ΑρχικήsecurityΠως να χρησιμοποιήσετε το built-in malware scanner του Chrome

Πως να χρησιμοποιήσετε το built-in malware scanner του Chrome

Chrome Scanner: Συχνά συναντάμε διάφορες ειδησεογραφικές ειδήσεις που υπογραμμίζουν το πώς ένα νέο κακόβουλο λογισμικό μολύνει τους υπολογιστές και παίρνει τον έλεγχο των δεδομένων των χρηστών.

Chrome

Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε από ερευνητική εταιρεία ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται Roaming Mantis και το οποίο αναλαμβάνει τον έλεγχο των ευπαθών συσκευών μέσω WiFi δρομολογητών.  Αν θέλετε λοιπόν να είστε ασφαλείς και να προστατεύετε τη συσκευή σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό εργαλείο που έχετε στη διάθεσή σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στα Windows συνοδεύεται από δικό του σαρωτή κακόβουλου λογισμικού.

Αυτός ο σαρωτής εκτελείται περιοδικά, προκειμένου να καθαρίσει το ανεπιθύμητο περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο πρόγραμμα περιήγησης. Ακολουθούν ορισμένα απλά βήματα που μπορείτε να εκτελέσετε ώστε να διατηρήσετε τη συσκευή σας καθαρή:

Βήμα 1: Κάντε κλικ στις τρεις τελείες που βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης Chrome και στη συνέχεια πηγαίνετε στις ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της λίστας και κάντε κλικ στο “Σύνθετες” για να δείτε όλες τις επιλογές.

Βήμα 3: Τώρα συνεχίστε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και αναζητήστε την επιλογή “Επαναφορά και διαγραφή επιβλαβούς λογισμικού”. Θα βρείτε τη συγκεκριμένη επιλογή στο κάτω μέρος της λίστας.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί “Εκκαθάριση του υπολογιστή”.

Βήμα 5: Μόλις κάνετε κλικ σε αυτό, θα βρείτε την επιλογή “Εύρεση”.

Βήμα 6: Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome θα σας ενημερώσει αν έχει βρει κάτι επιβλαβές για τον υπολογιστή. Έτσι, τώρα μπορείτε να προχωρήσετε διαγράφοντάς το.

Αυτός είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους browser hijackers και επίσης σας κρατά ενήμερους για τους ιούς.

Σημειώστε ότι το πρόγραμμα ελέγχει μόνο για επιβλαβές λογισμικό που σχετίζεται με τον Chrome. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας και ένα αξιόπιστο antivirus.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS