ΑρχικήsecurityRFID κάρτες: 12 τρόποι για να αποφύγετε το remote hack από κλέφτες!

RFID κάρτες: 12 τρόποι για να αποφύγετε το remote hack από κλέφτες!

Οι RFID κάρτες χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες για τη μετάδοση δεδομένων. Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες για να πληρώσουν τις αγορές χωρίς να χρειαστεί να περάσουν την κάρτα μέσω scanner. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ανησυχούν, ωστόσο, ότι η τεχνολογία RFID μπορεί επίσης να επιτρέπει στους κλέφτες να χρησιμοποιούν σαρωτές για να παρεμποδίσουν τα ραδιοκύματα και να κλέψουν τις πληροφορίες της κάρτας. Ενώ η τεχνολογία έχει σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις ασφαλείας τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ανησυχίες.

RFID

Εμείς σας παρουσιάζουμε ορισμένους τρόπους για να προστατεύσετε τις κάρτες σας από κακόβουλους ανθρώπους.

  • Τοποθετήστε τις κάρτες σας τη μια δίπλα στην άλλη στο πορτοφόλι σας. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τους κλέφτες να διαβάσουν μια συγκεκριμένη κάρτα, αλλά η προστασία είναι περιορισμένη.
  • Μεταφέρετε τις κάρτες RFID σε μπροστινή τσέπη. Αν συνήθως έχετε τις πιστωτικές σας κάρτες σε ένα πορτοφόλι στην πίσω τσέπη, είστε δυνητικά πιο ευάλωτοι σε πιθανές κλοπές.
  • Να είστε ενήμεροι για τους άλλους ανθρώπους γύρω σας όταν χρησιμοποιείτε τις πιστωτικές σας κάρτες. Ορισμένες από τις νεότερες τεχνολογίες RFID περιορίζουν την ευκαιρία των κλεφτών να σαρώσουν τις κάρτες σας σε μικρές αποστάσεις και μόνο κατά τη στιγμή της πώλησης. Πριν χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας σε ένα κατάστημα, ελέγξτε γύρω σας για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν στέκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από εσάς και η συναλλαγή σας πρέπει να είναι ασφαλής.
  • Παρακολουθήστε τις κινήσεις της πιστωτικής σας κάρτας για συνήθη δραστηριότητα ή λάθη. Αυτό μπορεί να μην εμποδίσει τους κλέφτες να κλέβουν πληροφορίες από την κάρτα σας, αλλά η παρακολούθηση των κινήσεων θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν μη εξουσιοδοτημένες αγορές και να περιορίσετε τις πιθανές απώλειές σας.
  • Αγοράστε ένα πορτοφόλι για πιστωτικές κάρτες RFID. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εμπορικά προϊόντα που ισχυρίζονται ότι εμποδίζουν τους σαρωτές RFID να αποκτήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Μπορεί να είναι ξεχωριστές θήκες για τις κάρτες RFID ή πορτοφόλια που είναι επενδεδυμένα με υλικό για να μπλοκάρουν τους σαρωτές.
  • Αγοράστε μια κάρτα ή μια συσκευή παρεμβολής RFID. Ορισμένες εταιρείες έχουν δημιουργήσει συσκευές στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας που στέλνει το δικό της σήμα RFID το οποίο θα διαταράξει τους σαρωτές που προσπαθούν να λάβουν πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας.
  • Προστατευτείτε με οικονομικούς τρόπους. Κόψτε δύο κομμάτια χαρτιού ή χαρτονιού στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, τυλίξτε κάθε κομμάτι με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα στο πορτοφόλι σας γύρω από τις πιστωτικές σας κάρτες. Το αλουμίνιο θα διακόψει τα περισσότερα ηλεκτρονικά σήματα.
  • Μπορείτε επίσης να τυλίξετε κάθε πιστωτική κάρτα σε αλουμινόχαρτο και να τοποθετήστε τις τυλιγμένες κάρτες στο πορτοφόλι σας. Το φύλλο προστατεύει την κάρτα από τους σαρωτές.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι πωλητές που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο είναι νόμιμοι.
  • Αναζητήστε σημάδια μιας “ασφαλούς” ιστοσελίδας. Οι πραγματικά ασφαλείς ιστότοποι χρησιμοποιούν επιπλέον προστασία που ονομάζεται Secure Sockets Layer ή SSL και η διεύθυνση ιστότοπου θα ξεκινά με το “https” αντί για το συνηθισμένο “http”. Επιπλέον, ένας ασφαλής ιστότοπος θα εμφανίσει ένα κλειστό εικονίδιο κλειδώματος στο status bar στο κάτω μέρος της σελίδας.
  • Διατηρήστε τον υπολογιστή σας. Για ασφαλέστερο online shopping, διατηρήστε τον υπολογιστή σας χωρίς ιούς ή spyware. Υπάρχουν προϊόντα λογισμικού που μπορείτε να αγοράσετε ή να κατεβάσετε δωρεάν, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας καθαρό.
  • Χρησιμοποιήστε μια προσωρινή πιστωτική κάρτα για online αγορές. Πολλές τράπεζες προσφέρουν αυτή την υπηρεσία χωρίς χρέωση. Μπορείτε να αποκτήσετε έναν αριθμό κάρτας που είναι διαφορετικός από τον πραγματικό λογαριασμό σας, αλλά η τράπεζα το συνδέει με το λογαριασμό σας για τις online αγορές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS