ΑρχικήinetΗ Google απενεργοποιεί την εγκατάσταση επεκτάσεων Chrome από ιστότοπους

Η Google απενεργοποιεί την εγκατάσταση επεκτάσεων Chrome από ιστότοπους

GoogleΈνα από τα χαρακτηριστικά του Google Chrome, που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα προγράμματα περιήγησης, είναι το ότι προσφέρει μια πληθώρα επεκτάσεων browser. Ακριβώς όπως το Android, η Google διαθέτει ένα αποκλειστικό κατάστημα για τους χρήστες Chrome, για να βρίσκουν και να εγκαθιστούν τις αγαπημένες τους επεκτάσεις.

Οι προγραμματιστές επεκτάσεων δίνουν επίσης την ευκαιρία στους χρήστες να εγκαταστήσουν επεκτάσεις Chrome από τους ιστότοπούς τους – μία μέθοδος που ονομάζεται inline installation. Αυτό γίνεται έτσι ώστε οι χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο και κόπο, αφού δεν χρειάζεται να επισκεφτούν το Chrome Store για να εγκαταστήσουν μία επέκταση από εκεί. Όμως, η Google υποστηρίζει ότι το inline installation, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατάχρηση και εξαπάτηση των χρηστών.

Σε μια προσπάθεια προώθησης της διαφάνειας και της ασφάλειας, η Google θα καταργήσει την ικανότητα των προγραμματιστών να παρέχουν inline installation για τις επεκτάσεις τους. Αντίθετα, θα πρέπει να συνδέουν την επέκτασή τους με τη σελίδα Chrome Web Store.

Η Google σημειώνει ότι οι επεκτάσεις που έχουν εγκατασταθεί μέσω του Store έχουν λιγότερες πιθανότητες να απεγκατασταθούν ή να λάβουν κάποια αναφορά από τους χρήστες. Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με μία εγκατάσταση είναι η έλλειψη πληροφόρησης. Το ίδιο γίνεται και με τις επεκτάσεις στο Chrome Store.

Η Google θα εξαλείψει το inline installation σε τρία στάδια:

Πρώτον, απενεργοποιείται για επεκτάσεις που δημοσιεύθηκαν από τις 12 Ιουνίου 2018 και μετά. Αφού κάνει κλικ στην επιλογή εγκατάστασης, ο χρήστης θα μεταφερθεί στο Chrome Web Store.

Το inline installation για τις υπάρχουσες επεκτάσεις θα απενεργοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 και οι χρήστες θα μεταφέρονται στη σελίδα του Chrome store.

Τέλος, η Google θα καταργήσει το inline install API από το Chrome (Chrome 71).

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βελτιώσει την εμπιστοσύνη των χρηστών για τα Chrome Extensions. Όμως από την άλλη πλευρά, το Chrome Web Store συχνά “φιλοξενεί” πολλές κακόβουλες επεκτάσεις που εγκαθιστούν ανυποψίαστοι χρήστες στις συσκευές τους. Οι νέες αλλαγές ωστόσο θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο για να αποκτήσετε Chrome Extensions.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS