΠώς να απενεργοποιήσετε τις εξωτερικές συσκευές στα Windows 10

Πώς να απενεργοποιήσετε τις εξωτερικές συσκευές στα Windows 10

απενεργοποιήσετε

Στα Windows 10, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απενεργοποιήσετε μια συσκευή. Για παράδειγμα, εάν το ενσωματωμένο Bluetooth adapter δεν λειτουργεί όπως αναμένεται και τον έχετε αντικαταστήσει με ένα εξωτερικό adapter. Ή μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα με ένα συγκεκριμένο κομμάτι του hardware και η απενεργοποίηση και η επανενεργοποίηση ενδέχεται να διορθώσουν το πρόβλημα. Ή δεν χρησιμοποιείτε το hardware ή το περιφερειακό και δεν μπορείτε να το αποσυνδέσετε φυσικά από τον υπολογιστή σας.

Όποια και αν είναι η αιτία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση Συσκευών για να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε γρήγορα οποιαδήποτε συσκευή (όπως Bluetooth και προσαρμογείς δικτύου, πληκτρολόγιο, εκτυπωτές και κάμερες) που είναι εγκατεστημένα ή συνδεδεμένα στον υπολογιστή σας.

Σε αυτόν τον οδηγό των Windows 10, θα σας καθοδηγήσουμε στο πώς να απενεργοποιήσετε (και να ενεργοποιήσετε) τις συσκευές στην επιφάνεια εργασίας ή στο φορητό σας υπολογιστή.

Τρόπος απενεργοποίησης συσκευών χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση συσκευών

Για να απενεργοποιήσετε μια συσκευή χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows 10, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την Έναρξη.
  2. Αναζητήστε το Device Manager και κάντε κλικ στο κορυφαίο αποτέλεσμα.
  3. Βρείτε τη συσκευή που θέλετε να απενεργοποιήσετε.
  4. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση συσκευής.

Γρήγορη συμβουλή: Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες, στη συνέχεια στο κουμπί Οδηγός, θα βρείτε επίσης μια επιλογή απενεργοποίησης του επιλεγμένου hardware.

Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για επιβεβαίωση.

Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα, η συσκευή που απενεργοποιήσατε δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για χρήση. Ωστόσο, αν έχετε κάποιο άλλο hardware που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, τότε συνιστάται να απενεργοποιήσετε (ή να αποσυνδέσετε) την άλλη συσκευή πριν ενεργοποιήσετε το νέο hardware.

Ενώ αυτός ο οδηγός επικεντρώνεται κυρίως στα Windows 10, η δυνατότητα χρήσης της Διαχείρισης Συσκευών (Device Manager) για την απενεργοποίηση του hardware που είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα βήματα στα Windows 8.1, Windows 7 και παλαιότερες εκδόσεις .

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS