ΑρχικήinetΗ Python για Windows 10 είναι τώρα διαθέσιμη για λήψη από το...

Η Python για Windows 10 είναι τώρα διαθέσιμη για λήψη από το Microsoft Store

MicrosoftΤώρα οι χρήστες των Windows μπορούν να κάνουν λήψη της Python από το Microsoft Store.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την αφαίρεση της εξάρτησης από τα πακέτα Windows Installer (.MSI) που δημιουργούνται από την ομάδα CPython κάθε χρόνο.

Python 3.7 στο MS Store

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, τα Windows δεν προσφέρουν μια εγγενή εγκατάσταση της Python όπως το μεγαλύτερο μέρος των συστημάτων Linux και Unix. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες έχουν ανάγκη τους προγραμματιστές της CPython.

Ευτυχώς, η ομάδα κυκλοφόρησε ένα επίσημο πακέτο Python στο Microsoft Store. Ωστόσο αυτό έχει και ορισμένα μειονεκτήματα.

Πρώτον, αυτή η έκδοση για το Microsoft Store είναι μια απλή εγκατάσταση της Python, η οποία είναι κατάλληλη για την εκτέλεση scripts, πακέτων και τη χρήση IDLE ή άλλων development environments.

Δεύτερον, οι περιορισμοί για τις εφαρμογές του Microsoft Store, εμποδίζουν τα Python scripts να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση εγγραφής σε κοινόχρηστες τοποθεσίες όπως το TEMP και το μητρώο. Μπορείτε ωστόσο να επιλέξετε να εγκαταστήσετε το πλήρες πρόγραμμα εγκατάστασης από την ιστοσελίδα της Python.

Ένα άλλο πολύ γνωστό ζήτημα με το py.exe launcher είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση της Python αν την εγκαταστήσετε από το Microsoft Store.

Λόγω των προαναφερθέντων λόγων, αυτό το πακέτο θεωρείται επί του παρόντος ως έκδοση “αξιολόγησης” και ως εκ τούτου δεν είναι εγγυημένη η σταθερότητα όλων των χαρακτηριστικών της.

Όμως υπάρχουν και θετικά, καθώς το Python 3.7 στο MS Store φέρνει πολλά χρήσιμα εργαλεία για το περιβάλλον των Windows 10. Μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε την Python από το Menu/Command Prompt/PowerShell.

Παρόλο που εξακολουθεί να συνιστάται η εγκατάσταση της πλήρους έκδοσης της Python, η εξέλιξη αυτή είναι ενδιαφέρουσα. Και, θα θέλαμε πραγματικά να δούμε την πλήρη έκδοση της Python στο Microsoft Store, χωρίς τους τρέχοντες περιορισμούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS