Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Πώς να απενεργοποιήσετε τις στοχευμένες διαφημίσεις;

διαφημίσειςΗ φετινή χρονιά, έχει στιγματιστεί από γεγονότα που αφορούν την ασφάλεια των δεδομένων μας, από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica έως τους νέους κανόνες GDPR που θεσπίστηκαν για την προστασία τους. Και όλα αυτά έγιναν εξαιτίας της προσπάθειας των εταιρειών να συγκεντρώσουν στοιχεία για εμάς, ώστε να μπορέσουν να κάνουν πιο στοχευμένες διαφημίσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Έτσι τώρα, πολλές εταιρείες τεχνολογίας έχουν αλλάξει την πολιτική απορρήτου τους και η Google, η οποία ισχυρίζεται ότι προτεραιότητά της είναι οι χρήστες, αποκάλυψε νέες ρυθμίσεις για τις διαφημίσεις μέσω του ιστολογίου της. Οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν μεγαλύτερο έλεγχο στα πολύτιμα δεδομένα τους, ενώ θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια μεταξύ των διαφημιζόμενων και των χρηστών.

Εάν δεν έχετε λάβει ακόμα τα pop ups της Google για πρόσβαση στις ρυθμίσεις διαφημίσεων, κάντε κλικ εδώ.

Απενεργοποίηση Ad personalization

Το πρώτο πράγμα που θα συναντήσετε είναι μια επιλογή για να απενεργοποιήσετε πλήρως το
Ad personalization. Ως εκ τούτου, δεν θα λαμβάνετε πλέον διαφημίσεις με βάση τη δραστηριότητά σας στο Google Search, στο Youtube, αλλά και σε άλλα site, π.χ ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου όπως Amazon, Flipkart κ.λπ.

Ακριβώς κάτω από το Ad personalization, κάντε κλικ στην επιλογή More Options και καταργήστε την επιλογή ξετσεκάροντάς την, εάν αναζητάτε πλήρη μυστικότητα της δραστηριότητάς σας.

Είναι ωστόσο πιθανό να χάσετε ορισμένα χαρακτηριστικά εάν απενεργοποιήσετε την εξατομίκευση διαφημίσεων (Ad personalization). Ως εκ τούτου, μπορείτε να είστε πιο συγκεκριμένοι με μια άλλη επιλογή:

Απενεργοποίηση συγκεκριμένων διαφημίσεων

Μια πιο περίπλοκη προσθήκη στις νέες ρυθμίσεις διαφήμισης της Google είναι ότι μπορείτε να σβήσετε τις διαφημίσεις συγκεκριμένων διαφημιζόμενων.

  1. Επιλέξτε από τη λίστα των διαφημιζόμενων που θεωρείτε πιο ενοχλητικούς.
  2. Συνεχίστε και κάντε κλικ στο κουμπί «Απενεργοποίηση» που εμφανίζεται στο νέο παράθυρο.

Εκτός από την εστίαση σε συγκεκριμένους διαφημιζόμενους, η σελίδα διαφημίσεων της Google σάς προσφέρει την επιλογή να αφαιρέσετε κατηγορίες διαφημίσεων συνολικά, όπως ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές κλπ.

Το Google Why this ad, που κυκλοφόρησε το 2012, έχει επίσης λάβει κάποιες νέες βελτιώσεις. Προηγουμένως, ήταν διαθέσιμο μόνο στο Youtube, αλλά τώρα έχει επεκταθεί σε άλλες πλατφόρμες Google όπως το Search και το Gmail

Ένα πλεονέκτημα για τους χρήστες της Google είναι ότι η σελίδα διαφημίσεων Google είναι τώρα εύκολα προσβάσιμη και μπορούν οι ίδιοι να προσδιορίσουν ποιοι διαφημιστές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *