ΑρχικήReviewsΗ Huawei λάνσαρε app που μεταφράζει βιβλία στην νοηματική γλώσσα

Η Huawei λάνσαρε app που μεταφράζει βιβλία στην νοηματική γλώσσα

Η Huawei λάνσαρε πρόσφατα μια νέα εφαρμογή για κινητά που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να μεταφράσει τα παιδικά βιβλία στη νοηματική γλώσσα για να βοηθήσει τα κωφά παιδιά να διαβάσουν σε νεαρή ηλικία.

Μέσω μιας εφαρμογής που ονομάζεται StorySign, η τεχνολογία είναι σε θέση να διαβάζει κείμενα στο παιδικό βιβλίο μέσω μιας κάμερας τηλεφώνου και να τα μετατρέπει στην νοηματική γλώσσα, χάρη σε έναν χαρακτήρα στην οθόνη. Η εφαρμογή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κωφών και την Βρετανική Ένωση Κωφών, γεννήθηκε καθώς η Huawei πιστεύει στη χρήση της τεχνολογίας για καλή χρήση και στην προώθηση των ορίων του τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος.

Huawei

Υπάρχουν 32 εκατομμύρια κωφά παιδιά παγκοσμίως και πολλά αγωνιούν για να μάθουν να διαβάζουν επειδή δεν μπορούν να ακούσουν τους γονείς τους να τους διαβάσουν μια ιστορία πριν τον ύπνο ή ένας καθηγητής που επαναλαμβάνει τις προτάσεις – όλα τα βασικά ορόσημα για να βοηθήσουν ένα παιδί να μάθει στα κρίσιμα στάδια της εκμάθησης.

“Το StorySign είναι το πρώτο στον κόσμο – τίποτα τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα, ωστόσο η αντίληψή του είναι εξαιρετικά απλή, αλλά η τεχνολογία που το κάνει να λειτουργεί είναι πολύ περίπλοκη … έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη ζωή των κωφών παιδιών”, δήλωσε ο Huawei UK Global Senior Product Marketing Manager, Peter Gauden, στο Mirror UK.

Σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εφαρμογή, είναι πολύ απλή. Μόλις γίνει η λήψη του StorySign, ο γονέας του παιδιού μπορεί να ανοίξει την εφαρμογή και να επιλέξει ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη της εφαρμογής. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κατευθύνει απλά την κάμερα του smartphone στην πρώτη σελίδα του βιβλίου και θα κάνει highlight κάθε λέξη της ιστορίας. Στη συνέχεια, ένα φιλικό avatar που ονομάζεται Star θα διαβάσει και θα καταλάβει τις λέξεις και θα τις μεταφράσει στην νοηματική γλώσσα. Αυτό επιτρέπει στους γονείς και τα παιδιά να μάθουν να υπογράφουν και να διαβάζουν μαζί, με το δικό τους ρυθμό.

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή δεν λειτουργεί με όλα τα παιδικά βιβλία. Τα βιβλία που επεξεργάζεται το StorySign θα πρέπει πρώτα να προγραμματιστούν με την εφαρμογή, αλλά η βιβλιοθήκη εφαρμογών επεκτείνεται και θα γίνει πιο εκτεταμένη στο εγγύς μέλλον, ανέφερε η Huawei σε άρθρο του Mirror UK.

Επί του παρόντος, το StorySign διατίθεται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη με σχέδια να επεκταθεί στην Ασία το επόμενο έτος. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Android μέσω του Google Play Store και του Huawei AppGallery σε 10 γλώσσες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS