ΑρχικήinetΑυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει τη σύνδεση στο Bitcoin από το κινητό

Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει τη σύνδεση στο Bitcoin από το κινητό

Ο ερευνητής κρυπτογράφησης, Tadge Dryja από το MIT Digital Currency Initiative, εξήγησε την ιδέα που υπάρχει πίσω από τις λύσεις που μπορεί να δώσει το Bitcoin. Βάσει λοιπόν μιας ιδέας που έχει συζητηθεί τα προηγούμενα χρόνια από πολλούς developers, το μοντέλο utrexxo αναζητά τρόπους για να αξιοποιήσει τη λειτουργία του Bitcoin για τις απαιτήσεις αποθήκευσης χώρου. Με πιο απλά λόγια, η εταιρεία επιχειρεί να δημιουργήσει έναν κωδικό που θα δίνει πληροφορίες για το αν ένα bitcoin έχει ξοδευτεί. Επίσης, αυτή η διαδικασία είναι γνωστή με τον όρο «UTXO set».

bitcoin

Σύμφωνα με το μοντέλο utrexxo, αυτοί που έχουν bitcoin θα μπορούν με απλό τρόπο να επαληθεύσουν αν είναι σωστό να χρησιμοποιηθεί μια κρυπτογραφική απόδειξη. Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει τις απαιτήσεις χωρητικότητας σε τέτοιο βαθμό που θα είναι εφικτό να τρέξει ένα bitcoin σε mobile συσκευή. Η συγκεκριμένη τεχνολογία που επιχειρεί να εφαρμόσει ο ερευνητής Dryja είναι γνωστή ως «accumulator» και δεν αποτελεί καινούρια ιδέα. Πλέον, λόγω της δουλειάς του ερευνητή Dryja και κάποιων άλλων, η νέα τεχνολογία έχει γίνει πραγματικότητα. Ειδικότερα, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο που λειτουργεί ως proof-of-concept κωδικός. Επιπλέον, οι ερευνητές Dan Boneh, Benedikt Bunz και Ben Fisch πρότειναν μία εναλλακτική accumulator μέθοδο. Ο στόχος είναι να μπορεί το κινητό να τρέξει ένα πλήρες node και γιαυτό οι τελευταίοι ερευνητές δουλεύουν πάνω σε bulletproofs, μια τεχνολογία που μειώνει τα κόστη μεταφοράς κατά 96%.

Παρόλο που όλοι οι ερευνητές κινούνται προς τον ίδιο στόχο, υπάρχουν τρόποι που διαφοροποιούν σημαντικά το utrexxo μοντέλο του Dryja από τη δουλειά του Bunz. Το κυριότερο είναι πως η δουλειά του Dryja έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και έχει αποδειχτεί πως μπορεί να αναπτυχθεί. Για παράδειγμα, έχει ήδη ένα πρωτότυπο που δουλεύει, έναν λειτουργικό κώδικα και χρησιμοποιούνται απλά μαθηματικά και συγκεκριμένες λειτουργίες που είναι ήδη εξοικειωμένα με το bitcoin. Από την άλλη πλευρά, ο σχεδιασμός του Bunz έχει χαρακτηριστεί περισσότερο αποτελεσματικός και ταυτόχρονα περιλαμβάνει πιο προχωρημένα χαρακτηριστικά. Αντιθέτως, ο Dryja πιστεύει πως η μέθοδος του Bunz έχει περισσότερα ρίσκα από τη δική του.

Παρόλο που υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ των ερευνητών, υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος ως προς τις λύσεις που θα χαρακτηριστούν βιώσιμες, ενώ παράλληλα υπάρχει ανάγκη για σύνδεση στο Bitcoin από desktops.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS