ΑρχικήSecurityΠοια antivirus επιβραδύνουν περισσότερο τα συστήματα με Windows 10;

Ποια antivirus επιβραδύνουν περισσότερο τα συστήματα με Windows 10;

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την AV-Comparatives προσδιορίζει τα antivirus με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιδόσεις των συστημάτων που τρέχουν Windows 10. Τα αποτελέσματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα Lenovo G50 το οποίο τροφοδοτείται από ένα Intel Core i3 chip με 4GB RAM, HDD, έχει εγκατεστημένο το Windows 10 Fall Creators Update και όλες τις default εφαρμογές. Η AV-Comparatives πραγματοποίησε μια σειρά από tests όπως αντιγραφή αρχείων, αρχειοθέτηση, αφαίρεση αρχείων, εγκατάσταση και κατάργηση εφαρμογών, εκκίνηση προγραμμάτων, λήψη αρχείων, πλοήγηση σε ιστοσελίδες και PC Mark 10 benchmarks.

antivirus

Τα πιο αποθαρρυντικά αποτελέσματα τα έλαβαν όταν δοκίμασαν το Windows Defender της Microsoft.

Συγκεκριμένα, το Windows Defender παρουσίασε  μια σημαντική πτώση επίδοσης κατά την διάρκεια αντιγραφής αρχείων και εγκατάστασης εφαρμογών. Βέβαια, τα πράγματα γίνονται καλύτερα κατά τη λήψη αρχείων.

Το Windows Defender έλαβε μια μέτρια βαθμολογία. Τα υψηλότερα scores πέτυχαν τα antivirus της AVAST, της AVG, της Bitdefender και της Kaspersky.

Αξίζει να σημειώσουμε  ότι η πλειοψηφία των antivirus επηρεάστηκαν ελάχιστα κατά τη διάρκεια αντιγραφής αρχείων και περιήγησης σε ιστότοπους ενώ μεγαλύτερη επιβράδυνση καταγράφηκε κατά την εκκίνηση εφαρμογών στο σύστημα για πρώτη φορά. Τα προϊόντα ασφαλείας Tencent, Trend Micro, Emsisoft και VIPRE επιβραδύνουν σημαντικά τα συστήματα κατά την πρώτη εκτέλεση νέων εφαρμογών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η έρευνα διεξήχθη σε μια συσκευή χαμηλής ισχύος, οπότε η επίδραση στην απόδοση του συστήματος μπορεί να είναι πολύ μικρότερη σε περιπτώσεις υπολογιστών με πιο σύγχρονο και ισχυρό hardware.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS