ΑρχικήReviewsΟι πρώτες μου εντυπώσεις για το Google Shopping!

Οι πρώτες μου εντυπώσεις για το Google Shopping!

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ινδία αποτελούσε μια πολύ περίπλοκη διαδικασία, αλλά τώρα περιορίζεται σε μόλις δύο μεγάλους παίκτες που ελέγχουν ένα τεράστιο κομμάτι της αγοράς, μαζί με πολλούς μικρούς φορείς που λειτουργούν σε πολύ τοπικό επίπεδο ή με υπερ-εξειδίκευση. Και ενώ είναι βέβαια εύκολο να ψάξετε και να αγοράσετε ένα προϊόν είτε στο Amazon India είτε στο Flipkart, μπορεί να μην γνωρίζετε πάντα πού να ψάξετε για οτιδήποτε άλλο.

Google

Ευτυχώς, πάντα υπάρχει το Google. Μια απλή αναζήτηση θα σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε, αλλά συχνά θα βρίσκονται ανάμεσα σε διάφορες άλλες πληροφορίες που μπορεί να μην θέλετε απαραίτητα. Η αναζήτησή σας θα σας οδηγήσει σε μια πληθώρα πληροφοριών, κάνοντάς σας να αναζητήσετε συγκεκριμένα την καταχώριση που θέλετε. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο για όλους, και ενώ οι millenials που μεγάλωσαν με πρόσβαση στο Διαδίκτυο ίσως ξέρουν πώς να κάνουν πράγματα «Google» αποτελεσματικά, οι μάζες βρίσκουν όλες αυτές τις λέξεις και γραμμές συγκεχυμένες. Εκεί μπαίνει το Google Shopping.

Τι είναι το Google Shopping?

Πρώτα απ ‘όλα, η Google δεν εγκαινιάζει δική της πύλη ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Google Shopping βασίζεται στην τεχνογνωσία της εταιρείας ως μηχανή αναζήτησης, απλά επιτρέποντάς σας να φιλτράρετε όλα τα άλλα και να σας δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες που χρειάζεστε για να αγοράσετε ένα προϊόν στο διαδίκτυο. Αποσυνδέει τη λειτουργία αναζήτησης, αφήνοντας μόνο ό,τι είναι σχετικό από την πλευρά του αγοραστή. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα με βάση την τιμή και τον πωλητή και να δείτε τις εικόνες, την τιμολόγηση και μια σύντομη περιγραφή κάθε καταχώρησης χωρίς ένα επιπλέον κλικ.

Τα προϊόντα πωλούνται από διάφορους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής, ανάλογα με το τι ψάχνετε. Το ευρύ φάσμα προϊόντων που προσφέρονται σε πλατφόρμες όπως το Amazon India και το Flipkart σημαίνει ότι αυτές οι δύο πύλες ηλεκτρονικού εμπορίου θα κυριαρχήσουν πιθανότατα στις περισσότερες αναζητήσεις, αλλά ανάλογα με αυτό που ψάχνετε, θα δείτε και καταχωρήσεις από εξειδικευμένα ηλεκτρονικά καταστήματα. Η αρχική σελίδα – google.com/shopping ή shopping.google.com – σας δείχνει διάφορες καταχωρίσεις με βάση το τι πιστεύει η Google ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει. Στην περίπτωσή μου, είδα τις λίστες smartphone στην κορυφή, δεδομένου ότι αυτές κυριαρχούν στο ιστορικό αναζήτησης μου στην Google.

Πως λειτουργεί το Google Shopping?

Στην κορυφή βρίσκεται μια μπάρα αναζήτησης, η οποία σας επιτρέπει να αναζητήσετε κάτι συγκεκριμένο. Αυτό τον καιρό ψάχνω ένα νέο ντουλάπι για το σπίτι μου, γι ‘αυτό ήταν η πρώτη μου αναζήτηση στο Google Shopping. Αυτό που βρήκα ήταν ένα ευχάριστο σύνολο σαφών λιστών που έδειχνε μια εικόνα των ντουλαπιών, της τιμής και του ηλεκτρονικού καταστήματος που το πωλούσε. Εκτός από τα δύο μεγάλα ονόματα, βρήκα επίσης καταχωρήσεις από την Pepperfry και την Urban Ladder, οι οποίες είναι ειδικοί στο χώρο των επίπλων. Μια παρόμοια αναζήτηση στην γενική αναζήτηση της Google μου δείχνει μερικές καταχωρίσεις, αλλά με πολύ ακαταστασία, αφού εμφανίζονται τοποθεσίες των Χαρτών της Goοgle, των καταχωρήσεων του Indiamart, καθώς και μια σειρά διαφημίσεων.

Κάνοντας κλικ σε μια ενδιαφέρουσα λίστα μου παρουσίασε μερικές ακόμα λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου ενός link για να επισκεφτείτε τον πραγματικό πωλητή του προϊόντος. Σε αυτή την περίπτωση, κάνοντας κλικ με πήγε στη σελίδα Flipkart για το ντουλάπι που μου άρεσε, επιτρέποντάς μου να δω περισσότερες λεπτομέρειες και να ολοκληρώσω την αγορά, αν το επιθυμούσα. Επομένως, το εργαλείο Google Shopping ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό για να μου παράσχει σχετικές πληροφορίες και χρήσιμους συνδέσμους, υποθέτοντας ότι ήμουν έτοιμος να αγοράσω το προϊόν online.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η αναζήτησή μου ήταν γενική, έτσι οι καταχωρίσεις ήταν ευρείες. Αλλά τι γίνεται όταν ξέρετε ακριβώς τι θέλετε; Το Goοgle Shopping μπορεί επίσης να σας προσφέρει συνδέσμους αναζήτησης σε συγκεκριμένα προϊόντα και προσπάθησα να αναζητήσω μερικά δημοφιλή smartphones διαθέσιμα σήμερα, το OnePlus 6T και το Xiaomi Poco F1.

Το OnePlus 6T είναι επίσημα διαθέσιμο στο Amazon India και το oneplus.in, αλλά για κάποιο παράδοξο τρόπο η επίσημη ιστοσελίδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην λίστα, ενώ τα κορυφαία αποτελέσματα μου έδειχναν μικρότερες εταιρείες που πωλούσαν το OnePlus 6. Δεδομένου ότι το Google Shopping θέλει να προωθήσει τα λιγότερο δημοφιλή προϊόντα και μικρού έως μεσαίου μεγέθους εταιρείες, αυτό μπορεί να είναι έξυπνο σε κάποιο βαθμό.

Ωστόσο, δεν σας οδηγεί πάντοτε στον πιο κατάλληλο σύνδεσμο ή ακόμα και στον ασφαλέστερο χώρο για να ψωνίσετε, γι ‘αυτό απαιτείται προσοχή. Το Xiaomi Poco F1 έφερε κάπως καλύτερα αποτελέσματα, με τις επίσημες λίστες Flipkart στην κορυφή και το κατάλογο Mi.com/in να εμφανίζεται επίσης κάπου στη λίστα. Και σε σύγκριση με το τυπικό Gοogle Search, σίγουρα βοηθάει στην αποσυμφόρηση των σελίδων με ισχυρό SEO που θα προωθήσει αρχικά η Google.

Google Shopping: Πρώτες Εντυπώσεις

Αυτήν τη στιγμή δεν είναι τέλειο, αλλά το Google Shopping έχει σίγουρα δυνατότητες αν ψάχνετε για προϊόντα που δεν είναι αυτά που αγοράζετε συνήθως στο διαδίκτυο. Ακόμη και με πιο συμβατικά προϊόντα, όπως τα smartphone, το Google Shopping μπορεί να βοηθήσει δείχνοντας σας μόνο τις στοχευμένες αναζητήσεις. Το βασικό πλεονέκτημα της εξοικονόμησης χρόνου σας και της βοήθειας στην αποσαφήνιση των αποτελεσμάτων, καθιστά το Google Shopping μια αξέχαστη εμπειρία.

Το περιμένουμε με ανυπομονησία το συντομότερο και στην Ελλάδα!

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS