ΑρχικήsecurityWorst Password Offenders: Το Pentagon στη δεύτερη θέση της λίστας!

Worst Password Offenders: Το Pentagon στη δεύτερη θέση της λίστας!

Με το κλείσιμο του 2018, η Dashlane, password manager πλατφόρμα, ανακοίνωσε τον ετήσιο κατάλογο των “Worst Password Offenders.” Στη λίστα συναντάμε άτομα, κυβερνητικές οργανώσεις (The Pentagon!), εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Ακολουθούν μερικά από τα χειρότερα σφάλματα κωδικού πρόσβασης για το 2018:

1. Kanye West: Ο διάσημος τραγουδιστής συζητήθηκε αρκετά φέτος όταν εθεάθη να ξεκλειδώνει το iPhone του με τον κωδικό ‘000000’ κατά τη διαβόητη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο. Έχοντας ένα αδύναμο κωδικό πρόσβασης είναι αρκετά επικίνδυνο, αλλά αποκαλύπτοντας τον κωδικό αυτό σε ένα δωμάτιο γεμάτο από τηλεοπτικές κάμερες ήταν από τις χειρότερες κινήσεις που μπορούσε να κάνει.

2. Το Pentagon (Πεντάγωνο): Δυστυχώς, το Υπουργείο Άμυνας κατέχει φέτος τη δεύτερη θέση στη λίστα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχου από το Government Accountability Office (GAO) διαπιστώθηκαν πολλά cybersecurity vulnerabilitie σε πολλά από τα συστήματα του Πενταγώνου. Μεταξύ των ανησυχητικών ζητημάτων που προέκυψαν από τους ελέγχους ήταν ότι το GAO μπόρεσε να μαντέψει τα admin passwords σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το λογισμικό για multiple weapons systems προστατεύεται από προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης που ο καθένας μας θα μπορούσε να βρει μέσω ενός Google Search.

6. Τέξας: Οι γκάφες στον κυβερνοχώρο είναι αρκετά διαδεδομένες στο Τέξας. Το Lone Star State άφησε πάνω από 14 εκατομμύρια αρχεία ψηφοφόρων εκτεθειμένα σε ένα διακομιστή που δεν προστατευόταν με κωδικό πρόσβασης. Οι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες του 77% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του κράτους ήταν διαθέσιμες για οποιονδήποτε κακόβουλο χρήστη ήθελε να τις κλέψει.

7. White House: Πέρυσι, δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου απέκτησαν μια θέση στη λίστα: ο Πρόεδρος Trump έλαβε τον τίτλο του Χειρότερου Κωδικού Πρόσβασης 2017 εξαιτίας μιας σειράς λανθασμένων κινήσεων στον κυβερνοχώρο, ενώ ο Sean Spicer το συναγωνίζεται επάξια εφόσον τουίταρε τον κωδικό πρόσβασης του. Φέτος η σκυτάλη πέρασε σε έναν άλλο υπάλληλο που έκανε το λάθος να γράψει τον κωδικό εισόδου και τον κωδικό πρόσβασης του e-mail του στο επίσημο χαρτοπωλείο του White House. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξέχασε το έγγραφο σε στάση λεωφορείου της Ουάσινγκτον, D.C. Καμιά ελπίδα….

Pentagon

Η Dashlane τόνισε ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο εξαρτάται από την ασφάλεια του κωδικού πρόσβασης.

«Οι κωδικοί πρόσβασης είναι η πρώτη γραμμή υπεράσπισης ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις. Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης, οι επαναχρησιμοποιούμενοι κωδικοί πρόσβασης και η κακή διαχείριση των κωδικών πρόσβασης μπορούν εύκολα να θέσουν σε κίνδυνο τις ευαίσθητες πληροφορίες μας», τόνισε ο Emmanuel Schalit, CEO του Dashlane.

Δυστυχώς, οι περιπτώσεις εσφαλμένης διαχείρισης των κωδικών αυξάνονται. Διαπιστώθηκε ότι ο μέσος χρήστης έχει 200 ​​ψηφιακούς λογαριασμούς που απαιτούν κωδικό πρόσβασης – ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 400 λογαριασμούς τα επόμενα πέντε χρόνια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS