Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

RFID κάρτες: 12 τρόποι για να αποφύγετε το remote hack από κλέφτες!

Οι RFID κάρτες χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες για τη μετάδοση δεδομένων. Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες για να πληρώσουν τις αγορές χωρίς να χρειαστεί να περάσουν την κάρτα μέσω scanner. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ανησυχούν, ωστόσο, ότι η τεχνολογία RFID μπορεί επίσης να επιτρέπει στους κλέφτες να χρησιμοποιούν σαρωτές για να παρεμποδίσουν τα ραδιοκύματα και να κλέψουν τις πληροφορίες της κάρτας. Ενώ η τεχνολογία έχει σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις ασφαλείας τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ανησυχίες.

RFID

Εμείς σας παρουσιάζουμε ορισμένους τρόπους για να προστατεύσετε τις κάρτες σας από κακόβουλους ανθρώπους.

 • Τοποθετήστε τις κάρτες σας τη μια δίπλα στην άλλη στο πορτοφόλι σας. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τους κλέφτες να διαβάσουν μια συγκεκριμένη κάρτα, αλλά η προστασία είναι περιορισμένη.
 • Μεταφέρετε τις κάρτες RFID σε μπροστινή τσέπη. Αν συνήθως έχετε τις πιστωτικές σας κάρτες σε ένα πορτοφόλι στην πίσω τσέπη, είστε δυνητικά πιο ευάλωτοι σε πιθανές κλοπές.
 • Να είστε ενήμεροι για τους άλλους ανθρώπους γύρω σας όταν χρησιμοποιείτε τις πιστωτικές σας κάρτες. Ορισμένες από τις νεότερες τεχνολογίες RFID περιορίζουν την ευκαιρία των κλεφτών να σαρώσουν τις κάρτες σας σε μικρές αποστάσεις και μόνο κατά τη στιγμή της πώλησης. Πριν χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας σε ένα κατάστημα, ελέγξτε γύρω σας για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν στέκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από εσάς και η συναλλαγή σας πρέπει να είναι ασφαλής.
 • Παρακολουθήστε τις κινήσεις της πιστωτικής σας κάρτας για συνήθη δραστηριότητα ή λάθη. Αυτό μπορεί να μην εμποδίσει τους κλέφτες να κλέβουν πληροφορίες από την κάρτα σας, αλλά η παρακολούθηση των κινήσεων θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν μη εξουσιοδοτημένες αγορές και να περιορίσετε τις πιθανές απώλειές σας.
 • Αγοράστε ένα πορτοφόλι για πιστωτικές κάρτες RFID. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εμπορικά προϊόντα που ισχυρίζονται ότι εμποδίζουν τους σαρωτές RFID να αποκτήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Μπορεί να είναι ξεχωριστές θήκες για τις κάρτες RFID ή πορτοφόλια που είναι επενδεδυμένα με υλικό για να μπλοκάρουν τους σαρωτές.
 • Αγοράστε μια κάρτα ή μια συσκευή παρεμβολής RFID. Ορισμένες εταιρείες έχουν δημιουργήσει συσκευές στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας που στέλνει το δικό της σήμα RFID το οποίο θα διαταράξει τους σαρωτές που προσπαθούν να λάβουν πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας.
 • Προστατευτείτε με οικονομικούς τρόπους. Κόψτε δύο κομμάτια χαρτιού ή χαρτονιού στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, τυλίξτε κάθε κομμάτι με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα στο πορτοφόλι σας γύρω από τις πιστωτικές σας κάρτες. Το αλουμίνιο θα διακόψει τα περισσότερα ηλεκτρονικά σήματα.
 • Μπορείτε επίσης να τυλίξετε κάθε πιστωτική κάρτα σε αλουμινόχαρτο και να τοποθετήστε τις τυλιγμένες κάρτες στο πορτοφόλι σας. Το φύλλο προστατεύει την κάρτα από τους σαρωτές.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι πωλητές που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο είναι νόμιμοι.
 • Αναζητήστε σημάδια μιας «ασφαλούς» ιστοσελίδας. Οι πραγματικά ασφαλείς ιστότοποι χρησιμοποιούν επιπλέον προστασία που ονομάζεται Secure Sockets Layer ή SSL και η διεύθυνση ιστότοπου θα ξεκινά με το «https» αντί για το συνηθισμένο «http». Επιπλέον, ένας ασφαλής ιστότοπος θα εμφανίσει ένα κλειστό εικονίδιο κλειδώματος στο status bar στο κάτω μέρος της σελίδας.
 • Διατηρήστε τον υπολογιστή σας. Για ασφαλέστερο online shopping, διατηρήστε τον υπολογιστή σας χωρίς ιούς ή spyware. Υπάρχουν προϊόντα λογισμικού που μπορείτε να αγοράσετε ή να κατεβάσετε δωρεάν, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας καθαρό.
 • Χρησιμοποιήστε μια προσωρινή πιστωτική κάρτα για online αγορές. Πολλές τράπεζες προσφέρουν αυτή την υπηρεσία χωρίς χρέωση. Μπορείτε να αποκτήσετε έναν αριθμό κάρτας που είναι διαφορετικός από τον πραγματικό λογαριασμό σας, αλλά η τράπεζα το συνδέει με το λογαριασμό σας για τις online αγορές.
Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *