Κυριακή, 31 Μαΐου, 23:09
Αρχική security Κι άλλη παραβίαση δεδομένων στο Facebook: εκτέθηκαν φωτογραφίες 6,8 εκατομμυρίων χρηστών

Κι άλλη παραβίαση δεδομένων στο Facebook: εκτέθηκαν φωτογραφίες 6,8 εκατομμυρίων χρηστών

δεδομένωνΜία νέα παραβίαση δεδομένων στο Facebook, προέκυψε από ένα σφάλμα στο Photo API, το οποίο επέτρεψε σε προγραμματιστές εφαρμογών να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες 5,6 εκατομμυρίων χρηστών.

Το σφάλμα έδωσε πρόσβαση σε φωτογραφίες χρονολογίου, Facebook stories, φωτογραφίες στο Marketplace και ακόμη και σε φωτογραφίες που ανέβασαν οι χρήστες στο Facebook, τις οποίες δεν είχαν ποτέ σκοπό να μοιραστούν.

Σύμφωνα με το Facebook, το σφάλμα ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου και έτρεξε για 12 ημέρες έως ότου η εταιρεία το εντόπισε στις 25 Σεπτεμβρίου.

Το Facebook ενημέρωσε έπειτα την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Προστασία Δεδομένων (IDPC) για την παραβίαση των δεδομένων στις 22 Νοεμβρίου. Ο υπεύθυνος προστασίας της ιδιωτικής ζωής ξεκίνησε μια νομική έρευνα σχετικά με το θέμα.

Η επίσημη δήλωση του Facebook έλεγε: “Προς το παρόν πιστεύουμε ότι το σφάλμα μπορεί να έχει επηρεάσει έως και 6,8 εκατομμύρια χρήστες και μέχρι 1.500 εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί από 876 προγραμματιστές. Οι μόνες εφαρμογές που επηρεάστηκαν από αυτό το σφάλμα ήταν εκείνες που το Facebook ενέκρινε για να έχουν πρόσβαση στα API των φωτογραφιών και τις οποίες οι χρήστες έχουν εξουσιοδοτήσει να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες τους.”

Αφού ζήτησε συγγνώμη, το Facebook δήλωσε ότι θα αναπτύξει ένα εργαλείο για προγραμματιστές εφαρμογών, που θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν τους χρήστες που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από αυτήν την παραβίαση απορρήτου.

Επίσης, το Facebook θα ειδοποιήσει τους χρήστες, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από το σφάλμα Photo API, κατά τις επόμενες ημέρες.

Επί του παρόντος, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τα ονόματα των εφαρμογών που έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες των χρηστών και δεν υπάρχει επίσημη καταμέτρηση του αριθμού των φωτογραφιών που έχουν παραβιαστεί.

Το Facebook φαίνεται να περνάει μια από τις χειρότερες φάσεις του με τις παραβιάσεις δεδομένων που συμβαίνουν η μία μετά την άλλη και τις αναφορές εσωτερικών συγκρούσεων λόγω της κακής διαχείρισης των ζητημάτων από τα στελέχη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.