ΑρχικήinetΣύντομα η εξώπορτά μας, μπορεί να ξεκλειδώνει μέσω iPhone

Σύντομα η εξώπορτά μας, μπορεί να ξεκλειδώνει μέσω iPhone

iPhoneΟι περισσότεροι από εμάς, όταν ετοιμαζόμαστε να βγούμε από το σπίτι για κάποια εξωτερική δουλειά, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι αν έχουμε πάρει μαζί μας τα κλειδιά, το κινητό και το πορτοφόλι μας. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα σύντομα να χρειαζόμαστε μόνο το κινητό και το πορτοφόλι μας.

Κι αυτό γιατί η Apple είναι πιθανό να εισάγει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει να ξεκλειδώνουμε το αυτοκίνητο αλλά και τις πόρτες του σπιτιού μας μέσω του iPhone κινητού μας.

Σύμφωνα με το The Information (h / t Engadget), το τσιπ NFC (Near Field Communication) που περιέχεται στα iPhones και το οποίο είναι υπεύθυνο για τις εύκολες συναλλαγές πίσω από λειτουργίες όπως το Apple Pay, φημολογείται ότι θα επεκτείνει τις τρέχουσες δυνατότητές του και σε άλλα πεδία.

“Η αλλαγή στο Near Field Communication ή αλλιώς στο NFC chip, που αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τους ανθρώπους, ώστε να χρησιμοποιούν το iPhone τους και για άλλες ενέργειες που αφορούν την ασφάλεια, από το να πληρώνουν τα MMM και να ξεκλειδώνουν την πόρτα του αυτοκινήτου τους, μέχρι και να επαληθεύουν τη ταυτότητά τους», αναφέρει το άρθρο, σύμφωνα με το MacRumors.

Τα τσιπ NFC μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με διάφορους άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας της υγείας.

Αυτά τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν σε ένα αντίγραφο που αφορά την επερχόμενη κυκλοφορία του iOS 12. Η Apple φέρεται να εργάζεται πάνω σε αυτό το θέμα από το 2014, σε συνεργασία με την HID Global, μια εταιρία που ειδικεύεται στο security identity. Το νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference 2018 (WWDC).

Το συνέδριο ξεκινά στις 4 Ιουνίου, οπότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε τις επίσημες λεπτομέρειες για αυτή την τελευταία εξέλιξη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS